Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poszukiwanie wymarzonego projektu domu

aagaaz

Recommended Posts

Witam po krótkiej przerwie..

Ciągle czekam na dokumenty w sprawie działki , oczywiście Miasto ma zawsze czas...

W sprawie projektu jest coraz bliżej. Pisałam do kilku projektantów o adaptację i ceny są podobne. Adaptacja podstawowa około 2 tys + zmiany 2tys no i projekt 2 tys ;)

Dziś miałam telefon od Pana , który mi zaproponował za projekt indywidualny 4500 zł , więc już lepiej.. Jutro skontaktuje się z znajomym od geodety naszego.. Zobaczymy co zaproponuje..

Ważne, że się coś dzieje :)

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 184
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

... bardzo jestem ciekawy co wchodzi w ZAKRES tej wyceny projektu indywidualnego, ponieważ trudno mi przyporządkować wycenę do Rozporządzenia w sprawie szczegółowego zakresu i formy projektu budowlanego, jak również pracy projektowej 3-ch uprawnionych projektantów : architekta, projektanta konstrukcji, projektanta instalacji sanitarnych ... ale może się nie znam :)

• 1 month później...

Witam po przerwie...

Najnowsze informacje są takie , że będzie PROJEKT INDYWIDUALNY

Dzisiaj byliśmy u architekta, który stwierdził , że dla naszej działki ciężko będzie znaleźć odpowiedni projekt, który spełni moje wymagania ;)

Zaproponował projekt indywidualny, na który się zgodziliśmy... Cena będzie niższa niż 10 tys z uwagi na znajomego naszego geodetę :)

Nie mogę się doczekać pierwszej wizji..... Czekam z niecierpliwością tydzień czasu, aż coś będzie.

Do następnego... Pozdrawiam

• 2 weeks później...

Ja tu jeszcze nie byłam . Przeczytałam Twoje zmagania się z tematem. U mnie podobnie ewoluowały różne projekty. Tez mam wąską działkę, a raczej zwężającą się i skończyło się na projekcie indywidualnym.

Mnie Twój projekt bardzo się podoba. Fajne pokoje wyszły .Kuchnia lekko przysłonięta.

Ale są tu zdecydowanie mądrzejsze głowy.

Na pewno bardzo się cieszysz, że juz coś się dzieje! Trzymam kciuki, za szyki rozwój wypadków.

A może przemyśl jeszcze przesunięcie uskoku od strony kuchni/spiżarni (wschód)? Zrównanie tej ściany do linii ścian pokoi lub wystawienie jej na zewnątrz (jeśli chcesz zachować 2 bryły budynku) pozwoli powiększyć strefę kuchenną i spiżarkę. Edytowane przez przemo1

Dzięki przemo , ale myślę, że kuchnia jest wystarczająca. Teraz mam bardzo małą , więc taka 10m2 mi raczej wystarczy :)

Jasna sprawa - tylko pamiętaj, że "apetyt rośnie w miarę jedzenia", no i do większej spiżarki można wstawić np zamrażarkę - ale nie zamierzam Cię przekonywać :) .

Nie widzę wymiarów - powierzchnia powierzchnią, ale zwróć też uwagę na odpowiednią odległość wyspy do blatu, coby się nie obijać nadmiernie.