batyr 27.10.2016 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Wiem, że się da. Tak samo jak są kozy z płaszczem. Finansowo się nie opłaca w małym, zwartym domku. Znaczy tak, zależy co masz na myśli się nie opłaca, bo finansowo w małym domku to koszt z nasadą kominową jakieś 2000-2500, natomiast jeśli chodzi o komfort cieplny to, szczególnie w okresach przejściowych gdzie się przepala, nie pali non stop, w pokoju z kozą-kominkiem będzie ciepło, w pozostałych zwyczajnie zimno przynajmniej ja mam z tym takie doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 27.10.2016 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 (edytowane) witam się i od razu wypowiem się o Lugo dla mnie minusem domu jest lokalizacja wejścia, prz tym układzie pokój dzienny staje się holem wejściowym, zrobiłabym zmianę j.n. można rozważyć zamianę miejscami kotłowni i łazienki, ew. wygopodarownie dodatkowej małej łazienki, może powiększyć część dzienną kosztem strefy wejściowej Edytowane 27 Października 2016 przez mamik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aagaaz 28.10.2016 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2016 Danusiu tak sypialnie trochę duże, też myślę, żę powinno koło 10m2 starczyć dla moich dzieci. mamik Dzięki za odwiedziny i za propozycję zmian. Godne uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 30.10.2016 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Aguś, a Kropka? https://www.domowy.pl/projekty-domow/wyniki-wyszukiwania/mgp-kropka.html?BOTId=667 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aagaaz 02.11.2016 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 (edytowane) Ciekawy Danusiu , ale dach kopertowy odpada.. My chcemy dość tanio, więc albo płaski albo dwuspadowy. Czas rozmyśleń, przemyśleń... W poniedziałek moja mama złamała rękę w nadgarstku. Teraz musimy jej pomagać dużo więcej.. Tak myślę, że w nowym domu muszę chociaż jakiś mały pokoik mieć w razie co przeznaczony dla mamy. Myślę ,że zrobię taki dodatkowy pokoik będzie jako suszarnia i prasowalnia a w przyszłości jak będzie potrzeba to będzie pokój dla mamy. Jakoś to muszę rozwiązać Edytowane 2 Listopada 2016 przez aagaaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 03.11.2016 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Aguś układ fajny, ale dach też odpadł. Dwuspadowy łatwiej samemu wykonać Przykro mi z powodu Mamy, pozdrowienia. Też planowałam taki dodatkowy, ale chyba będzie na poddaszu. Na parterze mi się nie zmieści:( W razie czego , któryś z chłopców przeniesie się na górę U nas jeszcze jest opcja, żeby Duży został na piętrze u Babci jak my się wyprowadzimy. Myślę , że jak wybudujemy będzie już pełnoletni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aagaaz 06.11.2016 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 (edytowane) Witam w niedzielny wieczór. Patrzę teraz na projekty niekoniecznie z 4 sypialniami, ale , żeby można było jakiś mały pokoik wydzielić. Szukam , patrzę..Póki co muszę jutro się odezwać do geodety, bo jakoś długo trwają te jego podziały. Szukałam jeszcze projektu i trafiłam na fajny http://images81.fotosik.pl/143/5325c6956407b8f4med.gif https://www.archon.pl/projekty-domow/projekt-dom-w-plumeriach-me582117a844aa Co o nim myślicie?? Edytowane 6 Listopada 2016 przez aagaaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 07.11.2016 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 Cześć Aguś Projekt ciekawy , ale mam wrażenie że holl to taki długi wagon;) Nie wiem , czy uda Ci się wykroić tu jeszcze jeden pokoik? A Mama mieszka na tym podwórku gdzie będziecie budować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 07.11.2016 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 aagaaz a dach płaski jest tani? swego czasu orientowałam się, bo mężowi się podobało i taki dach ze względu na izolację odpadł, bo to musi być super zaizolowane, by nic nigdy nie przeciekało... ale może się mylę i nie jest to aż tak drogie Osobiście lugo bardziej mi się podoba, bo korytarz zabiera mniej miejsca, ten dom w plumeriach ma spory korytarz, mnie to wizualnie nie razi, bo nie jestem aż takim estetą a coś takiego? Talent 2 https://img.extradom.pl/media/render/385458/resize%24860-860-1,f$bw Możnaby usunąc garaż, zlikwidować pomieszczenie 1.8, poszerzyć kuchnię i pokój 1.9 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aagaaz 07.11.2016 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 (edytowane) Witam dziewczyny.. Dla Was za te pomysły kawka i ciasteczka. Dopiero co zrobione ,kopertki z jabłuszkiem, a już połowy nie ma Sorki za zdjęcie, bo robione komórką. http://images84.fotosik.pl/145/42a57c4d070caf35med.jpg Danusiu tak mama mieszka i będzie mieszkać na tym samym podwórku co my. Póki będzie mogła wokoło siebie zrobić to pewnie pomieszka jeszcze sama. Chciałabym również pomieszkać trochę tylko z moją rodzinką. Właśnie wczoraj jak popatrzyłam sobie na ten projekt dokładniej to uświadomiłam sobie ten hol. Jest dość długi. Liliputek Ja się w tym nie orientowałam. Mój mąż właśnie myśli, że będzie taniej , ale w rzeczywistości się okaże. Ja chyba muszę zrobić jakieś obliczenia i wtedy zdecydujemy. Ogółem salon chcemy mieć od frontu , więc takie rozmieszczenie jakoś mi nie pasuje. Chociaż przyglądałam się takim projektom. Aha i za szeroki to dom. Ja liczę tak , żeby miał 8 m. Może dziś jeszcze coś wyszukam. Do później.... Edytowane 7 Listopada 2016 przez aagaaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 08.11.2016 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 Aguś dziękuję za ciacho, tego mi było trzeba. Tylko d... rośnie Jeżeli masz Mamę na tym samym podwórku to ja bym nie planowała wcale sypialni w nowym domu. Masz ta tyle blisko, że możesz u niej być w minutę Taki układ będzie najzdrowszy;) Z tą szerokością domu to wielki problem. Mam identyczny problem, większy nie wejdzie , a poddasza mimo wszystko nie chcę Taki długi holl wyglądałby jak w biurowcu, tak mi się wydaje, a może ja mam jakąś schizę Miłych poszukiwań. Ja grzebałam blisko rok i jak znalazłam z7 i przystosowałam go do naszych potrzeb nie potrafię znaleźć dla niego konkurencji. Mimo, że mam jeszcze czas i rozglądam się za czymś innym stale wracam do siódemki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aagaaz 11.11.2016 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Dzięki Danusiu za rady. Póki co nie chcę brać mamy , bo będziemy chcieli pomieszkać sami, ale chciałabym mieć jakieś zabezpieczenie na kiedyś. No właśnie za szeroki dom nie może być bo nie da rady go postawić na działce. Ja jeszcze szukam.... Znalazłam jeszcze projekt Słoneczny. Też wart uwagi. http://www.mgprojekt.com.pl/sloneczny Miłego dnia życzę wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B_i_U 11.11.2016 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Skoro różnicie się z mężem w kwestii podjęcia decyzji jak ma być ogrzewany Wasz dom, zajrzyj tutaj http://www.dziennikbudowy.net.pl/wybor-technologii/koszty-ogrzewania/ może liczby przekonają go do Twoich racji. Aktualnie mieszkam w domu ogrzewanym prąd + kominek. Na parterze (salon , kuchnia, łazienka) mam kable grzewcze oraz grzejniko-suszarka w łazience, której i tak nie używam, na piętrze mam kable grzewcze w łazience, które dają przyjemne ciepło w łazience, grzejniko-suszarka w łazience górnej którą czasem włączam. Mamy również grzejniki na prąd w pokojach, które też rzadko włączam. W zasadzie przy ostatnich zimach ciepło w naszym domu zapewniają tylko podłogówka i kominek. U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aagaaz 14.11.2016 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 Dzięki bardzo Ula za dobre rady. Zajrzałam już na tę stronę. Przeanalizuję ją i pokażę mężowi. Doczytałam w Waszym dzienniku, że wy grzejecie tylko w "tanie" godziny. Ile miesięcznie ogółem wydajecie na prąd? Mozę macie jakieś rachunki za zeszły rok, jak to było zimą?Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aagaaz 14.11.2016 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 Kolejne projekty godne uwagi... Projekt BOSCOhttp://images81.fotosik.pl/163/72a3433a1dba4b69med.jpg 1. Sień4,07 m22. Przedpokój5,82 m23. Pokój dzienny24,69 m24. Kuchnia7,88 m25. Sypialnia I8,01 m26. Sypialnia II10,46 m27. Sypialnia III10,79 m28. Łazienka4,17 m29. Kotłownia3,66 m2 ---------------------------------------------------------------------------------------Projekt Milena http://images82.fotosik.pl/163/8c2be13de2da812emed.jpg 1. Wiatrołap3,30 m22. Hol6,70 m23. WC2,20 m24. Łazienka4,00 m25. Sypialnia9,40 m26. Sypialnia12,40 m27. Sypialnia10,70 m28. Pom. Gospod. z C.O.3,90 m29. Kuchnia9,20 m210. Salon24,90 m2 ----------------------------------------------------------------------------------- Projekt Lunahttp://images82.fotosik.pl/163/0be66ad4a21cb919med.jpg 1. Wiatrołap3,70 m22. Hol4,20 m23. Salon29,50 m24. Kuchnia8,40 m25. Spiżarnia2,10 m26. WC1,40 m27. Korytarz6,90 m28. Łazienka8,00 m29. Sypialnia11,10 m210. Pom.gospod.4,30 m211. Sypialnia10,90 m212. Sypialnia12,80 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 14.11.2016 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 Hej Aga Najbardziej podoba mi się Luna. We wcześniejszych projektach nie za specjalnie rozwiązano sprawę wejścia do domu i podziału na strefy. W Lunie jest o niebo lepiej bo wchodząc do domu nie narusza się intymnej strefy domowników. W sypialni po lewej wystarczy przesunąć w lewo drzwi dzięki czemu będzie można odciąć drzwiami strefę dzienną od sypialnianej co przy twoich dzieciach ma chyba znaczenie. Rodzice imprezuja a maluchy spokojnie śpią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 14.11.2016 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 Tylko w Lunie nie pasuje mi to pomieszczenie gospodarcze między sypialniami czy to byłaby też kotłownia??? A poza tym jest niezła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 14.11.2016 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 Jeśli Adze nie zależy na WC to można y tam zrobić kotłownie a to pomieszczenie ( chyba techniczne) zlikwidować i wyrównać pokoje dzieci do linii okna. Powstałby fajnie doswietlony korytarz no i nie było by wrażenia tramwaju bo perspektywa by się wyciągnęła. Nie do końca rozumiem co autor projektu miał na myśli rozrzucajac po łazience umywalki i wciskając do jednego pomieszczenia i wannę i prysznic no ale cóż... Generalnie widzę potencjał a drobne poprawki? Kto ich nie robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aagaaz 16.11.2016 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2016 Hej dziewczyny. Dzięki bardzo za uwagi.To pomieszczenie gospodarcze trzeba by zmienić na 100%, bo tam faktycznie nie pasuje. Mari trafiona uwaga co do projektu Luna. Nie zwróciłam na to uwagi. Dziękuję ,że to zauważyłaś. Tak właśnie to dobry pomysł takie rozgraniczenie. Póki co chyba najlepszy projekt.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 16.11.2016 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2016 Aleź nie ma za co dziękować Rzucam tylko luźne pomysły. Moim zdaniem projekt fajny, prosty i nie przekombinowany dzięki czemu łatwiejszy do przeróbek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts