Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

taryfa budowlana zmiana na zwykłą

biku11

Recommended Posts

Czy ktoś w dolnośląskim zmieniał taryfę z budowlanej na docelową G11? Jak to u Was wyglądało? Pokombinował bym, żeby jak najszybciej pozbyć się wyzysku z C-taryfy.

Na stronie Tauronu są odpowiednie wnioski, zadzwoń do konsultanta, nie robią z tym problemu. Wystarczył wniosek z oświadczeniem, że instalacja jest wykonana zgodnie z projektem, a prąd będzie na cele bytowe. Nie było problemu, prawie rok nie płaciłem za prąd - taka nadwyżka się zrobiła z taryfy C12a ...

Na stronie Tauronu są odpowiednie wnioski, zadzwoń do konsultanta, nie robią z tym problemu. Wystarczył wniosek z oświadczeniem, że instalacja jest wykonana zgodnie z projektem, a prąd będzie na cele bytowe. Nie było problemu, prawie rok nie płaciłem za prąd - taka nadwyżka się zrobiła z taryfy C12a ...

No tak ale kiedy to zrobić? Na razie podpisałem z nimi umowę na złącze docelowe wykorzystywane w trakcie budowy.

Chciałbym przejść jak najwcześniej na taryfę G ze względów finansowych.

No tak ale kiedy to zrobić? Na razie podpisałem z nimi umowę na złącze docelowe wykorzystywane w trakcie budowy.

Chciałbym przejść jak najwcześniej na taryfę G ze względów finansowych.

W internecie znajdzie się też opisane sytuacje osób, które "się uparły" i od początku miały prąd G11 ... to już trzeba poszukać i się wzorować i pobuszować po przepisach i się uprzeć w kontaktach z Tauronem.

• 1 month później...
Czy ktoś w dolnośląskim zmieniał taryfę z budowlanej na docelową G11? Jak to u Was wyglądało? Pokombinował bym, żeby jak najszybciej pozbyć się wyzysku z C-taryfy.

W lubuskiem ENEA jeszcze wymaga zgłoszenia o zakończeniu budowy do PNiB i takowe poświadczenie składasz na wniosku.

Inne dokumenty nie są wymagane. Przy okienku podpiszesz nową umowę i umówisz się na wizytę elektryka który ewentualnie zmieni zabezpieczenie.

Nie traktują już klientów jak niechciane zło konieczne, dlatego też po wylosowaniu bilecika przyjmą Cię osobiście w okienku, doradzą, czasem namówią na Energię + Fachowiec i dodadzą do umowy stos kolorowych książeczek ale zmiany te niestety są powolne.

Edytowane przez Mareks77