Vaclav79 12.10.2016 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Dzień dobry wszystkim forumowiczom Niedawno miałem w bloku (wlk. płyta) wymieniane piony z instalacją wodną (na plastik). Niestety, fachmani nie zalali (dokładnie) wykutych dziur w podłodze sąsiada nade mną (czyli moim suficie), przez co czuję wszystkie zapachy z jego mieszkania (i pewnie vice versa). Mam pytanie, jak powinienem ze swojej strony uszczelnić przepust rur przez strop? Widzę tylko tyle, że są rury, powtykane kawałki styropianu (i pewnie niedokładnie zalane czymś od góry - niedokładnie, bo widzę prześwit). Czy panka montażowa niskoprężna będzie nadawała się do tego celu? Czy użyć jakiejś zaprawy (przejście rur w dół (w podłodze) uszczelniałem klejem do płytek - jest idealnie)? Jak "pokonać" grawitację - pianka i zaprawa będzie przecież spadać z sufitu...? Z góry dziękuję za wszystkie rady PS. Czy przepusty rur przez stropy w bloku mieszkalnym nie powinny być jakoś lepiej zabezpieczone, niż styropian i 1cm wylewki? Jakieś normy, itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.10.2016 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 pianka, obetnij na równo i na to zaprawa.Pianka nie spadnie, bo się klei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vaclav79 12.10.2016 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 pianka, obetnij na równo i na to zaprawa. Pianka nie spadnie, bo się klei. Ok., dzięki. Co do zaprawy - może być klejowa ATLAS? Czy jakaś inna? Tę klejową akurat mam pod ręką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts