Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomysł na urządzenie pokoju

Shivson

Recommended Posts

Witam, chce cos zmienic w swoim pokoju, lecz niestety chyba nie posiadam na tyle rozbudowanej wyobraźni aby coś ciekawego wymyślić, dlatego zwracam, się do Was z pomocą. Pokój jest dość duży 4,6m x 3,6 m lecz dwie sciany są praktycznie wyłączone ponieważ są na nich okna oraz balkon.

poniżej szybki pogladowy projekt jak to obecnie wyglada:

pokoj.jpg

Szafka z TV zazwyczaj jest postawioina pod katem tak aby dobrze się oglądało TV z łóżka, co sporo zagraca pokój. Brakuje mi miejsca na małą szafke obok łóżka, ponieważ gdy łóżko się koncy to zaczynają się drzwi balkonowe, i postawienie takiej szafki zablokowało by wyjscie na balkon.

Chcę to jakoś tak wykombinować aby:

-telewizor mimo wszystko był na tej samej ścianie co biurko, ponieważ na biurkju mam drugi monitor, a do rpacy potrzebuje mieć dwa ekrany obok siebie.

-do telewizora był dobry widok zarówno z łózka/kanapy jak i z chociaz jednego z foteli, i fajknie gdyby się znalazło też miejsce na jakiś stolik, bo kiedy rpzychodzą znajomi np pograć na konsoli czy obejrzec mecz, to nawet nie mam gdzie postawic kilku piw i chipsow :)

- przy łóżku móc postawić małą szafke z lampką nocną itp.

Mam nadzieję że ktoś z bardziej rozbudowaną wyobraźnią rzuci jakiś ciekawy pomysł :)

Dodam jesczze że mebloscianka na całej zachodniej ścianie nie jest mi potrzebna, większość z niej jest niezagospodarowana, więc mógłbym wywalić ją i zakupić jakąś mniejszą szafe z kilkoma półkami

Tak to wyglada:

pokoj.jpg

Pod każdym oknem jest parapet o glebokosci 40cm wystający 5cm od ściany, a pod kazdym parapetem kaloryfer na takiej samej długosci, dlatego raczej odpadaja mi miejsca pod oknami na dostawienei cos do nich, poniewaz nie chce zakrywac kaloryferow

Z mebli któe msuzą zostać to biurko 1,4m x 70cm kanapa 1,2m x 2m oraz dwa fotele jakies 80x80cm

Telewizor raczej bym powiesił na ktorejs ze scian, moze na obrotowym uchwycie z ramieniem tak abym mogl go przechylac na wszystkie strony, w zaleznosci czy pracuje przy biurku, czy ogladam cos lezac w lozku

Edytowane przez Shivson

na pewno, skoro meblościanki nie wykorzystujesz, lepiej zabudować ścianę porządna, pojemną szafa, w której zmieścisz wszystko (także to, co jest teraz w komodzie -żeby usunąć z pokoju niepotrzebny mebel). W szafie możesz trzymać składany stolik, wyjmowany, jak przyjdą goście.

tyle że ja nie mam w pokoju komody. Gdybym takowa miał, wtedy mozna by myslec o jej usunieciu :) Pokoj zagraca szafka pod tv, lecz nie mam pomnysłu jak inaczej umiescic(powiesic) telewizor, tak aby dobry widok na niego byl zarowno z lozka, spod biurka do pracy, jak i z foteli gdy przydja goscie...) Edytowane przez Shivson

Może tak:

http://images82.fotosik.pl/118/53cfdd76205c318fgen.jpg

Jak przyjdą kumple, wyciągasz dolny stolik i ustawiasz między fotelami. Górny za to służy jako stolik nocny na lampkę, odłożenie telefonu przed snem. Jak jest dużo gości, to można wykorzystać oba stoliki.

Edytowane przez Elfir