krzysiek211 20.10.2016 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 Witajcie Mam problem z zaworem napełniającym spłuczkę. Przy napełnianiu wody słychać syczenie spowodowane uchodzeniem wody z zaworu. Woda wystrzeliwuje w górę zamiast łagodnym strumieniem spływać na dół. Pytanie czy można to jakoś naprawić, czy wyłącznie wymienić cały zawór. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 22.10.2016 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2016 Rozbierz zawór wyczyść go z kamienia kotłowego a następnie skontroluj całość pod kątem płynnego chodzenia bez zacięć oraz jakość gumki znajdującej się na czole popychacza.Gumek i uszczelek nie ma w sprzedaży jako części zamienne więc można spróbować coś podobnego dorobić ale ze względu na problemy i tanie koszty nowego zaworu należy po upewnieniu się czy usterka nie jest drobna zakupić nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 23.10.2016 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2016 Nowy kosztuje 15 pln. kupowałem , miałem ten sam problem . Ale zawsze możesz spróbować naprawić sam , satysfakcja pewna ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts