rwojtek 01.03.2017 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Inwencja Klienta dotyczyła malowania tynku .. a jak wyszło to oceńcie Wzór mógłby sprzedać np. dla firmy Stegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 01.03.2017 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Inwencja Klienta dotyczyła malowania tynku .. a jak wyszło to oceńcie Malowanie tynku wyszło IMO tak sobie, ale fajnie wyszedł ten kamień okalający palenisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 04.03.2017 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 Tylko że to nie kamień a KAFLE , kolor szkliwa matowy czarny grafitowy , obudowa z SZAMOTU a tynk robiony w falki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 04.03.2017 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 Inwencja Klienta dotyczyła malowania tynku .. a jak wyszło to oceńcie Spalarka całkiem w porzadku wyglada. Jeśli to co na podłodze przy granicy to drewno - to troche za blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek74 10.03.2017 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 kamień do pizzy przetestowany POLECAM !!! pizza wyszła super palę w kominku od 14 lat, a dopiero teraz na to wpadłem....warto robić kominki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.03.2017 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 kamień do pizzy przetestowany POLECAM !!! pizza wyszła super palę w kominku od 14 lat, a dopiero teraz na to wpadłem....warto robić kominki Wpadniesz jeszcze na inne ciekawe sposoby co można robić w komorze paleniskowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 15.03.2017 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 Kociołek myśliwski ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwojtek 15.03.2017 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 Kociołek myśliwski ? Kurczak z rożna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.03.2017 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 Befsztyk wołowy ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 18.04.2017 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 W takie dni jak teraz ( lekki chłodzik ) kominek to idealne rozwiązanie .Trochę patyków i ciepełko aż miło ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 18.04.2017 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 Trochę patyków i ciepełko aż miło ! takie bajki to przy piwku tym co nie mają kominka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 18.04.2017 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 takie bajki to przy piwku tym co nie mają kominka... To nie bajki, bo Butyński zainwestował we wkład, a ty dałeś się nabrać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 18.04.2017 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 takie bajki to przy piwku tym co nie mają kominka... A piwko tylko przy kominku . Nie wierzysz w bajki bo nie masz kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 18.04.2017 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 Zainwestował we wkład który pozwala mu oszukiwać zasady fizyki. Popatrz jak jednym patykiem ogrzewa dom. Sprzedawcy gazu go nienawidzą.... zobacz memy[....] Energia cieplna bierze się z ilości (wagowej) spalonego opału, jego wartości opałowej i sprawności kominka. Jesli dom ma określone potrzeby cieplne to do ich spełnienia należy spalić odpowiednią ilość opału. I nie ma przy tym znaczenia czy kominek bucha ogniem przez 30 min po rozpaleniu kilku patyków, tylko ilość energii uwolniona w czasie (dostarczona energia cieplna). Mówiąc na wprost - jeśli ma być ciepło, to określoną ilość kg drewna trzeba spalić co dobę. I nie jest to kilka patyków (bo gdyby tak było to równie dobrze mógłby w ogole nie palić w kominku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 18.04.2017 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 Zainwestował we wkład który pozwala mu oszukiwać zasady fizyki. Popatrz jak jednym patykiem ogrzewa dom. Sprzedawcy gazu go nienawidzą.... zobacz memy[....] Dogrzewam też miłością ! Zainwestowałem we wkład i w rodzinę która wytwarza megawaty ciepła. Wystarczy mi teraz kilka patyków i jest ciepło . :)Czego Tobie też życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 18.04.2017 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 Sprawność na poziomie 300%? 500? Mało pale ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić tych kilku patyków, które ogrzewają dom. Ile czasu spalają się te patyki? Po rozpalania zdarzy usiąść na fotel by obejrzeć ogień? Po drugie co to oznacza że "zainwestował"? Cóż... U mnie teraz dzienne zurzycie na poziomie około 3zł. Myślałem że w okresach przejściowych będę palił ale jednak mi się nie chce:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 18.04.2017 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 Sprawność na poziomie 300%? 500? Mało pale ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić tych kilku patyków, które ogrzewają dom. Ile czasu spalają się te patyki? Po rozpalania zdarzy usiąść na fotel by obejrzeć ogień? Po drugie co to oznacza że "zainwestował"? Cóż... U mnie teraz dzienne zurzycie na poziomie około 3zł. Myślałem że w okresach przejściowych będę palił ale jednak mi się nie chce:/ Twoje zużycie za 3 zł = moim patykom za 3 zł . Czego tu nie rozumiesz ?:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 18.04.2017 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 Patyk- pojęcie względne u mnie też patyków za 3 zł wystarcza;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 18.04.2017 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 Patyk- pojęcie względne u mnie też patyków za 3 zł wystarcza;-)Na Ciebie zawsze można liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 21.04.2017 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 Kolejny powód za kominkiem mam teraz grypsko i niema jak wpakować rano i późnym popołudniem do kozy 4-5 kostek brykietu uwalić się pod kołdrą oglądać tv z przerwami na spanie . Na razie uczę się palić tylko samym brykietem bo patyczaki niema już. Efekt taki że tani(liściasto iglasty) brykiet to gówno droższy (dębowy) pali się midzio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts