forscher 08.10.2016 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2016 Witajcie w moim domu wykonane zostały tynki wewnętrzne, cementowo-wapienne, wykonane maszynowo na ścianach i sufitach parteru orazna ścianach poddasza użytkowego.W dotyku jest to bardzo gładkie bez większych bruzd. W normalnym świetle nie widać tez żadnych nierówności. Pytanie Zastanawiam się czy przed malowaniem kłaśc gładzie na te tynki? Czy warto? Czy trzeba? Jak zalecacie? Czy tez pominąć gładzie i przystąpić od razu do malowania? Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMslask 08.10.2016 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2016 (edytowane) Witam to już zależy od twoich upodobać estetyczncyh. Gładzi nie trzeba nanosić więc jeśli nie będzie ci przeszkadzał wygląd pomalowanych tynków cementowo wapiennych to tylko robić.pozdrawiam Edytowane 10 Października 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 08.10.2016 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2016 Z jakich względów zdecydowałaś się na tynki c-w? Mi bardziej odpowiadają tynki c-w niż gipsowe. Mają swój urok. Chyba że u ciebie sa kiepsko położone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 08.10.2016 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2016 Z jakich względów zdecydowałaś się na tynki c-w? Mi bardziej odpowiadają tynki c-w niż gipsowe. Mają swój urok. Chyba że u ciebie sa kiepsko położone... Bardziej mi sie spodobały w porównaniu z konkurencją na próbce muru.Więc to głownie estetyka. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.10.2016 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 ja nie kładłam. Jak ktoś nie ma obsesji na tle ścian jak szło to szkoda kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rania 11.10.2016 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 Ja też nie kładłam. Wolę ściany o lekko chropowatej fakturze niż gładkie jak lustro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 11.10.2016 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 Dziekuje za Wasze opinie. Też tak myslę, że to szkoda kasy... a wszelkie ubytki mozna wszak zagispwac przed malowaniem (tak sądzę) Pozdrav svima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.10.2016 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 ja miałam zaprawę tynkarską do szpachlowania, bo po gipsie widać różnicę w strukturze ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qmite 11.10.2016 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 Dziekuje za Wasze opinie. Też tak myslę, że to szkoda kasy... a wszelkie ubytki mozna wszak zagispwac przed malowaniem (tak sądzę) Z tego co wiem to tu właśnie jest problem. O ile gładź można połatać gładzią i po pomalowaniu nie powinno być śladu, o tyle tynki CW trudno połatać tynkiem bo tynk kładzie się grubo i zaciera na mokro a połatane gładzią mają inna fakturę, inaczej wchłaniają farbę i później widać te miejsca. Ale jeżeli tynk jest położony idealnie, i nie planujesz w przyszłości kuć bruzd pod "zapomniane" kable też bym nie dawał gładzi. Zaoszczędzona kupa kasy i bałaganu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts