shila 30.10.2016 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Drodzy forumowicze zmagam się z hałasem z klimatyzatora dochodzącym od sąsiadującego z moją działką budynku. Niestety mimo ingerencji mojej, zgłoszeniem do urzędu miejskiego nic nie wskórałam. Chciałaby odgrodzić się zielenią szybko-rosnącą i wysoką. Myślałam o drzewach pałlownia lub brzozach z tyłu a z przodu żywotnikami.Pomóżcie co posadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.10.2016 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Mieszkasz w Hiszpanii, że bierzesz na poważnie paulownię? Ile masz miejsca, ile światła, jaka gleba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shila 31.10.2016 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Nie niestety nie w Hiszpanii ale na Warmii, glebę mam ciężką gliniastą, miejsca 3-4 metry mogę spokojnie obsadzić. Natomiast światła jest mało z uwagi na 3 piętrowy budynek 3 metry od granicy działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.10.2016 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 W cieniu masz do wyboru z wyższych, zimozielonych gatunków tylko choinę kanadyjską. Poza tym cisy. Z liściastych kolumnowe graby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shila 01.11.2016 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Dziękuję zasadzę zatem choinki kanadyjskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 01.11.2016 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 shila, to ty nie chcesz widzieć tego klimatyzatora czy też go nie słyszeć?Bo jak ma to ograniczyć hałas to roślinki nie pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shila 03.11.2016 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Nie widzieć i nie słyszeć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 03.11.2016 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 To pozostaje zrobić ekran akustyczny, a od twojej strony puszczenie na niego roślin pnących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shila 03.11.2016 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Czyli powinnam się starać o pozwolenie na zamontowanie ekranu o wysokości ok 3m wysokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shila 03.11.2016 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Ciekawa jestem ile takie ekrany mnie by kosztowały licząc najmniej 10 metrów szerokości płota i 3 m wysokości ......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 03.11.2016 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 ekran może być murem,ale pokrytym gęstą roślinnością od strony sąsiada i dla przyjemności od twojej strony, lub gabiony lub podwójny płot panelowy z wypełnieniem gęstymi płytami wełny mineralnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shila 04.11.2016 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 Gabiony piękne ale bardzo drogie. Dziś przy grabieniu liści wpadłam na pomysł może wybudować wysoką szklarnię ala altankę zimową. Macie może jakieś propozycję czy to aby dobry pomysł czy raczej sobie odpuścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.11.2016 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 szklana altanka chyba będzie droższa od muru. Tym bardziej , że ten klimatyzator nie ma 10 m długości i nie ma potrzeby robienia tak długiego muru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 04.11.2016 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 ze szklarenki zrobi się pudło rezonansowe i będzie głośniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 04.11.2016 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 Aha, gabiony można zrobić na bazie paneli ogrodowych plus zakup kamienia i własnoręcznego wypełnienia, Wtedy nie będzie tak drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts