Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Róbcie kominki w domu !

butynski

Recommended Posts

Najważniejszym zadaniem Trybunału Stanu jest pilnowanie przyjęcia odpowiedzialności najwyższych organów państwowych za naruszenie ustaw bądź Konstytucji w związku z zajmowanym stanowiskiem. Jest to organ kontrolny o istotnym znaczeniu ustrojowym, ponieważ pozwala na sprawowanie kontroli nad Prezydentem RP, premierem i ministrami, a także prezesami naczelnych instytucji państwowych oraz posłów i senatorów.

Do istotnych zadań Trybunału Stanu jest również ściganie za przestępstwa skarbowe związane z zajmowaniem określonego stanowiska.

Warto wiedzieć, że do kompetencji Trybunału Stanu należy orzekanie kar, czyli np. utrata biernego oraz czynnego prawa wyborczego, utrata orderów, tytułów honorowych i odznaczeń, zakaz zajmowania kierowniczych stanowisk i inne.

:)

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:lol: musiał mieć straszne parcie na "klimat".

Wczoraj o tej godzinie mialem 25C w domu ;)

Chyba, ze coś trzeba bylo spalić...

Faktycznie to niedopuszczalne, żeby się ludziom podobały rożne rzeczy.

Natychmiast wprowadzić matryce i i zacząć mierzyć ludzi kto pasuje a kto nie a potem będzie prostowanie.

Pewnie ani nie Trybunał Stanu, ani nie Trybunał Konstytucyjny tylko NSA który utrzymał zakaz palenia węglem i drewnem w wyroku sprzed pół roku

Do pierwszej instancji skargi złożyły osoby fizyczne - klik są tam też linki do powiązanych wyroków.

Edytowane przez Kaizen

Przepraszam, że przerywam tak ciekawą dyskusję, chętnie bym też tu podyskutowała o polityce, ale wstawiam moje zdjęcia kratek, które obiecałam.

Tylko, że jako blondynka chyba jedną fotkę zrobiłam niedokładnie, bo coś mi otworów brakuje.

Z jednej stony są dosyć spore 3 otwory i chyba z drugiej również, przynajmniej tak coś kojarzę. Za to na zdjęciach mam 3 i 2...

Co prawda na moją obronę mam fakt, że aparat był rozładowany i tylko na tyle mi pozwolił zdjęć.

IMG_20190901_180644 (600x800).jpg

IMG_20190901_180658 (600x800).jpg

IMG_20190901_180751 (600x800).jpg

Spore te kratki ale pewnie ich wymiar jest zgodny z wytycznymi producenta wkładu.

Masz kominek z obudową akumulującą ciepła. Nie masz piecokominka.

PS Dyskusja nie jest o polityce a o ekologi i ochronie środowiska przed zanieczyszczeniami.

Albo: o polityce ekologicznej :)

Spore te kratki ale pewnie ich wymiar jest zgodny z wytycznymi producenta wkładu.

Masz kominek z obudową akumulującą ciepła. Nie masz piecokominka.

PS Dyskusja nie jest o polityce a o ekologi i ochronie środowiska przed zanieczyszczeniami.

Albo: o polityce ekologicznej :)

Dziękuję. Przynajmniej wiemy już co mamy. A ile ten stwór może utrzymywać ciepło?, bo pieco-kominki nawet do 12h. Zadowoli mnie chociaż 5h:(

Tylko czy to teraz możliwe?

Teraz w każdej dyskusji jest polityka ,,ekologiczna''....niech będzie. Może ludzie przejrzą na oczy i dobrze wybiorą, byśmy żyli lepiej i zdrowiej.:)

Bo kłótnie i nerwy, równa się krótsze życie.

Co do zanieczyszczenia środowiska, to dobre określenie oraz bardzoooo szerokie i głębokie, może oznaczać dużo więcej niż tylko to, co z czym nam się w pierwszej myśli kojarzy.

Edytowane przez ciężkiprzypadek

Kolejność jest następująca: NSA, TK, i wtedy dopiero można skarżyć w Uni (czyli tam gdzie jest realna szansa na realny kontakt z prawem). Skarżymy działania niezgodne z ochroną klimatu i właściwie pojętą ekologią - wykluczenie biomasy. Gaz to kopalina która przyczynia się do przyśpieszania zmian klimatycznych, więc skargi moim zdaniem nie będzie.

Dziękuję. Przynajmniej wiemy już co mamy. A ile ten stwór może utrzymywać ciepło?, bo pieco-kominki nawet do 12h. Zadowoli mnie chociaż 5h:(

Tylko czy to teraz możliwe?

Teraz w każdej dyskusji jest polityka ,,ekologiczna''....niech będzie. Może ludzie przejrzą na oczy i dobrze wybiorą, byśmy żyli lepiej i zdrowiej.:)

Bo kłótnie i nerwy, równa się krótsze życie.

Co do zanieczyszczenia środowiska, to dobre określenie oraz bardzoooo szerokie i głębokie, może oznaczać dużo więcej niż tylko to, co z czym nam się w pierwszej myśli kojarzy.

Zrobiło się zimno...napal - będziesz wiedzieć. Jaki masz wkład?

Skarżymy działania niezgodne z ochroną klimatu i właściwie pojętą ekologią - wykluczenie biomasy. Gaz to kopalina która przyczynia się do przyśpieszania zmian klimatycznych, więc skargi moim zdaniem nie będzie.

Ta biomasa nie jest taka ekologiczna jak się usiłuje wskazać.

W kominkach generalnie nie spala się biomasy.

Spala się drewno czyli ścięte drzewa.

Biomasę spala się rzadko.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Biomasa

Z jakiej definicji korzystasz, że nie uznajesz drewna za biomasę?

Z Wikipedii:

Rodzaje biomasy

Do celów energetycznych wykorzystuje się najczęściej:

drewno o niskiej jakości technologicznej oraz odpadowe;

[...]

W Polsce na potrzeby produkcji biomasy można uprawiać rośliny szybko rosnące:

wierzba wiciowa (Salix viminalis)

Ustawa o OZE też zawiera definicje, która drewno spełnia:

biomasa – stałe lub ciekłe substancje pochodzenia roślinnego lub zwierzęcego, które ulegają biodegradacji, pochodzące z produktów, odpadów i pozostałości z produkcji rolnej i leśnej oraz przemysłu przetwarzającego ich produkty

Ta biomasa nie jest taka ekologiczna jak się usiłuje wskazać.

Biomasę spala się rzadko.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Biomasa

Od lat zajmuje się zawodowo tematyką biopaliw i odnawialnych źródeł energii. Oczywiście drewno może być biomasą! Podobnie jak odnawialnym źródłem energii w odróżnieniu od np. wody, której to przeciwnicy kominków "trochę" litrów zużywają np. do zmiękczaczy, by zaspokoić swoje fanaberie ;)