forscher 21.10.2016 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2016 Witajcie jestem na etapie podłączania naszego gniazdka do sieci gazowej. Ekipa wykonująca to przyłącze z ramienia PSG d wzięła się za robotę od wtorku.. Dzisiejszy etap zakończyli tym co widać na załączonym zdjęciu.. W umowie mam ze ich praca ma sie zakończyć postawieniem skrzynki... A to coś to ciężko uznać za skrzynkę.. Może jest wśród was jakiś spec od instalacji gazowych i oświeci mnie co to jest i po co to? Oraz jak daleko od tego etapu do zamontowania wspomnianej skrzynki i zakończenia tego etapu prac? Co to jest to wiem... manometr... ale po co ? i czy wartości są poprawne ? nie za dużlo nie za mało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 22.10.2016 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2016 (edytowane) Fachowcy prawdopodobnie wykonują próbę ciśnieniową podłączonego odcinka.Prawdopodobnie był okres kiedy ciśnienie wynosiło 0,15 - 0,2 a następnie po oględzinach podnoszą je do 0,75-0,8 MPa czyli 1,5 ciśnienia roboczegoPo tej próbie postawienie skrzynki to już chwilka. Edytowane 22 Października 2016 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 22.10.2016 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2016 Standardowa próba ciśnienia, tez miałem. Trwała bodajże godzinkę. To jeden z ważniejszych dokumentów do odbioru instalacji. Potem zakładają skrzynkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts