mazi07 14.10.2016 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Zima coraz bliżej więc i czas rozejrzeć się za jakimiś oponami zimowymi. Znajomy z firmy który interesuje się samochodami wyczytał że dobrze sprawdzają się Yokohama V905 w zimowych warunkach. Miał ktoś z Was te opony albo tego producenta i może potwierdzić tą opinię? Albo coś innego polecacie z własnego doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konrad89 24.10.2016 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ja ososbiście polecam opny firmy Debica, model Frigo ( fajnie przystosowany bieżnik oraz cena całkiem w porządku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 24.10.2016 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ja też mam Dębice Frigo 2 od 5 lat i mogę polecić, nie jest to opona z najwyższej półki ale daje radę. Świetnie sprawdza się w śniegu nawet tym głębokim, trochę gorzej w błocie pośniegowym lub topniejącym śniegu, najgorzej sprawdza się w deszczu, noga z gazu. Ale większość zimówek tak ma. Zim teraz nie ma srogich, śniegu niewiele, ale za to deszczu, oszronienia, gołoledzi tego mamy dużo. Teraz zastanawiałbym się czy kupić oponę lepszą na deszcz, kałuże czy na głęboki śnieg. No chyba że mieszkasz albo używasz auta w górach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 24.10.2016 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ja od kiedy kupiłem opony całoroczne już innych czyli sezonowy bym nie kupił szkoda kasy , ja mam wredestein quadrac 3 rewelka zimą lepsze niż połowa zimówek a latem to samo natomiast na deszczu najlepsze , rewelka , dodam że opona jest niesamowicie cicha czego nie można powiedzieć o innych markach a wiem co gadam bo sporo oponek już zjechałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazi07 09.11.2016 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 jakoś nie umiem się przekonać do opon całorocznych. Może dlatego że uważam że jak coś jest to wszystkiego to jest do niczego. Kupię te Yokohamach V905 co poleca mi znajomy i sprawdzę jak będą się sprawdzać w zimowych warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 09.11.2016 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 najlepsze zimówki jakie ujeżdżałem przez 4 sezony to skandynawskie kolcuszki no i sukcesem było niezłapanie przez ten czas mandatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 10.11.2016 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 Nokian mam na 2 autach i jest OK ,co do Vikinga to mam pewne zastrzeżenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 10.11.2016 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 Użytkowałem już opony zimowe różnych firm. Od kilku lat jeżdżę na Debica Frigo 2. Nie widzę sensu za wywalanie dużej kasy na super markowe. Dębica świetnie się sprawuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 10.11.2016 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 Ja już w drugim aucie jeżdżę na Nexen i nie mam im nic do zarzucenia, dobra jakość za rozsądną cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 10.11.2016 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 Yokohama V905 72dB - głośne E - klasa toczenie C - hamowanie na mokrej nawierzchni Pytanie o opony zimowe nie ma sensu jak nie podasz rozmiaru, sposobu użytkowania (trasy, miasto, góry, lekkie lub trudne warunki drogowe), przebiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazi07 24.11.2016 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 trasa głównie po mieście. Co drugi weekend trasa 100 km w jedną stronę. Rozmiar opony 205/55 R16. Założyłem właśnie Yokohamy V905 i najbliższe dni przekonam się czy się sprawdzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilion 24.01.2017 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Też byłem ostatnio na przeglądzie i podbili mi warunkowo - twierdząc, że opony są do wymiany, ze względu na kiepski stan ogumienia. Że jak mnie policja złapie, to na własną odpowiedzialność. Też myślałem o yokohamach. Ten model o którym piszesz mazi07, to jest konkretnie ten http://www.oponeo.pl/dane-opony/yokohama-w-drive-v905-205-55-r16-91-t-rpb#127474216 ?? Jak się sprawują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobek81 21.11.2017 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Ja mam zimówki z Dębicy, dopiero co kupione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 21.11.2017 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Użytkuję kolejne zimówki z Dębicy i nie widzę potrzeby kupowania droższych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 21.11.2017 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Opony mają być w miarę nowe (dwa sezony to optymalnie) i kierowca roztropny. Oczywiście nic nie poradzisz na wyczyny głupców, na nich pozostaje tylko selekcja naturalna - oby na pustej szosie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 21.11.2017 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Na swoich zimówkach jeżdze już 6 sezon, nie widać żadnych, większych śladów zużycia. Fakt swoje kosztowały, pewnie jeszcze parę zim wytrzymają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 21.11.2017 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 A ja mam Kumho czy dobre?......hamują na sniegu i błocie p.śniegowym, czy są głośne ...słychać je, ale nie bardziej niż letnie. Mam je drugi sezon 18" na Hondzie CRV wcześniej miałem 17 na VW i nigdy nie było z nimi problemu.Polecam ze względu na trwałość i jakość i cenę.... jako użytkownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 22.11.2017 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 (edytowane) Na swoich zimówkach jeżdze już 6 sezon, nie widać żadnych, większych śladów zużycia. Fakt swoje kosztowały, pewnie jeszcze parę zim wytrzymają. Jasne, że jeśli opony mają bieżnik większy niż 4 mm (zimowe) to można je nadal eksploatować. Pamiętać jednak należy, że mieszanka, z której wykonana jest opona wraz z upływem czasu traci swoje właściwości i nie zapewnia takiego poziomu przyczepności, kierowalności i poziomu hamowania co nowa. Dlatego też zaleca się by nie używać opon starszych niż 5-6 lat. Edytowane 22 Listopada 2017 przez jola_krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 22.11.2017 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 Wydaje mi się, ze istotną sprawą jest sposób ich przechowywania. Im mniej są one narażone na promienie UV tym ich trwałość jest większa. Nie bez znaczenia jest profil prędkości opony, im wyższy tym sama opona jest mocniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 22.11.2017 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 Wydaje mi się, ze istotną sprawą jest sposób ich przechowywania. Im mniej są one narażone na promienie UV tym ich trwałość jest większa. Nie bez znaczenia jest profil prędkości opony, im wyższy tym sama opona jest mocniejsza. Indeks prędkości, to raz a dwa - będziesz pędził w zimie 200 km/h? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts