lkabat4 05.10.2016 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Witam Mam problem ze swoja kostka brukowa i pomyslalem ze ktos z Was bedzie w stanie mi pomóc. Kostka to nostalit brazowy od firmy bruk-bet.Ma dopiero dwa lata i kompletnie wyblakła.Zareklamowalem ja u producenta (gwarancja piecioletnia) i oczekuje decyzji.Aczkolwiek na chwile obecna producent twierdzi ze nie jest w stanie wziasc odpowiedzialnosci za to wyblakniecie poniewaz wady w samej kostce nie widzi.Panowie zajmujacy sie ta sprawa twierdza ze jest to jakis osad/nalot, ale podczas ogledzin nie byly go w stanie niczym usunąć ( min kwasem mrówkowym ).Przy tym twierdza ze nie spotkali sie wczesniej z czyms takim.Może ktos z Was spotkal sie z podobnym przypadkiem, lub poprostu wiecie co moglo spowodowac az taka utrate koloru w tak krotkim czasie.Bede bardzo wdzieczny za jakiekolwiek podpowiedzi i sugestie. Na zdjeciu po prawej kostka z opaski wokol domu ( tam nie wyblakla ), po lewej przyklad jak wyglada reszta.Z gory dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.10.2016 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 producent twierdzi ze nie jest w stanie wziasc odpowiedzialnosci za to wyblakniecie poniewaz wady w samej kostce nie widzi nie widzi, że wyblakła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lkabat4 05.10.2016 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Twierdza ze jezeli na mokro wygadla dobrze ( bo wyglada ) tzn ze nie ma problemow z barwnikiem, ale ze pokrył ją jakis osad.Tylko jak do tej pory nikt nie jest w stanie tego "osadu" usunac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.10.2016 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2016 Przecież woda zawsze zwiększa kontrast kolorów. Widać to na kamieniu naturalnym - mokry ma bardziej jaskrawą barwę od suchego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
in2dex 09.08.2019 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2019 Miałem podobną sytuacje z kostką innego producenta na szczęście trafiłem na handlowca Pana Łukasz Mikulak i zagadka rozwiązana. Często na pozór coś co wygląda na standardową usterkę nie do końca nią jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bolo_L 18.09.2019 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2019 (edytowane) Miałem podobną sytuacje z kostką innego producenta na szczęście trafiłem na handlowca Pana Łukasz Mikulak i zagadka rozwiązana. Często na pozór coś co wygląda na standardową usterkę nie do końca nią jest. Brzmi enigmatycznie... Cóż to za przediwny przypadek był? Edytowane 18 Września 2019 przez Bolo_L błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
libra100 19.09.2019 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2019 Twierdza ze jezeli na mokro wygadla dobrze ( bo wyglada ) tzn ze nie ma problemow z barwnikiem, ale ze pokrył ją jakis osad.Tylko jak do tej pory nikt nie jest w stanie tego "osadu" usunac. A nie jest to solidny wykwit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts