Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domki na wynajem - teren pod zabudowę jednorodzinną

WojB

Recommended Posts

Witam,

chcę postawić 2 domki całoroczne pod wynajem na terenie przeznaczonym pod zabudowę jednorodzinną (mieszkalną, a nie usługową). Co do zasady, nie będzie to miało istotnego wpływu na sąsiadów (pewnie obłożenie będzie na poziomie 30-40% w roku vs 100% w przypadku typowej mieszkaniówki), środowisko, itp. natomiast będzie to prowadzone w ramach mojej działalności gospodarczej (rozwój obecnej). Docelowo pewnie będą chciał też sprzedać te domki właścicielom prywatnym (po okresie 4-5 lat).

Pytanie o Wasze komentarze dotyczące ryzyka takiej inwestycji i czy konieczny wniosek o zmianę MPZP.

Pozdrawiam,

Witam,

chcę postawić 2 domki całoroczne pod wynajem na terenie przeznaczonym pod zabudowę jednorodzinną (mieszkalną, a nie usługową). Co do zasady, nie będzie to miało istotnego wpływu na sąsiadów (pewnie obłożenie będzie na poziomie 30-40% w roku vs 100% w przypadku typowej mieszkaniówki), środowisko, itp. natomiast będzie to prowadzone w ramach mojej działalności gospodarczej (rozwój obecnej). Docelowo pewnie będą chciał też sprzedać te domki właścicielom prywatnym (po okresie 4-5 lat).

Pytanie o Wasze komentarze dotyczące ryzyka takiej inwestycji i czy konieczny wniosek o zmianę MPZP.

Pozdrawiam,

Dodam precyzyjnie, że MZPZ dopuszcza usługi w ramach budynku mieszkalnego jednorodzinnego o powierzchni wynikającej z obowiązujących przepisów prawa budowlanego, wraz z przynależnym zagospodarowaniem terenu.

Pozdrawiam,

Cicho! Poważny inwestor zaszczycił swoją osobą to forum, a nawet nie pofatygował się do urzędu, celem ustalenia MPZP.

Ja myślę, że to się uda, nie ma ryzyka, buduj Pan, ludzie czekają, śmiało!