Gierga 13.10.2016 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Mam problem z przepisaniem pozwolenia na budowe. Mam dwa pytania: PierwszeCzy jest ono wymagane w przypadku współwłasności. Czyli jeżeli pozwolenie na budowie było wydane na 4 osoby a po kilku latach 2 z 4 osób oddało swoje części pozostałej 2 osób. To czy istnieje wymóg przepisania pozwolenia na budowę? Bo w Art. 40 jest wyraźnie napisane stary inwestor i nowy . A tutaj nie ma nowych inwestorów i trochę dziwne przepisywać pozwolenie na budowę na osoby które na nim widniały? Niestety nie znalazłam żadnego artykułu na ten problem. Drugie pytanie czy można robić wpisy w dzienniku budowy jeżeli nie zostało przepisane pozwolenie na budowy. Przykład działka z domem od 2010 zmieniła właścicieli było 4 a pozostało dwóch /pozostali zrzekli się swojej cześći na rzecz dwóch. Czy od 2010 roku mogą być wpisy w dzienniku budowy jak np. nie posiada sie przepisanego pozwolenia na budowę.? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 13.10.2016 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Wydawanie decyzji zmieniających w zakresie dopisania, wykreślenia inwestora, zmiany numeru działki w związku z podziałem (scaleniem) oraz innych zmian w treści decyzji o pozwoleniu na budowę dokonywanych na wniosek inwestora. Szczegóły tu http://www.powiat-gniezno.pl/index.php5?m=articles&id=636 Załącznikiem jest DB, projekt z tego wynika że tam nanoszą zmianę, co do wpisów nie wiem ale przerwa dłuższa niż 3 lata skutkuje wygaśnięciem PnB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 14.10.2016 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Przywołany art.40 traktuje tylko o obowiązku urzędu związanych z cesją PnB.Stosunki "właścicielskie" nie rzutują na ważność PnB.Przerwa w zapisach w DB dłuższa niż 3 lata skutkuje wygaśnięciem PnB - tak jak napisał poprzednik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 19.10.2016 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 U mnie upierają się o to aby poprzedni właściciele wydali zgodę na przepisanie PNB, Nadzór mówi co innego. Jestem w kropce i nie wiem co robić. Otrzymanie oczywiście takiej zgody jest utopią i nie mam na to szans. Bejaro właśnie to jest dziwne , że tam mówią tak a u mnie inaczej - przecież prawo jest jedno. Przywołany art.40 traktuje tylko o obowiązku urzędu związanych z cesją PnB.Stosunki "właścicielskie" nie rzutują na ważność PnB. - czyli jest wymagane przepisanie PNB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.10.2016 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 olać co mówią, złożyć nowy wniosek o pozwolenie na budowę i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts