niktspecjalny 28.05.2019 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2019 (edytowane) A ja wrzuciłem do kominka dwa opakowania Braveranu i ...konar nie zapłonął. :lol2: kupiłeś go bez recepty. Gdybyś kupił na receptę spłonął by na popiół. :lol2:.Widziałeś jak, złapał .w mig.Ciach trach i reklama stoi Ci przed oczyma. Edytowane 28 Maja 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 28.05.2019 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2019 Pewnie były to puste opakowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 28.05.2019 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2019 Finlandia sam widzisz.Napisałem inspiracje dla przyszłego inwestora i dla vvvv bo mnie prosił.To nie bo nie ma łognia. INSPIRACJE!!!!!!!!.Mamuni litości. Oj tam daj spokój trollom. Niech se piszą, jak im lepiej przez to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 28.05.2019 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2019 Skąd ty to wszystko wiesz przecież nic w mojej chałupie nie mierzyłeś.To są insynuacje i celowe wprowadzanie czytającego w błąd.Po okopconej górnej ściance nad komorą takie puste wnioski? Jaki kurz? Jesli to nie kurz, to zatem sadza. Produkt niecalkowitego spalania. Zachecałem Ciebie do pomiarów , gdyż mierzylem poziom PM w domu z kominkiem z plaszczem, z podobnymi sladami nad drzwiczkami i wyniki nie byly optymistyczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.05.2019 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2019 ns szukam coś w tym stylu. Chyba bardziej jasne i delikatne. http://nextluxury.com/wp-content/uploads/modern-stone-fireplace-designs.jpg http://nextluxury.com/wp-content/uploads/luxury-natural-stone-fireplace-design-ideas.jpg Popatrz na te szarości też dizajnerskie http://bi.gazeta.pl/im/e9/aa/da/z14330601M.jpg a taka inspiracja już jaśniejsza.na miarę 21 wieku a ten kamień http://bi.gazeta.pl/im/0/7486/z7486160IH,Kominek-moze-byc-wykonczony-kamieniem-dekoracyjnym.jpg Choć nie ma tu kominka ale wyobraź sobie ,że miast TV jest wkomponowany wkład. http://bi.gazeta.pl/im/8b/c2/10/z17575307IH,Kamienie-w-okalajacym-kominek-gabionie-to-nie-tylk.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 28.05.2019 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2019 Popatrz na te szarości też dizajnerskie http://bi.gazeta.pl/im/e9/aa/da/z14330601M.jpg To jest mega. Rewelacja. No i to światło na kamień. Jestem pod wrażeniem. Szok. Dzięki wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 28.05.2019 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2019 Jesli to nie kurz, to zatem sadza. Produkt niecalkowitego spalania. Zachecałem Ciebie do pomiarów , gdyż mierzylem poziom PM w domu z kominkiem z plaszczem, z podobnymi sladami nad drzwiczkami i wyniki nie byly optymistyczne... No widzisz Tobie też wytłumaczył. A jak wyszły wyniki badań bez płaszcza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 28.05.2019 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2019 .Prosze powiedz mi w kilku zdaniach jak odnosisz sie do tego artykułu z G.Wyborczej. Jak to w gazecie - jednym okiem coś wpadło, uchem coś wyleciało i napisał chwytliwy tytuł. Tyle, że w uchwale nic takiego nie ma. Jest że można palić suchym drewnem w kominku spełniającym ekoprojekt. Nie ma słowa, że muszą mieć filtry - "Dopuszcza się możliwość montażu urządzeń zapewniających redukcję emisji pyłu". Dla kogoś, kto pali jak należy (czyli suchym drewnem) we w miarę nowym kominku (pewnie co lepszy stary też spełniłby wymogi - ale nie mają certyfikatu pod tym kątem) nic się nie zmienia. Ważniejszy dla mnie w tej uchwale jest zakaz palenia mułów, flotów, węgla brunatnego, miału węgla kamiennego i mokrej biomasy. Tylko ciekawe, jak to będą egzekwowac. Nie ufaj gazetom - sprawdzaj u źródeł. W tym przypadku przeczytaj uchwałę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 30.05.2019 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 Kominek czy piecyk musi spełniać wymagania Ekoprojektu . Praktycznie to to samo co Ecodesign od 2022 w całej EU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 30.05.2019 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 Spełnienie wymogów Ekoprojektu zapewnia czystość spalin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.05.2019 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 Pojawił mu się prostokącik zielony za, mniemam doradzanie.Tu znowu pyta i to z całym szacunkiem trochę niedorzecznie.Jeśli dostosują się wszyscy do 2022 roku z w/w ,to z zawartością w spalinach będą mogli nam nagwizdać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 30.05.2019 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 niktspecjalny ja sobie zrobię te kamień co mi podsłałeś. Bardzo pasuje do mnie, szczególnie, że mam biały salon. Tylko beleczki do tego będą. No i światełko też. Nawet dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.05.2019 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 niktspecjalny ja sobie zrobię te kamień co mi podsłałeś. Bardzo pasuje do mnie, szczególnie, że mam biały salon. Tylko beleczki do tego będą. No i światełko też. Nawet dwa. No to cieszę się ,że inspiracja ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 30.05.2019 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 Pojawił mu się prostokącik zielony za, mniemam doradzanie.Tu znowu pyta i to z całym szacunkiem trochę niedorzecznie.Jeśli dostosują się wszyscy do 2022 roku z w/w ,to z zawartością w spalinach będą mogli nam nagwizdać. Pewnie dobrze mniemasz. Nie zwróciłem uwagi i dziękuję za uznanie Kto pyta ? Ty pyta ? ale dlaczego? Zawartość spalin jest istotna. Może być już nie istotna dla osoby która ma takie właśnie podejście albo pewne ograniczenia. Ograniczenia w zakresie kultury współżycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 30.05.2019 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 niktspecjalny ja sobie zrobię te kamień co mi podsłałeś. Bardzo pasuje do mnie, szczególnie, że mam biały salon. Tylko beleczki do tego będą. No i światełko też. Nawet dwa. Kamień sobie zrobisz? Tylko po co? Przecież chcesz być eko bez syfienia spalinami. Tylko PV+PC i do tego EV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 30.05.2019 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 Kamień sobie zrobisz? Tylko po co? Przecież chcesz być eko bez syfienia spalinami. Tylko PV+PC i do tego EV. A jak. Będzie. Jak dla Ciebie gaz to jest paliwem dłuugo odnawialny to drewienko to migawka. Nie było wcześniej kasy to se teraz robię. Jak zabronią w Polsce używania kopalnych to wtedy zrezygnuję z kominka, czyli już wiesz kiedy. Po za tym nigdzie nie napisałem, że tylko PC i PV. tylko, że zmieniam pellet na PC. Oj kłamczuszku. Chyba coś się należy. No wiesz, ale już jak to fotohobby napisał, że się pogubiłem, to już sam nie wiem czy dobrze. PS. Za kilkanaście lat jak zbuduje drugi dom daleko od ludzi to kominek też będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 30.05.2019 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 Jak zabronią w Polsce używania kopalnych to wtedy zrezygnuję z kominka, czyli już wiesz kiedy. Po za tym nigdzie nie napisałem, że tylko PC i PV. tylko, że zmieniam pellet na PC. Oj kłamczuszku. Nie pisz "kłamczuszku" bo nic nie skłamałem więc nie dorabiaj ideologi do swoich tez. Napisałem, może tego nie zrozumiałeś, że należy dążyć do PV+PC + ewentualnie EV. Z tym się chyba zgadzasz. Nie pisałem, że Ty się do tego zobowiązałeś. Twoim wiecznym trollowym zawołaniem jest gaz, gaziarze itp. Nie zmieni to faktu że drewno spalane i pellet spalany to jest gorsza zaraza niż gaz. A temat jest o kominkach na drewno a nie na gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 30.05.2019 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 (edytowane) Nie pisz "kłamczuszku" bo nic nie skłamałem więc nie dorabiaj ideologi do swoich tez. Napisałem, może tego nie zrozumiałeś, że należy dążyć do PV+PC + ewentualnie EV. Z tym się chyba zgadzasz. Nie pisałem, że Ty się do tego zobowiązałeś. Twoim wiecznym trollowym zawołaniem jest gaz, gaziarze itp. Nie zmieni to faktu że drewno spalane i pellet spalany to jest gorsza zaraza niż gaz. A temat jest o kominkach na drewno a nie na gaz. No ale to temat o kominkach to czemu zaczynasz o PC i PV. Tak dążyć wszyscy tylko nie gaziarze. EDIT No i jeszcze emisje Drewno CO2 - 273.24478, NOx/NO2 - 0.22770 Gaz ziemny CO2 - 218.84498, NOx/NO2 - 0.16632 Teraz dodaj do tego gazu to co już wcześniej pisałem, to zanim napiszesz zaraza to się ze dwa razy zastanowisz. Edytowane 30 Maja 2019 przez vvvv EDIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 30.05.2019 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 No ale to temat o kominkach to czemu zaczynasz o PC i PV. Tak dążyć wszyscy tylko nie gaziarze. EDIT No i jeszcze emisje Drewno CO2 - 273.24478, NOx/NO2 - 0.22770 Gaz ziemny CO2 - 218.84498, NOx/NO2 - 0.16632 Teraz dodaj do tego gazu to co już wcześniej pisałem, to zanim napiszesz zaraza to się ze dwa razy zastanowisz. Wspominam o PV+PC aby w to inwestować a nie jakieś wewnątrzlokalowe spalarki drewna. Te emisje to w jakich jednostkach i z jakich ilości paliwa? Drewno CO2 - 273.24478, NOx/NO2 - 0.22770 Gaz ziemny CO2 - 218.84498, NOx/NO2 - 0.16632 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 31.05.2019 03:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2019 Dwutlenek węgla jest naturalnym składnikiem atmosfery ziemskiej i stanowi około 0,04% jej objętości (400 ppm). Zdolności adaptacyjne organizmu ludzkiego pozwalają na zachowanie niezmienionej aktywności przy stężeniu osiągającym wartość do 0,15%. Normy europejskie, amerykańskie (ASHRAE) i te wprowadzone przez Światową Organizację Zdrowia (WHO) wskazują na wartość 1000 ppm (0,1%) jako graniczną w pomieszczeniu, w którym ciągle przebywają ludzie 8G] NOx w spalinach mierzymy: 1.mg/m3 2.ppm(emisja) 3.ug/m3(imisja) 4.g/GJ vvvv no by się wstydził pytać chyba ,że to ja podałem nieprawidłowe jednostki.Znowu pyta prowokując.Czy moderator to widzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts