Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kostka brukowa nostalit brąz z bruk-betu - całkowicie wyblakł

Recommended Posts

Witam

Mam problem ze swoja kostka brukowa i pomyslalem ze ktos z Was bedzie w stanie mi pomóc.

Kostka to nostalit brazowy od firmy bruk-bet.Ma dopiero dwa lata i kompletnie wyblakła.Zareklamowalem ja u producenta (gwarancja piecioletnia) i oczekuje decyzji.Aczkolwiek na chwile obecna producent twierdzi ze nie jest w stanie wziasc odpowiedzialnosci za to wyblakniecie poniewaz wady w samej kostce nie widzi.Panowie zajmujacy sie ta sprawa twierdza ze jest to jakis osad/nalot, ale podczas ogledzin nie byly go w stanie niczym usunąć ( min kwasem mrówkowym ).Przy tym twierdza ze nie spotkali sie wczesniej z czyms takim.Może ktos z Was spotkal sie z podobnym przypadkiem, lub poprostu wiecie co moglo spowodowac az taka utrate koloru w tak krotkim czasie.Bede bardzo wdzieczny za jakiekolwiek podpowiedzi i sugestie.

Na zdjeciu po prawej kostka z opaski wokol domu ( tam nie wyblakla ), po lewej przyklad jak wyglada reszta.Z gory dzieki.

CYMERA_20160818_134505[1].jpg

• 2 years później...
  • 1 month później...
Miałem podobną sytuacje z kostką innego producenta na szczęście trafiłem na handlowca Pana Łukasz Mikulak i zagadka rozwiązana. Często na pozór coś co wygląda na standardową usterkę nie do końca nią jest.

Brzmi enigmatycznie... Cóż to za przediwny przypadek był?

Edytowane przez Bolo_L
błąd