WojB 14.10.2016 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Witam, chcę postawić 2 domki całoroczne pod wynajem na terenie przeznaczonym pod zabudowę jednorodzinną (mieszkalną, a nie usługową). Co do zasady, nie będzie to miało istotnego wpływu na sąsiadów (pewnie obłożenie będzie na poziomie 30-40% w roku vs 100% w przypadku typowej mieszkaniówki), środowisko, itp. natomiast będzie to prowadzone w ramach mojej działalności gospodarczej (rozwój obecnej). Docelowo pewnie będą chciał też sprzedać te domki właścicielom prywatnym (po okresie 4-5 lat). Pytanie o Wasze komentarze dotyczące ryzyka takiej inwestycji i czy konieczny wniosek o zmianę MPZP. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojB 14.10.2016 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Witam, chcę postawić 2 domki całoroczne pod wynajem na terenie przeznaczonym pod zabudowę jednorodzinną (mieszkalną, a nie usługową). Co do zasady, nie będzie to miało istotnego wpływu na sąsiadów (pewnie obłożenie będzie na poziomie 30-40% w roku vs 100% w przypadku typowej mieszkaniówki), środowisko, itp. natomiast będzie to prowadzone w ramach mojej działalności gospodarczej (rozwój obecnej). Docelowo pewnie będą chciał też sprzedać te domki właścicielom prywatnym (po okresie 4-5 lat). Pytanie o Wasze komentarze dotyczące ryzyka takiej inwestycji i czy konieczny wniosek o zmianę MPZP. Pozdrawiam, Dodam precyzyjnie, że MZPZ dopuszcza usługi w ramach budynku mieszkalnego jednorodzinnego o powierzchni wynikającej z obowiązujących przepisów prawa budowlanego, wraz z przynależnym zagospodarowaniem terenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
portaga 14.10.2016 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Pytanie o Wasze komentarze dotyczące ryzyka takiej inwestycji i czy konieczny wniosek o zmianę MPZP. Pozdrawiam, Cicho! Poważny inwestor zaszczycił swoją osobą to forum, a nawet nie pofatygował się do urzędu, celem ustalenia MPZP. Ja myślę, że to się uda, nie ma ryzyka, buduj Pan, ludzie czekają, śmiało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojB 14.10.2016 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Jeśli możliwe prosiłbym o komentarz osoby , które mogą poradzić (może być priv). Za pyskówki i budujących samoocenę poprzez szkalowanie innych na forum dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.10.2016 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2016 Deweloper też buduje komercyjnie z planem sprzedaży. Czy w takim razie musi zmienić MPZP jeśli plan dopuszcza zabudowę jednorodzinną? Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts