Zdun Darek B 08.02.2019 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 Rozbierając na atomy temat "co najbardziej szkodzi środowisku naturalnemu" jakby nie kombinował to i tak wychodzi że CZŁOWIEK . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 08.02.2019 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 Chyba masz rację.Smog i zanieczyszczenie środowiska to dzieło człowieka.Gaz do ogrzewanie chyba jest bardziej eko niż kominek na drewno lub ecopal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 09.02.2019 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 Brokuły i sałata też są zdrowsze od boczku i słoniny a mimo to jajecznicy na nich nie zrobisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 09.02.2019 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 Zły przykład.To co jesz ma wpływ tylko na twoje zdrowie, Spalając paliwa stałe szkodzisz też innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 09.02.2019 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 Brokuły i sałata też są zdrowsze od boczku i słoniny a mimo to jajecznicy na nich nie zrobisz Robię jajecznicę bez boczku i bez słoniny. Jest bardzo smaczna i prawdopodobnie bardziej zdrowa (przynajmniej dla niektórych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.02.2019 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 Rozpaliłem w kominku te dwa kosze spokojnie wystarcza by ciepło było i dogrzać wodę do ZCWU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolby 09.02.2019 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 na "tyle" drewna wystarczył by jeden kosz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.02.2019 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 na "tyle" drewna wystarczył by jeden kosz. Nie rozumiem.To jest komplet dwa w jednym , a po rozłożeniu są kosze dwa.Tyle polan wystarczy by palić od rana do wieczora.Przypuszczam bo może oto ci chodziło ,że ten jeden większy kosz wystarczyłby do palenia/dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolby 09.02.2019 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 zamiast dwóch koszy -> jeden...mniej noszenia sztuk koszy nie drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 09.02.2019 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 Zły przykład. To co jesz ma wpływ tylko na twoje zdrowie, Spalając paliwa stałe szkodzisz też innym Spalając paliwa płynne też szkodzę . Szkodzę też użytkując samochód . Nie wszędzie jest też gaz dostępny .Ty jak rozumiem przemieszczasz się rowerem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 09.02.2019 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 Spalając paliwa płynne też szkodzę . Szkodzę też użytkując samochód . Nie wszędzie jest też gaz dostępny .Ty jak rozumiem przemieszczasz się rowerem . Sorki, ale nie widzę związku. Do pracy mam 35 km, rower odpada - działam pod przymusem. Spełniam normę EURO 6b. Ogrzewanie paliwami stałymi, w tym kominkiem, jest kwestią wyboru pomiędzy truję, nie truję innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 09.02.2019 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 Ogrzewanie paliwami stałymi, w tym kominkiem, jest kwestią wyboru pomiędzy truję, nie truję innych. Granica jest gdzie indziej - spalanie paliw kopalnych jest be vs paliwa odnawialne które są znacznie mniej be albo i cacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 09.02.2019 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 A więc kominek na spirytus i będzie OK. Trzask płonących polan z DVD.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 09.02.2019 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 (edytowane) Sorki, ale nie widzę związku. Do pracy mam 35 km, rower odpada - działam pod przymusem. Spełniam normę EURO 6b. Ogrzewanie paliwami stałymi, w tym kominkiem, jest kwestią wyboru pomiędzy truję, nie truję innych. Sorki nie mam gazu mieszkam parę kilometrów od "cywilizacji' -działam pod przymusem . Ogrzewanie kominkiem jest kwestią wyboru pomiędzy mam ciepło , nie mam ciepło; a drewno którym palę jest materiałem odnawialnym który przefiltruje ( jako rosnące drzewo ) to co ty wyprodukujesz z gazu .Moje drzewo zamieni twoje Co2 na tlen .Jazda samochodem jest kwestią wyboru pomiedzy truję nie truję innych Edytowane 9 Lutego 2019 przez butynski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 09.02.2019 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 A więc kominek na spirytus i będzie OK. Trzask płonących polan z DVD. .Tak samo jak gumowa lalka i stękająca pani zza siedmiu mórz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.02.2019 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2019 Sorki nie mam gazu mieszkam parę kilometrów od "cywilizacji' -działam pod przymusem . Ogrzewanie kominkiem jest kwestią wyboru pomiędzy mam ciepło , nie mam ciepło; a drewno którym palę jest materiałem odnawialnym który przefiltruje ( jako rosnące drzewo ) to co ty wyprodukujesz z gazu .Moje drzewo zamieni twoje Co2 na tlen .Jazda samochodem jest kwestią wyboru pomiedzy truję nie truję innych Temat "róbcie kominki w domu", a nie "zakładajcie gaz w domu" i to jeszcze za promocją 6b. Odpowiadasz starszemu Panu ,który już nie przewiduje radykalnych zmian.Gaz mu jak widać wystarcza.Ty wybrałeś alternatywę bo nie miałeś zbytniego wyboru.On ma za to progres i jak widać sprytnie go podtrzymuje.Nawet zrobi coś takiego: A więc kominek na spirytus i będzie OK. Trzask płonących polan z DVD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 10.02.2019 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2019 I niech tak zostanie . Amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolby 10.02.2019 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2019 Nie zostanie, bo temat jest żaden a jego fabułą, jest przeciąganie obrusa w swoją stronę. I nie ma tu znaczenia czy to; róbcie, czy, nie róbcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 10.02.2019 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2019 Sorki, ale nie widzę związku. Do pracy mam 35 km, rower odpada - działam pod przymusem. Spełniam normę EURO 6b. Ogrzewanie paliwami stałymi, w tym kominkiem, jest kwestią wyboru pomiędzy truję, nie truję innych.To bardzo podobne do opowieści żołnierzy Wermachtu po wojnie....wszyscy musieli.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 10.02.2019 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2019 A więc kominek na spirytus i będzie OK. Trzask płonących polan z DVD. . .... a wszystko to produkowane i napędzane "czystym prądem" z brudnego węgla..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts