aagaaz 24.01.2017 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Witam po krótkiej przerwie.. Ciągle czekam na dokumenty w sprawie działki , oczywiście Miasto ma zawsze czas... W sprawie projektu jest coraz bliżej. Pisałam do kilku projektantów o adaptację i ceny są podobne. Adaptacja podstawowa około 2 tys + zmiany 2tys no i projekt 2 tys Dziś miałam telefon od Pana , który mi zaproponował za projekt indywidualny 4500 zł , więc już lepiej.. Jutro skontaktuje się z znajomym od geodety naszego.. Zobaczymy co zaproponuje.. Ważne, że się coś dzieje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 25.01.2017 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 ... bardzo jestem ciekawy co wchodzi w ZAKRES tej wyceny projektu indywidualnego, ponieważ trudno mi przyporządkować wycenę do Rozporządzenia w sprawie szczegółowego zakresu i formy projektu budowlanego, jak również pracy projektowej 3-ch uprawnionych projektantów : architekta, projektanta konstrukcji, projektanta instalacji sanitarnych ... ale może się nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aagaaz 27.02.2017 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Witam po przerwie... Najnowsze informacje są takie , że będzie PROJEKT INDYWIDUALNY Dzisiaj byliśmy u architekta, który stwierdził , że dla naszej działki ciężko będzie znaleźć odpowiedni projekt, który spełni moje wymagania Zaproponował projekt indywidualny, na który się zgodziliśmy... Cena będzie niższa niż 10 tys z uwagi na znajomego naszego geodetę Nie mogę się doczekać pierwszej wizji..... Czekam z niecierpliwością tydzień czasu, aż coś będzie. Do następnego... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 01.03.2017 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 No to my też czekamy ważne, że jest decyzja i coś do przodu poszło. Będzie parterowy z płaskim dachem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aagaaz 10.03.2017 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 Witam [b[mamik[/b] tak będzie parterowy z płaskim dachem Już dostaliśmy kilka propozycji , ale żadna nie jest jeszcze tę jedyną Jak już będzie taka , która prawie będzie dobra to Wam pokażę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aagaaz 13.03.2017 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 (edytowane) No i dostaliśmy projekt. Co sądzicie? Chyba nie dokładnie widać wszystko, ale nie wiem jak to wstawić inaczej. Mam go zapisanego w pdf... Edytowane 31 Marca 2017 przez aagaaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pesce 13.03.2017 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Ja tu jeszcze nie byłam . Przeczytałam Twoje zmagania się z tematem. U mnie podobnie ewoluowały różne projekty. Tez mam wąską działkę, a raczej zwężającą się i skończyło się na projekcie indywidualnym.Mnie Twój projekt bardzo się podoba. Fajne pokoje wyszły .Kuchnia lekko przysłonięta.Ale są tu zdecydowanie mądrzejsze głowy.Na pewno bardzo się cieszysz, że juz coś się dzieje! Trzymam kciuki, za szyki rozwój wypadków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aagaaz 13.03.2017 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Witaj pesce..Pokoje wyszly fajnie. Kuchnia od wschodu, takze chyba jest ok. Rozklad nam.pasuje , dlatego wybralismy projekt indywidualny..Mam.nadzieje teraz dosc szybko wszystko sie potoczy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 13.03.2017 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Projekt bardzo fajny, zastanawiają mnie tylko schody, skoro parterówkaz płaskim dachem, to dokąd te schody idą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aagaaz 13.03.2017 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Witam mamik schody są jedynie prowizorycznie w projekcie, bo chcemy zrobić taki strop, żeby można było kiedyś dobudować pietro lub poddasze.. np jeżeli kiedyś nasze dzieci lub dziecko chciało tam zamieszkać.. Dlatego zostały tutaj uwzględnione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aagaaz 14.03.2017 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Myślimy o jeszcze jednej zmianie - Wysunięcie salonu w stronę zachodnią, żeby go doświetlić już od południa. Powstała by taka litera L.Czekamy na radę naszej projektantki.A wy co sądzicie o tym projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 14.03.2017 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 schody - jeśli miałyby być na piętro jako osobne mieszkanie dla dzieci, to może lepiej je odwrócić jakoś, żeby nie wchodzić prosto do salonu która to jest strona zachodnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aagaaz 14.03.2017 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Mój szkic odręczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 14.03.2017 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 za trudne gdzie na tym szkicu jest wejście do domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aagaaz 14.03.2017 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Wiem, dla mnie wszystko jasne a dla innych pomagających to cięzkie od ogranięcia Czy teraz chociaż troszkę jaśniejsze.. Salon od zachodu , kuchnia od wschodu, wejście i cała reszta zostaje bez zmian. Czekam na gotowe zmiany od projektantki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 14.03.2017 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 już jasne jeśli wejście i kotłownia zostaną bez zmian, to będą dwa uskoki? sam pomysł doświetlenia salonu wg mnie ok. prostym przesunięciem salonu chyba się tego nie da załatwić, ale jakoś fajnie na pewno się da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aagaaz 14.03.2017 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Te uskoki chcielibyśmy zlikwidować.. Jeżeli się uda, to będzie super. Jeżeli nie to zostawiamy tak jak jest Dzięki mamik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 14.03.2017 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 (edytowane) A może przemyśl jeszcze przesunięcie uskoku od strony kuchni/spiżarni (wschód)? Zrównanie tej ściany do linii ścian pokoi lub wystawienie jej na zewnątrz (jeśli chcesz zachować 2 bryły budynku) pozwoli powiększyć strefę kuchenną i spiżarkę. Edytowane 14 Marca 2017 przez przemo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aagaaz 15.03.2017 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 Dzięki przemo , ale myślę, że kuchnia jest wystarczająca. Teraz mam bardzo małą , więc taka 10m2 mi raczej wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 15.03.2017 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 Dzięki przemo , ale myślę, że kuchnia jest wystarczająca. Teraz mam bardzo małą , więc taka 10m2 mi raczej wystarczy Jasna sprawa - tylko pamiętaj, że "apetyt rośnie w miarę jedzenia", no i do większej spiżarki można wstawić np zamrażarkę - ale nie zamierzam Cię przekonywać . Nie widzę wymiarów - powierzchnia powierzchnią, ale zwróć też uwagę na odpowiednią odległość wyspy do blatu, coby się nie obijać nadmiernie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts