Gość mtdeusz 22.02.2018 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 W Polsce,króluje przestarzałą technologia z ubiegłego wieku to jest górny kopcióch znany też jako szkrzynka służąca do smrodliwej utylizacji hurtowej ilośći paliwa,większość kominków,wszysktie kozy i piecyki,większośc kotłów CO to górne kopciuchy lub górne dolne kopciuchy.Jak się sporadycznie znajdzie jakiś dolniak to on ma wspólne z dolnym spalniem tylko wiszącą gródź i nic więcej.I co tu się dziwić smogiem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNTE 22.02.2018 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 Proponuję zacząć zmniejszanie emisji C02 od siebie a dopiero później wytykać trucie innym.http://www.klimatdlaziemi.pl/index.php?id=207&lng=pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 22.02.2018 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 CO2 nie jest trujące.Co ma CO2 do smogu????CO2 to nieszkodliwa substancja co się wydobywa z komina,czym więcej wylatuje CO2 z komina tym lepiej bo wylatuje mniej syfu i dymu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 22.02.2018 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 Co ma CO2 do smogu???? Ze względu na miejsce i warunki powstawania oraz skład chemiczny wyróżnia się dwa rodzaje tego zjawiska[potrzebny przypis]: smog londyński, w skład którego wchodzą: dwutlenek siarki, tlenki azotu, tlenki węgla, sadza oraz trudno opadające pyły. Występuje głównie w miesiącach od listopada do stycznia podczas inwersji temperatur w umiarkowanej strefie klimatycznej. smog typu Los Angeles (smog fotochemiczny, ozon troposferyczny) – powstaje przede wszystkim w miesiącach letnich, w strefach subtropikalnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 22.02.2018 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 Róbcie kominki, bo dzięki nim dostaniecie dofinansowanie od wszystkich mieszkańców Polski: http://www.rp.pl/Ochrona-srodowiska/302229967-Europejski-Trybunal-o-polskim-smogu-Polska-zaplaci-za-naruszenie-unijnych-norm.html Wszyscy robimy ściepę na palaczy kominkowych i węglowych . Nie dość, ze przez takich krócej się żyje, potencjalnie więcej trzeba wydawać na leki, to teraz jeszcze trzeba będzie za nich kary płacić - kiedy ten socjalizm się skończy i każdy zacznie płacił z własnej kieszeni za zanieczyszczenia, które wychodzą po za jego posesję i tują innyc?! Długo nad tym myślałeś? Mam kominek i jakoś nie dostałem dofinansowania. Zrobiłem go za własne pieniądze, bo zawsze chciałem takowy mieć. Nie pakuj wszystkich do jednego wora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchenz 22.02.2018 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 Mam kominek i jakoś nie dostałem dofinansowania. Zrobiłem go za własne pieniądze, bo zawsze chciałem takowy mieć. Nie pakuj wszystkich do jednego wora. Ale ja i inni będziemy płacić przez takich palących jak ty karę. Sprawiedliwie byłoby gdyby kary płacili wyłącznie winni zanieczyszczenia czyli palący w kotłach i kominkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNTE 23.02.2018 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2018 Dlaczego użytkownicy rowerów muszą płacić za to że Pan/Pani używa nacodzień samochodu i w znacznie większym stopniu zanieczyszcza powietrze?Palenie drewnem jest ekologiczne. Przykładów badań jest wiele http://yadda.icm.edu.pl/baztech/element/bwmeta1.element.baztech-6c6a9b15-c3d9-4938-980c-0eaf8cf28e05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 23.02.2018 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2018 Drewno to paliwo ekologiczne.Od razu z nazwy tak?Szczególne ekologiczna jest smrodliwa utylizacja hurtowych ilości drewna w kopcących pudłach czytaj kiszenie,zdymianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.02.2018 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2018 Długo nad tym myślałeś? Mam kominek i jakoś nie dostałem dofinansowania. Zrobiłem go za własne pieniądze, bo zawsze chciałem takowy mieć. Nie pakuj wszystkich do jednego wora. Siemanko. Tłumaczyłem mu to wielokrotnie ale na nic się to zdaje. Już dawno zapakował ,a przy tym dołożył cegiełkę ze swego niekonwencjonalnego palenia.Z uporem maniaka nie przyjmuje do wiadomości ,że są jeszcze ci którzy z mozołem większym lub mniejszym starają się do smogu w ogólnopolskim znaczeniu , jak najmniej się dokładać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.02.2018 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2018 Drewno to paliwo ekologiczne.Od razu z nazwy tak? Szczególne ekologiczna jest smrodliwa utylizacja hurtowych ilości drewna w kopcących pudłach czytaj kiszenie,zdymianie. Ileż można ci tłumaczyć oportunisto natrętny.Wytłumacz proszę co według twojej literatury fachowej znaczy zdymianie . Skoro taka wiedza jest to może i są inne określenia w paleniu kominkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchenz 23.02.2018 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2018 Dlaczego użytkownicy rowerów muszą płacić za to że Pan/Pani używa nacodzień samochodu i w znacznie większym stopniu zanieczyszcza powietrze? To ja i inni kierownicy płacimy grube pieniądze na to żeby oni za darmo mogli jeździć po drogach. Tyko debil jest w stanie atakować transport, bez którego bylibyśmy gospodarczo w czarnej d... . Palenie drewnem jest ekologiczne. Nie jest. Tak twierdza tylko ekoloszołomy, którym zależy na CO2. W rzeczywistości drewno jest jednym z najbardziej toksycznych paliw. Ale żeby to wiedzieć trzeba się zainteresować tematem. W kominkach większość pali źle. A nawet ci co palą dobrze nie są w stanie dopalić wszystkich produktów pirolizy i emitują to: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 23.02.2018 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2018 No to jeszcze raz - ludzie róbcie kominki w domu! Palcie suchym drewnem lub wysokiej jakości brykietem. Olać eko oszołomów! Nas kominkarzy jest więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 23.02.2018 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2018 Jakim brykietem premium?Jaki masz płomień z tego brykietu?Żółty?Co stego że opała złoty jak kominek p%$da? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 23.02.2018 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2018 Zielony jak ufoludki bo dokładam miedzi, wiesz. Skąd wiesz, że kominek p...da? Zachowuj się chłopie, zachowuj. Trochę kultury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchenz 23.02.2018 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2018 No to jeszcze raz - ludzie róbcie kominki w domu! Palcie suchym drewnem lub wysokiej jakości brykietem. Olać eko oszołomów! Nas kominkarzy jest więcej. Bo paląc mokrym, to woda z drewna będzie się wam wkraplać na kominie i syf z pirolizy zostanie u was zatykając komin obleśną mazią, przecież a ma lecieć do sąsiada i jego truć! Palcie póki możecie i póki kary będą płacone przez wszystkich Polaków po równo - później jak pójdą po rozum do głowy to może być drogo - więc spierzcie się truć póki jest legalnie i tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 23.02.2018 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2018 Bo paląc mokrym, to woda z drewna będzie się wam wkraplać na kominie i syf z pirolizy zostanie u was zatykając komin obleśną mazią, przecież a ma lecieć do sąsiada i jego truć! Palcie póki możecie i póki kary będą płacone przez wszystkich Polaków po równo - później jak pójdą po rozum do głowy to może być drogo - więc spierzcie się truć póki jest legalnie i tanio. No to palimy póki można. A jak będzie zakaz to pozostaje działanie pod osłoną nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchenz 23.02.2018 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2018 No to palimy póki można. A jak będzie zakaz to pozostaje działanie pod osłoną nocy. Po co zakaz? Wystarczy oplata za trucie sąsiadów i otoczenia w postaci początkowo 50 gr za 25 MJ, później 1zł. Opał zdrożeje to truć się odechce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 23.02.2018 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2018 Po co zakaz? Wystarczy oplata za trucie sąsiadów i otoczenia w postaci początkowo 50 gr za 25 MJ, później 1zł. Opał zdrożeje to truć się odechce . Ok a za stare diesle kary tyle co wartość szrota. Ekogroszkowców opodatkować tyle ile się da, a co. Za śmieciuchy więzienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.02.2018 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2018 Ok a za stare diesle kary tyle co wartość szrota. Ekogroszkowców opodatkować tyle ile się da, a co. Za śmieciuchy więzienie. Święta prawda ale najpierw na 48 by skruszał.Jak pali gów...m to kara musi być bolesna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 23.02.2018 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2018 Nie musi.Jeden może kopcić węglem i drewnem.A drugi może spalić opone bez dymu i smrodu,oraz sadzy.Nie kara za rodzaj używanego opału ale kara za to co wylatuje z komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts