StefanW 25.10.2016 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Adam626 po prostu bardzo fajnie się bawi przy pomocy forumowiczów. Jest to taka nowa forma zabawy w ciuciubabkę. Nie wie co ma, nie czytał jak to się obsługuje i sonduje kto zgadnie gdzie jest ta dziura którą luft wlatuje??????? Przyjemnej zabawy!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 25.10.2016 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Sadystyczna ta zabawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.10.2016 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Czyli temat bliźniaczego wątku należałoby zmienić na "nie róbcie tanich kominków w domu" ? Witam. Nie .Chyba na taką."Pokaż swój wkład (nazwę) ,a będzie udrożniona rura twoja. ". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 25.10.2016 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Odpowiadajac na wczesniejsze pytania - wyczystki są zamkniete zaś komin ma ciąg (widać to po otwarciu szyby)Wlot powietrza nie jest zaślepiony ale weryfikowałem ze ma przelot (wsadzalem rure od odkurzacza i na włączonym) więc raczej tam jest czysto, dzwiek przechodzi poza tym przy montażu kominka było sprawdzane.To nie jest jakiś super tani wkład, nie wiem co dla was oznacza tani. Wydaje misie ze pośród przeciętnego rozkłądu kominków ten bedzie raczej pośród tych droższych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 25.10.2016 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Nadia 12 gilotyna ? Poczytaj opis działania nawiewu na stronie producenta. Zdejmij wykładzinę i zobacz co pod nią, bo zasada nawiewu "ciekawa" i na koniec, zrób imprezę, napij się, potańcz :) To, co pokazałeś na yt to porażka. Czyżbyś nie miał poczucia smaku, że tak paskudnie palisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MD. 25.10.2016 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Chłopie weź Ty wreszcie napisz jaki to model wkładu bo w ten sposób to sobie kpiny urządzasz. Wymagasz pomocy i czego oczekujesz? Że ktoś z fusów będzie wróżył? Jeśli nie chcesz podać modelu to po prostu zamknij ten wątek i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 25.10.2016 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Nadia 14 Gilotyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_796 25.10.2016 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Musisz eliminować po kolei możliwe przyczyny.Zacznij od rury w podłodze. Musisz niestety zdjąć z niej tego aluminiowego flexa i zobaczyć czy pali się ciągnąc przez przepustnice powietrze z pomieszczenia.Jak nie, to winne przepustnice - któraś nie chodzi. Te linki są bardzo awaryjne.Jak i to nie, to trzeba rozebrać wkład (wyjąć płytki ogniotrwałe - twierdzisz, że reszta - komin itd. jest OK.To przecież wkład, który jest na rynku i pewnie działa (mimo dość dziwnego systemu doprowadzenia powietrza). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 25.10.2016 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Tytułem podkarmiania mojego wątku filmik z dziśhttps://www.youtube.com/watch?v=1WSWsLsBpGo Ogólnie to problem jest tylko przy rozpalaniu ale jak juz wiem ze problem jest to rozpalam pierwsze 20 min z otwartą na 2cm szybą i problemu nie ma.Potem zamykam i jest git.Zaletą kominka jest szczelność - szyba dobrze dolega.Da się wolno palić.Umyłem szybę bo była uwędzona i zobaczymy jak po dzisiejszym dniu bedzie;)Na pewno wędzenie szyby to efekt domykania powietrza ale to naturalne - jak chce sie długo palić czyli wolno to powietrze zamknięte. Ale rozpaliłem o godz 19 i do godz 5 rano będzie jeszcze grzał a moze nawet do 7 rano:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 25.10.2016 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 (edytowane) Brykiety się żarzą i powoli emitują ciepło Edytowane 26 Października 2016 przez Adam626 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 25.10.2016 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 (edytowane) Odkryl ten jeden sposob jak efektywnie palic brykietem. Sprzedawcy drewna kominkowego go nienawidza. Poznaj sekret jak palic w kominku nie wychodzac z domu i mieć ciepło za pięć zeta przez cały wieczór noc i poranek.... click... Edytowane 25 Października 2016 przez Adam626 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.10.2016 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Odkryl ten jeden sposob jak efektywnie palic brykietem. Sprzedawcy drewna kominkowego go nienawidza. Poznaj sekret jak palic w kominku nie wychodzac z domu i mieć ciepło za pięć zeta przez cały wieczór noc i poranek.... click... Witam. O Boże nakarmili cie głupotą brykietową.Znam to.Syf w komorze.Czy w tym popiele rozpalisz tak jak po resztkach z polan??> Oczywiście bez wybierania popiołu.Ja rozpalę ,a ty po tym śmiesznym badziewnym market-owym brykiecie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 26.10.2016 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Popiół faktycznie jest i oceniam że objętościowo jest go około 10% zaś wagowo moze mniej Rozpalanie na tym raczej słabo - tak jak pisałem trzeba czyścić co palenie. Ale wydaje mi sie ze to sprawa braku rusztu a nie samych brykietów?Zaletą brykietu jest to ze moge sobie przywieźć 100kg z castoramy i nie muszę kupować całego m3 jak drewna. No i jednak mniej syfi przy skłądowaniu i jest wygodniejsze do składowania. Ogólnie jakkolwiek o brykiecie mogę sporo powiedzieć to do drewna nie bardzo mogę porównac bo z nim nie mam doświadczenia.dziś po dobie od rozpalenia mam jeszcze żar w kominku i palca wsadzić nie mogę choć od paru godzin już nie grzeje kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 26.10.2016 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Brykiet nie odbiega w ilości popiołu od drewna tylko trzeba go spalić w odpowiedniej temperaturze. A słuchanie nadwornych g... jest bez sensu mają doświadczenie z jednym wkładem i myślą że wszystkie rozumy połykali:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.10.2016 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 (edytowane) Brykiet nie odbiega w ilości popiołu od drewna tylko trzeba go spalić w odpowiedniej temperaturze.A słuchanie nadwornych g... jest bez sensu mają doświadczenie z jednym wkładem i myślą że wszystkie rozumy połykali:D Witam. Remiksik a ile ty masz wkładów by prawić takie morały???.Jeśli chodzi o brykiet to w moim doświadczeniu w znajomości nad jednym wkładem , ów brykiet jest dopełnieniem w paleniu ,a nie wiodącym paliwem i paleniu tylko nim.To jakaś bzdura by nie palić drewnem sezonowanym li tylko samym brykietem.Popiołu w ciul i jeszcze więcej:D.Popiół po brykiecie do niczego nie przydatny,lepiszcza i inne sryszcza.Na przyszłość nie pisz głupot jak nie sprawdziłeś ,bo to nie zabawka na baterie tylko palenie żywym ogniem.Uzasadnij ponieważ gdyż,robiłem ,paliłem,zobaczyłem, sprawdziłem a nie zawsze po swojemu Brykiet nie odbiega w ilości popiołu od drewna tylko trzeba go spalić w odpowiedniej temperaturze. zapytam w jakiej??? Edytowane 27 Października 2016 przez niktspecjalny był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 27.10.2016 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Witam. Remiksik a ile ty masz wkładów by prawić takie morały???.Jeśli chodzi o brykiet to w moim doświadczeniu w znajomości nad jednym wkładem , ów brykiet jest dopełnieniem w paleniu ,a nie wiodącym paliwem i paleniu tylko nim.To jakaś bzdura by nie palić drewnem sezonowanym li tylko samym brykietem.Popiołu w ciul i jeszcze więcej:D.Popiół po brykiecie do niczego nie przydatny,lepiszcza i inne sryszcza.Na przyszłość nie pisz głupot jak nie sprawdziłeś ,bo to nie zabawka na baterie tylko palenie żywym ogniem.Uzasadnij ponieważ gdyż,robiłem ,paliłem,zobaczyłem, sprawdziłem a nie zawsze po swojemu zapytam w jakiej??? Znowu głupa palisz, piszesz że nie mam racji ponieważ gdyż itd. A ty podważając to co inni piszą jaką retoryką