enedue 19.10.2016 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 Remontuję garaż. Rok temu wstawiłam okna, fixy z jednym balkonowym, jako wejście do budynku. Wtedy od zewnątrz była wylewka , teraz została skuta, aby ocieplić i zabezpieczyć przed wodą fundamenty. No i jest problem, jak na fotce. Jak z tego wybrnąć? Wykonawca ma swoje pomysły, ja swoje, ale nie jestem tak na 100% przekonana. Sa dwa okna od samej podłogi, tam , gdzie nie ma wejścia mógłby być zwykły parapet (?), ale co przy wejściu? Będę bardzo wdzięczna za pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.10.2016 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 ja mam parapety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 19.10.2016 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 Z blachy? Nie niszczą sie od chodzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 19.10.2016 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 Najpierw musisz wykonac izolacje przeciwwodna Pozniej parapet najlepiej kamienny. Czy z kamienia naturalnego czy z konglomeratu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 19.10.2016 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 Izolacja przeciwodna czyli papa? Folia? Plis! Może link do jakiegoś schematu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 19.10.2016 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 Izolację przeciwwilgociową, później ocieplenie i na to parapet o którym pisze nikt ważny. Bo po co remont jak nie będzie ocieplenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 19.10.2016 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 A to ok. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 19.10.2016 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 Izolacja przeciwodna czyli papa? Folia? Plis! Może link do jakiegoś schematu? Aha - jeszcze co do tego pytania. To już określa Ci człowiek którego wynajęłaś. Przez internet my tego nie zobaczymy co on na miejscu i to właśnie on powinien dobrać technologię do Twojego budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 19.10.2016 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 Theme, zdjęcie zniekształcają ale wydaje mi się, że nie ma już tam miejsca na dodatkowe ocieplenie. Parapet powinien wejść POD ościeżnicę by nie było problemów z odprowadzeniem wody, Oczywiście także ze spadkiem od okna w stronę podjazdu.Ale te szczegóły powinien dokładnie obejrzeć wykonawca i jak napisałeś dobrać sposób wykonania by było dobrzeNa pewno MUSI zrobić izolację by wodę odprowadzić za ocieplenie.Jak da radę pod parapet dodać jakieś ocieplenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 19.10.2016 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 A co najmniej pianę jak fizycznie ocieplenie stałe nie będzie chciało się tam upchnąć. Z dwojga złego to wolałbym mieć trochę zimniej jak trochę bardziej mokro więc słuchaj nikt ważny w kwestii hydroizolacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 20.10.2016 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 dzięki, zastosuję się do rad , wstawiłabym emotikon z kwiatkami ale nie ma, niestety, A zwłaszcza tutaj powinien być. jeszcze raz dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 20.10.2016 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 No i jest problem, panowie zabrali się do okien na powaznie i okazało się, że zostały obsadzone na jakims syfie, poprzerastanym korzeniami. Jak wydłubali, okazało się, ze okna wiszą w powietrzu. Ich propozycja - napchać styropianu dach/podłoga pod okna i zapiankować. Akceptowalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 20.10.2016 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 najpierw podeprzeć dopiero docieplaćPodparcie MUSI być i nie podlega to dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 20.10.2016 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 Czyli oparcie tego na twardym styro do podłóg to za mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 20.10.2016 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 przepraszam. Czytasz to forum czy tylko przeglądasz temat jaki sama założyłaś?Podparcie okna MUSI być stabilne i trwałe.styropian do dachu czy podłogi tego nie zapewniStosowane są specjalne podkłady styrodurowe ale W TRAKCIE montażu a nie później bo później się tego poprawnie nie da zamontowaćKliny PVC montażyści kupią (choćby w firmie JACHON - znajdziesz w sieci) podklinują i będzie po sprawieDopiero później docieplenie połączenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 20.10.2016 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 Stosowane są specjalne podkłady styrodurowe właśnie to wiedziałam, le W TRAKCIE montażu a nie później bo później się tego poprawnie nie da zamontować a tego nie wiedziałam i chciałam się dowiedzieć, czy można coś po ułańsku zadziałać Nie można, ok, ściągam montażystów z kotwami Bardzo dziękuję za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 20.10.2016 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 ułańską fantazję miła Pani lepiej mieć w innych sytuacjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 20.10.2016 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 jestem niestety genetyczną Polką, drzwi stodoły itd, staram się pilnować i dziękuję za wsparcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 20.10.2016 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 Pan montujący okna stwierdził że klinów nie używa nie wie o co chodzi itd zeby robić na zapiankowanym styrodurze. Jestem w D... Jak rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 20.10.2016 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 W Jachonie powiedzieli , że nie mają takich klinów, podmurować albo oprzeć o ten nieszczęsny twardy styrodur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts