Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Róbcie kominki w domu !

butynski

Recommended Posts

Dziękuję.Chciałem tym dwóm "kilkujadkom" pokazać to od podszewki klimat ale jak sam widzisz takim moderowano nie da się nic wytłumaczyć.Muszą w swojej okolicy mieć jakiegoś oponiarza ,który uprzykrza im życie , a na zły przykład stawiają odpowiedzialnych komin-karzy.Czekam cały czas na fotki ,które obiecał.Środa już blisko.Zobaczymy czym i jak pali wygląda jego urządzenie.Idę na dół bo mi żona w kotłowni zrobiła jajecznicę na bekonie.:yes::lol2:.Ciekawe czy oni w swoich kotłowniach jedzą różne kulinarne specjał.Może popijają żywicą sosnową.Wszak nią palą non stop. pzdr.

Nie mścij się wszak nie jednemu psu na imię burek.Powtórzę to enty raz.Obiektywizm.Upatrzona jednostka to nie sposób na tłumaczenie innych z ich inwektyw. Święta idą czas poświęcony na palenie w kominku będzie cudowny.:cool:

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W Święta nie wyobrażamy sobie klimatu który daje żywy ogień.Składamy sobie życzenie ,a ten niechybnie źle nazwany przez adwersarzy , strzela sobie iskierkami w komorze paleniskowej.Nic nie śmierdzi tak jak to oni opisują. Są poza tym urokiem.Widzą tylko ten ich "syf".Mają kopciuchy oddalone od cywilizowanego miejsca jakim jest salon.:yes:

Są poza tym urokiem.Widzą tylko ten ich "syf"

Jedni są po za urokiem. Nie widzą geniuszu inżynierskiego, historii rozwoju silników sięgającej Rudolfa Diesla. Nie widzą emocji towarzyszącym sportom motorowym, poczucia wolności i niezależności jakie daje samochód. Ciemniaki widzą tylko kłęby dymu z rury wydechowej :).

13423565_257702127926308_1023192767_n.jpg

Jedni są po za urokiem. Nie widzą geniuszu inżynierskiego, historii rozwoju silników sięgającej Rudolfa Diesla. Nie widzą emocji towarzyszącym sportom motorowym, poczucia wolności i niezależności jakie daje samochód. Ciemniaki widzą tylko kłęby dymu z rury wydechowej :).

Nazywając się ciemniakiem twój wybór ,twoja sprawa nazywaj się jak chcesz ale waćpan wklej to do" nie róbcie kominków", pomyliły ci się z tego zaczadzenia wątki.Tu nakłaniamy do kupna i wzięcia udziału w tej fajnej sprawie jaką jest kominek i jeśli możesz cytuj całość treści bo wychodzą ci później takie niepotrzebne , spontaniczne androny.:D

Gość mtdeusz

A dlaczego kominki to nadal górne kopcióchy?

Jak by kominki był HG z buforem to nie miał bym nic przeciwko.

Ale nie muszą być górne kopciuchy.

Edytowane przez mtdeusz

A dlaczego kominki to nadal górne kopcióchy?

Jak by kominki był HG z buforem to nie miał bym nic przeciwko.

Ale nie muszą być górne kopciuchy.

Wytłumacz bo czas jeszcze masz.Czego oczekujesz od kominka HG z buforem???. Po drugie co według ciebie zmienia HG w kominku z buforem w porównaniu do kominków obecnych na rynku. Proszę podać przykłady takich kominków najlepiej ze zdjęciem.:yes:

Gość mtdeusz

Na co czas?

Kominek HG z buforem a nie buforkiem nie produkuje sadzy i smoły,po dołożeniu paliwa nie następuje zadyma na całą okolicę.

Dużo wysza temperatura spalania w komorze spalania gazów 1200 stopni a w zwykłym kominku 500-600(zimnica).

Możesz naładować full opór i nie będzie zadymy na całą okolicę a w zwykłym górnym kopciole kominku będzie.

W kominku HG z buforem sosna brzoza nie stanowi problemu.

Ładniejsze płomienie w komorze spalania gazów,fajniejsze do oglądania.

A i najwazniejsze zwykłym komine to górny kopcióch i jak sama nazwa wskazuje kopci.

Macie takie płomienie w swoich kopcących kominkach?

Edytowane przez mtdeusz

Gość mtdeusz
Nazywając się ciemniakiem twój wybór ,twoja sprawa nazywaj się jak chcesz ale waćpan wklej to do" nie róbcie kominków", pomyliły ci się z tego zaczadzenia wątki.Tu nakłaniamy do kupna i wzięcia udziału w tej fajnej sprawie jaką jest kominek i jeśli możesz cytuj całość treści bo wychodzą ci później takie niepotrzebne , spontaniczne androny.:D

Jak to mówią diesel musi dymić.

Ależ wcale nie musi wystarczy silnik z Euro 4 lub ogień z tłumnika.

A skąd się weźmie płomień na górze komory spalania jak dołożymy dużo drewna?

Dobrze kolega ci tłumaczy. Z rozpałki.My tu gadu gadu ,a ty już trollem jesteś prawie.

............Doczekasz się może najprawdopodobniej w środe..............

Fotek nie ma t/z jesteś kłamczuch i naciągacz.Środa niby jest ale się kończy.:p

Gość mtdeusz

No dobra rozpalasz do góry.Nie?

Wypalił ci się pierwszy załadunek,a jest w domu zimno to walisz na żar full opór drewna i co kładziesz rozpałkę na samą górę i podpalasz?

NIe wiem czy ci się to uda bez mocnego palnika gazowego.

I nie napisałem na 100% tylko najprawdopodobniej czytaj ze zrozumieniem.

Nie ma mnie obecnie w domu,więc nie będzie dokładnych fotek.

W sobotę.Bo w piątek wracam ale wtedy już się będzie palić.

No dobra rozpalasz do góry.Nie?

Wypalił ci się pierwszy załadunek,a jest w domu zimno to walisz na żar full opór drewna i co kładziesz rozpałkę na samą górę i podpalasz?

NIe wiem czy ci się to uda bez mocnego palnika gazowego.

I nie napisałem na 100% tylko najprawdopodobniej czytaj ze zrozumieniem.

Nie ma mnie obecnie w domu,więc nie będzie dokładnych fotek.

W sobotę.Bo w piątek wracam ale wtedy już się będzie palić.

Nie wiem czy to do mnie pytanie ale wyjasnie jak to dziala u mnie. Laduje raz i zapalam raz, nastepny zaladunek po 24h chyba ze jest na zewnatrz cos kolo -25 to po 12h ot takie rozwiazanie.