Shivson 27.10.2016 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Witam, chce cos zmienic w swoim pokoju, lecz niestety chyba nie posiadam na tyle rozbudowanej wyobraźni aby coś ciekawego wymyślić, dlatego zwracam, się do Was z pomocą. Pokój jest dość duży 4,6m x 3,6 m lecz dwie sciany są praktycznie wyłączone ponieważ są na nich okna oraz balkon. poniżej szybki pogladowy projekt jak to obecnie wyglada: Szafka z TV zazwyczaj jest postawioina pod katem tak aby dobrze się oglądało TV z łóżka, co sporo zagraca pokój. Brakuje mi miejsca na małą szafke obok łóżka, ponieważ gdy łóżko się koncy to zaczynają się drzwi balkonowe, i postawienie takiej szafki zablokowało by wyjscie na balkon. Chcę to jakoś tak wykombinować aby: -telewizor mimo wszystko był na tej samej ścianie co biurko, ponieważ na biurkju mam drugi monitor, a do rpacy potrzebuje mieć dwa ekrany obok siebie. -do telewizora był dobry widok zarówno z łózka/kanapy jak i z chociaz jednego z foteli, i fajknie gdyby się znalazło też miejsce na jakiś stolik, bo kiedy rpzychodzą znajomi np pograć na konsoli czy obejrzec mecz, to nawet nie mam gdzie postawic kilku piw i chipsow - przy łóżku móc postawić małą szafke z lampką nocną itp. Mam nadzieję że ktoś z bardziej rozbudowaną wyobraźnią rzuci jakiś ciekawy pomysł Dodam jesczze że mebloscianka na całej zachodniej ścianie nie jest mi potrzebna, większość z niej jest niezagospodarowana, więc mógłbym wywalić ją i zakupić jakąś mniejszą szafe z kilkoma półkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.10.2016 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 proszę dokładnie zwymiarować pokój - otwory drzwiowe, okienne.Zwymiarowac meble, które muszą zostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shivson 27.10.2016 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 (edytowane) Tak to wyglada: Pod każdym oknem jest parapet o glebokosci 40cm wystający 5cm od ściany, a pod kazdym parapetem kaloryfer na takiej samej długosci, dlatego raczej odpadaja mi miejsca pod oknami na dostawienei cos do nich, poniewaz nie chce zakrywac kaloryferow Z mebli któe msuzą zostać to biurko 1,4m x 70cm kanapa 1,2m x 2m oraz dwa fotele jakies 80x80cm Telewizor raczej bym powiesił na ktorejs ze scian, moze na obrotowym uchwycie z ramieniem tak abym mogl go przechylac na wszystkie strony, w zaleznosci czy pracuje przy biurku, czy ogladam cos lezac w lozku Edytowane 27 Października 2016 przez Shivson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.10.2016 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 na pewno, skoro meblościanki nie wykorzystujesz, lepiej zabudować ścianę porządna, pojemną szafa, w której zmieścisz wszystko (także to, co jest teraz w komodzie -żeby usunąć z pokoju niepotrzebny mebel). W szafie możesz trzymać składany stolik, wyjmowany, jak przyjdą goście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shivson 27.10.2016 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 (edytowane) tyle że ja nie mam w pokoju komody. Gdybym takowa miał, wtedy mozna by myslec o jej usunieciu Pokoj zagraca szafka pod tv, lecz nie mam pomnysłu jak inaczej umiescic(powiesic) telewizor, tak aby dobry widok na niego byl zarowno z lozka, spod biurka do pracy, jak i z foteli gdy przydja goscie...) Edytowane 27 Października 2016 przez Shivson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.10.2016 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 chodziło mi o szafkę z TV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.10.2016 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 (edytowane) Może tak:http://images82.fotosik.pl/118/53cfdd76205c318fgen.jpg Jak przyjdą kumple, wyciągasz dolny stolik i ustawiasz między fotelami. Górny za to służy jako stolik nocny na lampkę, odłożenie telefonu przed snem. Jak jest dużo gości, to można wykorzystać oba stoliki. Edytowane 27 Października 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 27.10.2016 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Telewizor na wysięgniku lub obrotowej podstawie to dobry pomysł. Nad łóżkiem możesz zamocować kinkiet albo półkę i tam postawić lampkę jeśli nie znajdziesz miejsca na szafkę nocną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.10.2016 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 a szafa na ubrania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 27.10.2016 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 szafa mi gdzieś umknęła Po lewej od drzwi 80-150cm w zależności od ustawienia pozostałych mebli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts