Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

uszczelnienie i ocieplenie wejścia

Recommended Posts

Remontuję garaż. Rok temu wstawiłam okna, fixy z jednym balkonowym, jako wejście do budynku. Wtedy od zewnątrz była wylewka , teraz została skuta, aby ocieplić i zabezpieczyć przed wodą fundamenty. No i jest problem, jak na fotce. Jak z tego wybrnąć? Wykonawca ma swoje pomysły, ja swoje, ale nie jestem tak na 100% przekonana. Sa dwa okna od samej podłogi, tam , gdzie nie ma wejścia mógłby być zwykły parapet (?), ale co przy wejściu? Będę bardzo wdzięczna za pomysły.

IMG_1753.jpg

Theme, zdjęcie zniekształcają ale wydaje mi się, że nie ma już tam miejsca na dodatkowe ocieplenie. Parapet powinien wejść POD ościeżnicę by nie było problemów z odprowadzeniem wody, Oczywiście także ze spadkiem od okna w stronę podjazdu.

Ale te szczegóły powinien dokładnie obejrzeć wykonawca i jak napisałeś dobrać sposób wykonania by było dobrze

Na pewno MUSI zrobić izolację by wodę odprowadzić za ocieplenie.

Jak da radę pod parapet dodać jakieś ocieplenie

No i jest problem, panowie zabrali się do okien na powaznie i okazało się, że zostały obsadzone na jakims syfie, poprzerastanym korzeniami. Jak wydłubali, okazało się, ze okna wiszą w powietrzu.

Ich propozycja - napchać styropianu dach/podłoga pod okna i zapiankować.

Akceptowalne?

IMG_1755.jpgIMG_1756.jpg

przepraszam. Czytasz to forum czy tylko przeglądasz temat jaki sama założyłaś?

Podparcie okna MUSI być stabilne i trwałe.

styropian do dachu czy podłogi tego nie zapewni

Stosowane są specjalne podkłady styrodurowe ale W TRAKCIE montażu a nie później bo później się tego poprawnie nie da zamontować

Kliny PVC montażyści kupią (choćby w firmie JACHON - znajdziesz w sieci) podklinują i będzie po sprawie

Dopiero później docieplenie połączenia

Stosowane są specjalne podkłady styrodurowe

właśnie to wiedziałam,

le W TRAKCIE montażu a nie później bo później się tego poprawnie nie da zamontować

a tego nie wiedziałam i chciałam się dowiedzieć, czy można coś po ułańsku zadziałać

Nie można, ok, ściągam montażystów z kotwami

Bardzo dziękuję za informację.