Maciejka2 18.12.2016 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 Bez problemy zmieniłam taryfę w PGE w Lublinie mimo, że dom nie ma odbioru, ani nie jest jeszcze zamieszkany. Poszłam nastawiona bojowo (po przeczytaniu wątku), a okazało się, że zupełnie niepotrzebnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 19.12.2016 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Czy ktoś w dolnośląskim zmieniał taryfę z budowlanej na docelową G11? Jak to u Was wyglądało? Pokombinował bym, żeby jak najszybciej pozbyć się wyzysku z C-taryfy. Na stronie Tauronu są odpowiednie wnioski, zadzwoń do konsultanta, nie robią z tym problemu. Wystarczył wniosek z oświadczeniem, że instalacja jest wykonana zgodnie z projektem, a prąd będzie na cele bytowe. Nie było problemu, prawie rok nie płaciłem za prąd - taka nadwyżka się zrobiła z taryfy C12a ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wybuduję czy nie 20.12.2016 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2016 Na stronie Tauronu są odpowiednie wnioski, zadzwoń do konsultanta, nie robią z tym problemu. Wystarczył wniosek z oświadczeniem, że instalacja jest wykonana zgodnie z projektem, a prąd będzie na cele bytowe. Nie było problemu, prawie rok nie płaciłem za prąd - taka nadwyżka się zrobiła z taryfy C12a ... No tak ale kiedy to zrobić? Na razie podpisałem z nimi umowę na złącze docelowe wykorzystywane w trakcie budowy. Chciałbym przejść jak najwcześniej na taryfę G ze względów finansowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 20.12.2016 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2016 No tak ale kiedy to zrobić? Na razie podpisałem z nimi umowę na złącze docelowe wykorzystywane w trakcie budowy. Chciałbym przejść jak najwcześniej na taryfę G ze względów finansowych. W internecie znajdzie się też opisane sytuacje osób, które "się uparły" i od początku miały prąd G11 ... to już trzeba poszukać i się wzorować i pobuszować po przepisach i się uprzeć w kontaktach z Tauronem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin34_Śl 21.12.2016 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 podobno w Tauronie się zmieniło od grudnia i przejście na taryfę G jest możliwe dopiero po oddaniu budynku!!! Zadzwoń i sprawdź. Mi się udało jeszcze i zmieniłem w listopadzie po SSZ mając oświadczenie o wykonaniu instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qba30 27.12.2016 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 Ja w grudniu załatwiałem i nie było problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 24.02.2017 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 (edytowane) Czy ktoś w dolnośląskim zmieniał taryfę z budowlanej na docelową G11? Jak to u Was wyglądało? Pokombinował bym, żeby jak najszybciej pozbyć się wyzysku z C-taryfy. W lubuskiem ENEA jeszcze wymaga zgłoszenia o zakończeniu budowy do PNiB i takowe poświadczenie składasz na wniosku. Inne dokumenty nie są wymagane. Przy okienku podpiszesz nową umowę i umówisz się na wizytę elektryka który ewentualnie zmieni zabezpieczenie. Nie traktują już klientów jak niechciane zło konieczne, dlatego też po wylosowaniu bilecika przyjmą Cię osobiście w okienku, doradzą, czasem namówią na Energię + Fachowiec i dodadzą do umowy stos kolorowych książeczek ale zmiany te niestety są powolne. Edytowane 24 Lutego 2017 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts