fotohobby 02.09.2019 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2019 Najważniejszym zadaniem Trybunału Stanu jest pilnowanie przyjęcia odpowiedzialności najwyższych organów państwowych za naruszenie ustaw bądź Konstytucji w związku z zajmowanym stanowiskiem. Jest to organ kontrolny o istotnym znaczeniu ustrojowym, ponieważ pozwala na sprawowanie kontroli nad Prezydentem RP, premierem i ministrami, a także prezesami naczelnych instytucji państwowych oraz posłów i senatorów. Do istotnych zadań Trybunału Stanu jest również ściganie za przestępstwa skarbowe związane z zajmowaniem określonego stanowiska. Warto wiedzieć, że do kompetencji Trybunału Stanu należy orzekanie kar, czyli np. utrata biernego oraz czynnego prawa wyborczego, utrata orderów, tytułów honorowych i odznaczeń, zakaz zajmowania kierowniczych stanowisk i inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 02.09.2019 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2019 musiał mieć straszne parcie na "klimat". Wczoraj o tej godzinie mialem 25C w domu Chyba, ze coś trzeba bylo spalić... Faktycznie to niedopuszczalne, żeby się ludziom podobały rożne rzeczy. Natychmiast wprowadzić matryce i i zacząć mierzyć ludzi kto pasuje a kto nie a potem będzie prostowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 02.09.2019 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2019 Trybunału Stanu??? Trybunał nic nie da, ale musimy przejść ta drogę, by ruszyć do Strasburga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 02.09.2019 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2019 Skarżą organizacje kominkowe i zduńskie. W NSA było OSKP, teraz MCZ (Małopolski Cech Zdunów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 03.09.2019 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2019 Róbcie róbie kominki. Jesteśmy blisko kryzysu. Już nie tylko lokalnego PISogedonu ale czegoś o większym zasięgu już nawet powoli złoto zaczyna drożeć jak głupie więc warto zbierać zapasy drewienka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 03.09.2019 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2019 Trybunał nic nie da, ale musimy przejść ta drogę, by ruszyć do Strasburga. Mylisz Trybunał Stanu z Trybunałem Konstytucyjnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 03.09.2019 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2019 Mylisz Trybunał Stanu z Trybunałem Konstytucyjnym. Masz rację... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 03.09.2019 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2019 Skarżą organizacje kominkowe i zduńskie. W NSA było OSKP, teraz MCZ (Małopolski Cech Zdunów). Co jest podstawą skargi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 03.09.2019 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2019 Czyli np w Danii firmy sprzedajace i instalujące kotły gazowe będą mogły wybrać sie do Strasburga ze skargą na uchwalony zakaz montażu urzadzeń gazowych w domach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 03.09.2019 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2019 (edytowane) Pewnie ani nie Trybunał Stanu, ani nie Trybunał Konstytucyjny tylko NSA który utrzymał zakaz palenia węglem i drewnem w wyroku sprzed pół roku Do pierwszej instancji skargi złożyły osoby fizyczne - klik są tam też linki do powiązanych wyroków. Edytowane 3 Września 2019 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 03.09.2019 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2019 Przepraszam, że przerywam tak ciekawą dyskusję, chętnie bym też tu podyskutowała o polityce, ale wstawiam moje zdjęcia kratek, które obiecałam. Tylko, że jako blondynka chyba jedną fotkę zrobiłam niedokładnie, bo coś mi otworów brakuje. Z jednej stony są dosyć spore 3 otwory i chyba z drugiej również, przynajmniej tak coś kojarzę. Za to na zdjęciach mam 3 i 2... Co prawda na moją obronę mam fakt, że aparat był rozładowany i tylko na tyle mi pozwolił zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 03.09.2019 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2019 Spore te kratki ale pewnie ich wymiar jest zgodny z wytycznymi producenta wkładu. Masz kominek z obudową akumulującą ciepła. Nie masz piecokominka. PS Dyskusja nie jest o polityce a o ekologi i ochronie środowiska przed zanieczyszczeniami. Albo: o polityce ekologicznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 03.09.2019 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2019 (edytowane) Spore te kratki ale pewnie ich wymiar jest zgodny z wytycznymi producenta wkładu. Masz kominek z obudową akumulującą ciepła. Nie masz piecokominka. PS Dyskusja nie jest o polityce a o ekologi i ochronie środowiska przed zanieczyszczeniami. Albo: o polityce ekologicznej Dziękuję. Przynajmniej wiemy już co mamy. A ile ten stwór może utrzymywać ciepło?, bo pieco-kominki nawet do 12h. Zadowoli mnie chociaż 5h:( Tylko czy to teraz możliwe? Teraz w każdej dyskusji jest polityka ,,ekologiczna''....niech będzie. Może ludzie przejrzą na oczy i dobrze wybiorą, byśmy żyli lepiej i zdrowiej. Bo kłótnie i nerwy, równa się krótsze życie. Co do zanieczyszczenia środowiska, to dobre określenie oraz bardzoooo szerokie i głębokie, może oznaczać dużo więcej niż tylko to, co z czym nam się w pierwszej myśli kojarzy. Edytowane 3 Września 2019 przez ciężkiprzypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 03.09.2019 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2019 Kolejność jest następująca: NSA, TK, i wtedy dopiero można skarżyć w Uni (czyli tam gdzie jest realna szansa na realny kontakt z prawem). Skarżymy działania niezgodne z ochroną klimatu i właściwie pojętą ekologią - wykluczenie biomasy. Gaz to kopalina która przyczynia się do przyśpieszania zmian klimatycznych, więc skargi moim zdaniem nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 03.09.2019 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2019 Dziękuję. Przynajmniej wiemy już co mamy. A ile ten stwór może utrzymywać ciepło?, bo pieco-kominki nawet do 12h. Zadowoli mnie chociaż 5h:( Tylko czy to teraz możliwe? Teraz w każdej dyskusji jest polityka ,,ekologiczna''....niech będzie. Może ludzie przejrzą na oczy i dobrze wybiorą, byśmy żyli lepiej i zdrowiej. Bo kłótnie i nerwy, równa się krótsze życie. Co do zanieczyszczenia środowiska, to dobre określenie oraz bardzoooo szerokie i głębokie, może oznaczać dużo więcej niż tylko to, co z czym nam się w pierwszej myśli kojarzy.Zrobiło się zimno...napal - będziesz wiedzieć. Jaki masz wkład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajnytoster 03.09.2019 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2019 Piotrze, to było już podane w tym wątku Wkład to Romotop HEAT 2g 80.50.01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 03.09.2019 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2019 Skarżymy działania niezgodne z ochroną klimatu i właściwie pojętą ekologią - wykluczenie biomasy. Gaz to kopalina która przyczynia się do przyśpieszania zmian klimatycznych, więc skargi moim zdaniem nie będzie. Ta biomasa nie jest taka ekologiczna jak się usiłuje wskazać. W kominkach generalnie nie spala się biomasy. Spala się drewno czyli ścięte drzewa. Biomasę spala się rzadko. https://pl.wikipedia.org/wiki/Biomasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 04.09.2019 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2019 On nie był murzynem , on był tylko afroamerykaninem https://pl.wikipedia.org/wiki/Afroamerykanie Nie biomasa a drewno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 04.09.2019 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2019 W kominkach generalnie nie spala się biomasy. Spala się drewno czyli ścięte drzewa. Z jakiej definicji korzystasz, że nie uznajesz drewna za biomasę? Z Wikipedii: Rodzaje biomasy Do celów energetycznych wykorzystuje się najczęściej: drewno o niskiej jakości technologicznej oraz odpadowe; [...] W Polsce na potrzeby produkcji biomasy można uprawiać rośliny szybko rosnące: wierzba wiciowa (Salix viminalis) Ustawa o OZE też zawiera definicje, która drewno spełnia: biomasa – stałe lub ciekłe substancje pochodzenia roślinnego lub zwierzęcego, które ulegają biodegradacji, pochodzące z produktów, odpadów i pozostałości z produkcji rolnej i leśnej oraz przemysłu przetwarzającego ich produkty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 04.09.2019 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2019 Ta biomasa nie jest taka ekologiczna jak się usiłuje wskazać. W kominkach generalnie nie spala się biomasy. Spala się drewno czyli ścięte drzewa. Biomasę spala się rzadko. https://pl.wikipedia.org/wiki/Biomasa Od lat zajmuje się zawodowo tematyką biopaliw i odnawialnych źródeł energii. Oczywiście drewno może być biomasą! Podobnie jak odnawialnym źródłem energii w odróżnieniu od np. wody, której to przeciwnicy kominków "trochę" litrów zużywają np. do zmiękczaczy, by zaspokoić swoje fanaberie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts