Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ROZPLANOWANIE KUCHNI - proszę o radę

agao_83

Recommended Posts

Witam

Chciałabym was prosić o pomoc w aranżacji kuchni. Kuchnia będzie mieć wymiary 380x295 na jednej z krótszych ścian będzie wnęka 1,5x0,6m pełniąca funkcję mini spiżarki/dużej szafy na różne szpargały typu przetwory, sprzęt kuchenny. Na dłuższej ścianie będzie okno (150x150) - lokalizacja okna jeszcze nie jest ostateczna - można dowolnie nim przesuwać w zależności od ustawienia mebli, na drugiej długiej ścianie drzwi wejściowe :)

Założenia lodówka side by side, piekarnik+mikro w słupku, płyta indukcyjna, zmywarka, zlew 1-max 1,5 komorowy, stół + 4 krzesła.

Wiem, że najlepiej by było, żeby był układ lodówka - zlew - płyta, jednak wg mnie najwygodniej w tym układzie byłoby zrobić tak: od lewej przy wejściu na krótkiej ścianie: lodówka - niskie cargo 30cm - płyta - szafka narożna ze zlewem lub szafka narożna sama i zlew na długim blacie jak najbliżej szafki narożnej - zmywarka - piekarnik w słupku pod ścianą na końcu długiego blatu. Co sądzicie? Czy układ lodówka - płyta - zlew faktycznie jest taki straszny w porównaniu do lodówka - zlew - płyta? Teraz mam właśnie układ, gdzie płyta jest między zlewem a lodówką i nie zauważyłam z tego powodu żadnych problemów.