autorus 06.02.2017 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 To już za późny etap, nie mam tam absolutnie żadnych rur a płytki podłogowe a i owszem Poza tym już jest zamówiony i czekam na transport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 06.02.2017 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Zamówiony jest louis air 10kw. Modele aqua jakoś mi nie leżą. Ale może kiedy bym się przekonał. Kto wie. - koszt ogrzewania pelletem niewiele tańszy od gazu /Barlinek ponad 900 zł/tonę bez transportu/ - jeśli używany okazjonalnie to po co wydatek dobrze ponad 20 000 zł, - przy wygrzanej podłogówce rozpalenie kominka to czysta strata i przegrzanie pomieszczenia, - jeśli używany do ciągłego palenia z automatyką, to ogień pojawia się gdy chałupa potrzebuje ciepła, a nie gdy użytkownik chce się przytulić, - na filmiku widać rozpalanie drewna od dołu /nie jest to zgodnie ze sztuką/, - płomień z pelletu przypomina płomień z palnika bunsena - bez PW dalej trzeba używać gazu do ogrzewania pozostałych pomieszczeń i cwu, ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 06.02.2017 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 sprawdzę to organoleptycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 06.02.2017 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 - - na filmiku widać rozpalanie drewna od dołu /nie jest to zgodnie ze sztuką/, - ..... Powtórzę jeszcze raz , samo podpalanie od góry nie jest rozwiązanie , chodzi o palenisko z górnym spalaniem . Pokazywanie w TVP strażników miejskich którzy na ulicach Radomia "uczą oprawnego spalania" podpalając od góry w kozach za 100 zł ... to brak wiedzy i czysta kpina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 06.02.2017 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Powtórzę jeszcze raz , samo podpalanie od góry nie jest rozwiązanie , chodzi o palenisko z górnym spalaniem . Kurcze, to jak jak w końcu rozpalać i palić w komikach? Od góry, czy od dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mate166gmail.com 06.02.2017 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Czytam te Wasze wypociny i mi się włos na głowie jeży Chce kominek do okazjonalnego palenia - kilka razy w roku. Może pokażę jak to ma wyglądać : [ATTACH=CONFIG]380899[/ATTACH] Doradźcie mi zatem proszę co to za wkład, albo jakiego szukać aby wyglądem był zbliżony do tego oraz jak go dobrze obudować. I co nikt mi nie pomoze ? Myslalem ze po to taki watek powstal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 06.02.2017 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 I co nikt mi nie pomoze ? Myslalem ze po to taki watek powstal... Kolego, na zdjęciu jest prawdopodobnie wkład z gilotyną. Wpisz w wyszukiwarkę "wkłady kominkowe z gilotyną" i przebieraj, dobieraj, wybieraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 06.02.2017 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 podobny czy za mało podobny?http://kratki.com/sklep/pl/category/2/wklady-kominkowe/4/wklady-powietrzne/?view_type=details&page=1&price1=0&price2=0&filters%5Bszerokosc%5D%5Br1%5D=120&sort=a&max_per_page=25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek74 06.02.2017 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 jak chcesz palić okazyjnie to kup sobie jakąś ładną kozę, wybór jest wielki no chyba, że stać cię wywalić kkwotę dwa raz większą, to proszę bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 06.02.2017 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 albo takie ? http://www.brunner.pl/products/products.aspx?group=12&subgroup=1 do wyboru szerokość, wysokość i cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 06.02.2017 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 I co nikt mi nie pomoze ? Myslalem ze po to taki watek powstal... Pomożemy http://www.kafle-kominki.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 06.02.2017 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Kurcze, to jak jak w końcu rozpalać i palić w komikach? Od góry, czy od dołu. Wybrać kominek z górnym spalaniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okobar 07.02.2017 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 mam kózkę... ale jakbym teraz budował to zlikwidowałbym komin i nawet nie pomyślał o kozie.... 4 rozpalenia przez rok i to tylko jak dzieci małe spały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.02.2017 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Czytając opinie zwolenników kominków pomyślę nad zainstalowaniem piecokominka ale np. takiego by mi dawał ciepło,ciepło z odzysku bym w nim mógł upiec baranka,kozę i prosiaka ,pizzę i szaszłyk o befsztyku nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 27.02.2017 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 (edytowane) Pewnie że mógłbyś... Tyl Ja Cię bardzo proszę Ty najpierw KUP .. .... Chcesz wygrać milin ? To KUP los na tego totka... Edytowane 27 Lutego 2017 przez Zdun Darek B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.02.2017 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Pewnie że mógłbyś... Tyl Ja Cię bardzo proszę Ty najpierw KUP .. .... Chcesz wygrać milin ? To KUP los na tego totka... Dariusz nie czytałeś posta jaki napisał mi Baturka.Kominek zmieniam już chyba z trzeci sezon ,a może i dłużnej.Zadałem mu pytanie czy do istniejącej instalacji będzie można dopasować piecokominek taki ,a taki.W odpowiedzi zresztą trafnej usłyszałem iż przyjazd na oględziny miejsca usytuowania i wglądu w instalacje są nieodzowne.W lotto gram i powiem ci ,że z dobrym skutkiem od przeszło 20 lat puszczam co jakiś czas jedne i te same numery.Z kominkiem tak się nie da i to jego przesłanie zrozumiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 27.02.2017 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 niktuś tyle się tutaj napisałe i naczytałeś że sam powinieneś sobie coś zbudować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.02.2017 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 niktuś tyle się tutaj napisałe i naczytałeś że sam powinieneś sobie coś zbudować Dobrze ,że to moja małża nie przeczytała .W garażu już kotary robię 5 lat,schody przerabiam podobnie,a kominek zmieniam j/w.Gdybym chciał go wybudować od podstaw to wiesz co w chałupie musiało by być..Zero cywilizacji........Tylko ja i kominek..Zazdroszczę tym co podejmują takie wyzwanie ale nie lepiej to zostawić tym co mają doświadczenie ?. Wyznaje jeszcze póki co zasadę ,że piekarz jest od pieczenia bułeczek tak jak nasz Baturka od stawiania kominka itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 28.02.2017 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 (edytowane) Dobrze ,że to moja małża nie przeczytała .W garażu już kotary robię 5 lat,schody przerabiam podobnie,a kominek zmieniam j/w.Gdybym chciał go wybudować od podstaw to wiesz co w chałupie musiało by być..Zero cywilizacji........Tylko ja i kominek..Zazdroszczę tym co podejmują takie wyzwanie ale nie lepiej to zostawić tym co mają doświadczenie ?. Wyznaje jeszcze póki co zasadę ,że piekarz jest od pieczenia bułeczek tak jak nasz Baturka od stawiania kominka itp. No to Ty leniuszek jesteś Oczywiscie to żart tylko. Jak by tak było z piekarzem, kucharzem itd. to byś tych fotek z pichcenia nie publikował bo na zawodowego kucharza to nie wygląda;-) Edytowane 28 Lutego 2017 przez Remiks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 01.03.2017 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Inwencja Klienta dotyczyła malowania tynku .. a jak wyszło to oceńcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts