BubkiDwa 28.10.2016 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2016 Witam, Mam do wyboru dwa projekty indywidualne. Nie wiem na ktory sie zdecydowac. Kazdy ma minusy i plusy :/ Prosze, ktory wybrac? Ktory bedzie bardziej energooszczedny? Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 29.10.2016 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2016 Witam, Mam do wyboru dwa projekty indywidualne. Nie wiem na ktory sie zdecydowac. Kazdy ma minusy i plusy :/ Prosze, ktory wybrac? Ktory bedzie bardziej energooszczedny? Dziekuje[ATTACH=CONFIG]371386[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]371387[/ATTACH]Zdecydowanie ten drugi. Pewnie już nie muszę pisać czemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BubkiDwa 29.10.2016 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2016 MuSisz!!! Pisz prosze http://archetyp.pl/projekt_endo_2/ a moze taki uklad bylby jeszcze lepszy? Bo tylko jedna sciana by sie garaz stykal z domem. Musze sie na cos zdecydowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 29.10.2016 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2016 (edytowane) MuSisz!!! Pisz prosze http://archetyp.pl/projekt_endo_2/ a moze taki uklad bylby jeszcze lepszy? Bo tylko jedna sciana by sie garaz stykal z domem. Musze sie na cos zdecydowac.Ale w tym projekcie nie masz odizolowanych sypialni. W tym drugim indywidualnym możesz też wysunąć garaż tak, by ściana domu była prosto a wejście do niego zrobisz z pomieszczenia gospodarczego. Przy przedsionku wystarczy pewnie miejsca na dodatkową garderobę, która na pewno bardzo się przyda. Możesz też poszerzyć trochę korytarz. Te 1,2, przy takiej długości trochę kiszkowato wygląda. Masz w tym projekcie i duży salon i bardzo oryginalną antresolę, kuchnię z możliwością zamknięcia i spiżarką, łazienkę z wanną i osobnym prysznicem, dodatkową toaletę (jak przesuniesz garaż to może i prysznic się tam zmieści) i jeszcze schowek w korytarzu. Nie wspomnę o nie sąsiadujących ze sobą sypialniach. Bardzo mi się ten projekt podoba. Na pewno będzie bardzo funkcjonalny a i energooszczędny da się z tego zrobić. Edytowane 29 Października 2016 przez perm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BubkiDwa 29.10.2016 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2016 Jak przesune garaz, to wplynie to na powierzchnie zabudowy pewnie. A niestety jestem tym projektem na max. Korytarz moge poszerzyc, ale pewnie kosztem pokoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 29.10.2016 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2016 (edytowane) Jak przesune garaz, to wplynie to na powierzchnie zabudowy pewnie. A niestety jestem tym projektem na max. Korytarz moge poszerzyc, ale pewnie kosztem pokoi.Wpłynie. Większego domu nie możesz? Korytarz może zostać. Dwie osoby miną się bez problemu. To bardziej kwestia estetyki. Możesz ewentualnie zwęzić dom, tj kuchnię i przedsionek wsunąć trochę w salon, zmniejszyć główną sypialnię, za to wysunąć garaż. Powierzchnia zabudowy pozostanie podobna. Edytowane 29 Października 2016 przez perm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BubkiDwa 29.10.2016 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2016 Ok. Skontaktuje się z architektem. Mam max 180 m zabudowy. Te projekty mają 179 przecinek coś dziękuję!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BubkiDwa 06.11.2016 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 Bedzie tak. Z malymi zmianami jeszcze. Co podpowiecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 06.11.2016 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 Kierunek stron świata .. nie da się w południową stronę salonu i domu w ogóle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BubkiDwa 06.11.2016 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 Salon jest na poludnie i zachod. Wejscie od wschodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 07.11.2016 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 Fajnie jest. Przesuń wc maksymalnie w stronę przedsionka i wtedy możesz w nim zrobić dodatkowy prysznic albo większą garderobę przy sypialni. Korytarz w tym miejscu może mieć tylko 120 cm, bo potem się rozszerza. Miejsca na ciuchy nigdy za dużo. W sypialniach dzieci zrób ścianę łączącą w formie S tj z jednej strony wbudowana szafa na pół ściany, w drugim pokoju podobnie. Będziesz miał łazienkę z oknem. To duży plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 07.11.2016 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 Ja bym zrobił jeszcze inaczej, garaż dał bym na północ ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BubkiDwa 07.11.2016 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 Nie moge dac garazu na polnoc, bo mam szerokosc frontu tylko 15,60. Dlatego jest z przodu To jest oryginal. Mialam tam garderobe przy WC, ale kolezanka, ktora projektuje troche, powiedziala, zeby usunac i zrobic troche wiecej miejsca, zeby scisku nie bylo. Dlatego tam wyzej usunelam juz te garderobe. W lazience jest okno. W WC jest prysznic, tylko moze slabo widac Sypialnie te co sa kolo siebie chce zrobic po 13m2, wiec pewnie lekko uklad sie zmieni. Kolo kuchni jest spizarnia, ale chce ja podzielic na dwie czesci. Spizarnie z wejsciem od kuchni i garderobe z wejsciem z hollu. Co myslicie? Mam jeszcze pytanie....Mam antresole w projekcie. Chce zrobic z niej wejscie nad garaz i uokowac tam pompe ciepla i reszte. Tylko przy dachu 30 stopni tam bedzie 1,50, to malo. Zwiekszenie dachu spowoduje wzrost kosztow za dach, ale nie chce ucinac miejsca z antresoli na te sprzety. Jak to ugryzc? Czy 1,70 wysokosci bedzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 08.11.2016 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 Hmmm... Będzie Ci się chciało latać z kuchni naokoło do spiżarni? U siebie kombinowałabym, aby wejście do niej było od strony kuchni właśnie. Ale jeśli tak Ci odpowiada, to ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 08.11.2016 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 W salonie dałbym dużo szkła na południe a zdecydowanie mniej na zachód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BubkiDwa 08.11.2016 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 Spiżarnia będzie z wejściem od kuchni. Pisałam wyżej. Okna HS w salonie na południe 3,5x2,20 i na zachód 3,00x2,20. Będzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 11.11.2016 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Jeśli to nie problem to zamiast zachodniego HS-a daj fix'a. Oszczędność na zużyciu ciepła i w dodatku zostanie jeszcze wiadro złotówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin34_Śl 11.11.2016 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Jaka wysokość pomieszczeń? Daj okna 2,3 lub 2,4 wysokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 14.11.2016 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 Nie moge dac garazu na polnoc, bo mam szerokosc frontu tylko 15,60. Dlatego jest z przodu A co za problem? Robisz bryłę tak i nie przekracza to 180m2 zabudowy. Dach nad domem robisz dwuspadowy a nad garażem płaski i możesz nawet iść w stronę zapotrzebowania tak niskiego jak w pasywnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BubkiDwa 15.11.2016 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 A co z kalenica? Musi byc rownolegla do drogi... OSA- Ostateczna wersja, bo jak nie to klops Jest ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts