Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nie róbcie kominków w domu:)

Adam626

Czy zrobiłbyś ponownie kominek w domu  

294 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zrobiłbyś ponownie kominek w domu

• Nie róbcie kominków w domu!
      86
    • Oczywiście zrobiłbym. Róbcie kominki!
      166
    • Mam mieszane uczucia
      42

Recommended Posts

Spokojnie zaraz zbuduje kominek Dolnego Spalania na opony w 5 klasie i nie trzeba będzie spalać drewna,:yes::lol2::lol2::lol2:

WĘGIEL NA CZYSTO !!! NIE NA ŻÓŁTO !!!

Tak, węgiel aktywowany (Carbo activativus) spożywany doustnie pomaga utrzymać gacie w czystości a nie w żółtości :D

• Odpowiedzi 13k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość mtdeusz
WĘGIEL NA CZYSTO !!! NIE NA ŻÓŁTO !!!

Tak, węgiel aktywowany (Carbo activativus) spożywany doustnie pomaga utrzymać gacie w czystości a nie w żółtości :D

No co nie pasuje ci spalanie drewna to przejdziemy na opony....

Edytowane przez mtdeusz

Gość mtdeusz
Greta Thunberg była na tej manifestacji w Polsce w sprawie wycinki drzew w Puszczy?

Gazeta "El Confidencial" wskazuje:i twierdzi:

PORAŻAJĄCE I MOCNE

Kto stoi za przeciwnikami strajków klimatycznych? Kto robi kasę na sprzedaży węgla, gazu i kto truje środowisko i ludzi?

Pewnei koncerny i monopole. I Putin, cykliści i islamiści, o innych już nie wspomnę ;)

I producencji kominków i montażyci kominków, przemysł pelletowy i przemysł drewna kominkowgo :)

To w końcu ten gaz jest eko czy nie eko ?

Bo raz piszesz, że jest eko a tutaj piszesz, że nie jest eko.

No może być ciekawie. Jednego z kolegów szeregówka łyka 1700m3 przy obecnych zimach to aż strach się bać co będzie przy takiej zimie. Zresztą ostatnio lekko przywaliło lodem na zachodzie europy to im się zapasy zmniejszyły w magazynach. Może być ciekawie. Tylko chyba to dobrze dla gazowników. PGNIG pewnie nie będzie musiało używać kreatywnej rachunkowości co by udowodnić, że maja jakiś zysk. :D

Szkoda tylko tych emerytów w Krakowie co muszą tym "tanim" gazem ogrzewać te stare dziurawe jak sito domy.

To pytanie ma cechy pomówienia, także radzę liczyć się ze słowami.

A kto jest pomówiony? Nick 'anpi'? O pomówieniu można mówić jakbyś występował pod własnym imieniem i nazwiskiem, lub reprezentował firmę, a nie krył się za anonimizującym nickiem.

Po za tym, takie bezpodstawne zastraszanie, też podpada pod paragrafy (oczywiście nie w tym przypadku bo zastraszasz też nicka, który nie posiada dóbr osobistych). Zgłoś do moderatora jak czujesz się urażony, a nie wprowadzaj terroru słownego do luźnej dyskusji internetowej.

A kto jest pomówiony? Nick 'anpi'? O pomówieniu można mówić jakbyś występował pod własnym imieniem i nazwiskiem, lub reprezentował firmę, a nie krył się za anonimizującym nickiem.

Po za tym, takie bezpodstawne zastraszanie, też podpada pod paragrafy (oczywiście nie w tym przypadku bo zastraszasz też nicka, który nie posiada dóbr osobistych). Zgłoś do moderatora jak czujesz się urażony, a nie wprowadzaj terroru słownego do luźnej dyskusji internetowej.

Dokładnie!

Cieszę się, że tak kulturalnie mu odpowiedziałeś, bo już chciałem go pocisnąć.

Mega nie lubię takich ludzi, ani w rzeczywistości, ani nigdzie indziej.

Czy to prawda, że wszyscy tu dyskutujący nie lubią zimy?

Nie chodzi o sam fakt kominków, pieców czy tego typu rzeczy.

Po prostu lubią ciepłe pory roku a zimy nie, czy to prawda?

Ja uwielbiam zimy. Ah te stare czasy jak się na workach z sianem z góreczek jeździło.

Lubię zimę. Podobno nawet jest, z różnych względów, potrzebna.

No fajnie. Zimy super, tylko szkoda, że nie już nie ma takich jak dawniej. Takie drewienko do spopielenia jest super. No ale pewnie "ogrzewanie nawiewne z powietrznej PC" jak u kolegi z hameryki teraz lepsze, bo takie ogrzewanie

i trzeba serwisować 4x do roku (zgodnie z gwarancją i instrukcją obsługi)

i jest źródłem grzybów i pleśni (jak się nie serwisuje, nie czyści i nie wymienia filtrów) :)

i bierze trochę prądu

i nie ma takiego klimatu jak ma kominek kaflowy

No i do tego kominek

Tańszy jest od ogrzewania prądem i może być tańszy od ogrzewania gazem, ale tym w ostatnim zyski nie są duże.

:popcorn:

"Kto stoi za przeciwnikami strajków klimatycznych? Kto robi kasę na sprzedaży węgla, gazu i kto truje środowisko i ludzi?

Pewnei koncerny i monopole. I Putin, cykliści i islamiści, o innych już nie wspomnę "

PROTESTUJĘ!

Pominąłeś ŁYSYCH!!!

Adam M.

Zapomniałeś o wewiórkach!! Za Władka G. mówili: Winni są ż.dzi, cykliści i wewiórki.

Te wewiórki to jakiś regionalizm.

Może z Mazowsza?

Gość mtdeusz
Ja uwielbiam zimy. Ah te stare czasy jak się na workach z sianem z góreczek jeździło.

No fajnie. Zimy super, tylko szkoda, że nie już nie ma takich jak dawniej. Takie drewienko do spopielenia jest super. No ale pewnie "ogrzewanie nawiewne z powietrznej PC" jak u kolegi z hameryki teraz lepsze, bo takie ogrzewanie

No i do tego kominek

:popcorn:

Ja tam wole DS od kominka bo w kominku opony za mocno kopcą.

To ile ci tam płacą, za jedną manifestację?

To pytanie ma cechy pomówienia, także radzę liczyć się ze słowami.

Dokładnie!

Przesadna reakcja jest 1000 razy lepsza niż kretynizmy.

Dokładnie!

Dzięki temu forum zbudowałem dom, kiedyś było ono niewyczerpalnym źródłem wiedzy na ten temat i było tu wielu pomocnych ludzi. To już niestety minęło...

Dzięki temu forum zbudowałem dom, kiedyś było ono niewyczerpalnym źródłem wiedzy na ten temat i było tu wielu pomocnych ludzi. To już niestety minęło...

Potwierdzam tę smutną prawdę!

Sporo się tu zmieniło i wcale nie na lepsze.

Adam M.