się posługujesz? Wiesz coś czy tylko ci się wydaje że wiesz. Sam napisałeś że palisz brykietem tylko na dokładkę więc co możesz na ten temat napisać. Wyobraż sobie że paliłem tyko brykietem w swoim szamotowym ale też w marketowym żeliwniaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.10.2016 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Znowu głupa palisz, piszesz że nie mam racji ponieważ gdyż itd. A ty podważając to co inni piszą jaką retoryką się posługujesz? Wiesz coś czy tylko ci się wydaje że wiesz. Sam napisałeś że palisz brykietem tylko na dokładkę więc co możesz na ten temat napisać. Wyobraż sobie że paliłem tyko brykietem w swoim szamotowym ale też w marketowym żeliwniaku. Witam. Odpuszczam twój bełkot w stosunku do mnie.Nie zrozumieliśmy się.Jednak ja jestem ten głupi , a ty głupszy.EOT. i schchamińdziory....................................................Ale kontrolował będę te twoje głupie wpisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 27.10.2016 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Witam. Odpuszczam twój bełkot w stosunku do mnie.Nie zrozumieliśmy się.Jednak ja jestem ten głupi , a ty głupszy.EOT. i schchamińdziory....................................................Ale kontrolował będę te twoje głupie wpisy. O co to, wiewiór jak nie masz argumentów to EOT? Dla forum było by lepiej gdybyś swój EOT ogłosił wszędzie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.10.2016 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 O co to, wiewiór jak nie masz argumentów to EOT? Dla forum było by lepiej gdybyś swój EOT ogłosił wszędzie;-) Witam. Piewców głupoty nie trzeba szukać.Ty jesteś dowodem na to jak swoją wiedzę zamieniasz pokrętnie by cię wielbiono.Jesteś forumowym dupkiem i przepraszam za dupek.Wszystko wiesz ,a tak w ogóle to nic nie wiesz.Ślizgasz się na opiniach tu znających się.Zmień proszki i pozostań sobą.Kiedyś byleś inny. Możesz się śmiać ze swojej choroby ale jak nie ma ciągu w kominku to nie ma palenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 10.01.2017 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 (edytowane) Wydaje się że przyczyna problemów wyjaśniona.1. Zdjąłem z dolotu kominka rurę flex uprzednio zrywając taśmę amelinową. Po tym jak kominek zamiast dostać powietrze z rury dostał powietrze z pokoju - aż zapyliło za szybą tak ciąg ruszył. Podstawiajac rękę pod kominek czuć bardzo duży ciąg przez kominek- do czego to porównać? raczej odkurzacz nie wytworzyłby takiego ciągu gdyby podłączyc go do rury 100mm. Tak więc prawdopodobnie niedrożna rura pod kominkiem - mimo ze była sprawdzana przy montażu (monter kominka palił gazety) - to najprawdopodobniej w rurze zadomowiły się jakieś żyjątka i zostawiły tam jakieś gniazda. Muszę to sprawdzić jak się ciepli a juz wczesniej próbowałem to robić i zadanie jest niebagatelne. (rura ma zejście do dołu i do góry przez kolanka i ciężko coś przepchać - nawet stalka nie chciała pójść a i rurę od odkurzacza wpychałem i w pewnym momencie nie chciała iść dalej - nie wiem czy dobiła do kolanka czy też jakaś przeszkoda. Odkurzacz był na ssaniu i nie słychac było przeszkody). Ekipa od elewacji nie zakończyła w żaden sposób wlotu do rury i przez dłuższy czas rura była otwarta pewnie się coś zagnieździło. 2. Przepustnica od kominka nadia gilotyna jest naprawdę szczelna i ładnie się steruje. Nie wiem w jakim celu monter kominka zamontował druga przepustnicę która jest syfiasta i nie chodzi w pełnym zakresie zacina się więc oprócz tłumienia - nie odgrywa żadnej pozytywnej roli. Być może jak udrożnię rurę pod podłogą - okaże się ze przy otwarciu przepustnicy i podnoszeniu gilotyny nie bedzie dymić na pokój. Więc wszystko wskazuje na to że kominek kratki nadia jest w porządku a problemy których doświadczam nie są związane zkominkiem a jego instalacją Edytowane 10 Stycznia 2017 przez Adam626 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts