mariusz156 01.11.2016 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 WitamWłaśnie mam zamiar zacząć generalny remont domku po dziadkach jednak nie mam pomysłu jak wydzielić w nim pomieszczenia ponieważ drzwi wejściowe znajdują się w rogu budynku. Podłogę będę zrywać więc mogę także zmienić ułożenie rur wodno-kanalizacyjnych. Poniżej zamieszczam rzut domku po usunięciu możliwych elementów. Chciałbym prosić o pomoc w aranżacji tego domku. Myślałem o dwóch pokojach dla dzieci, jakimś salonie kuchni i łazience.W sumie w miejscu kotłowni mógłbym zrobić łazienkę a w zamian tego dać ogrzewanie z kominka z płaszczem wodnym (wszystko jest w fazie pomysłów) także zwiększa się pole manewrów.Z niecierpliwością czekam na pomysły pozdrawiam http://images84.fotosik.pl/130/e452c5da19c27e8emed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 02.11.2016 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 http://images81.fotosik.pl/131/4149b7fcefc7874fmed.jpg http://images84.fotosik.pl/131/83dc6adec27e556bmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz156 03.11.2016 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 W sumie fajnie wyszło jednak nie miałem w planach zmieniać wejścia do domu. Chciałbym zostawić to w rogu budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.11.2016 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 to, co chcesz zrobić ciężko nazwać remontem, raczej przebudową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz156 03.11.2016 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Być może źle się wyraziłem ale w głównej mierze jak w temacie aranżacja wnętrza a nie dobudowa coś co się wiąże z pozwoleniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 04.11.2016 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 (edytowane) Być może źle się wyraziłem ale w głównej mierze jak w temacie aranżacja wnętrza a nie dobudowa coś co się wiąże z pozwoleniami W mojej pierwszej propozycji masz dobudowany ganek 2x2m a w drugiej zadaszenie nad wejściem............to nie wymaga pozwolenia. Zamienienie otworu okiennego na drzwi to też nie problem. W takim razie widzę tylko takie rozwiązanie,niestety salon przechodni i wejście do kotłowni z łazienki. http://images84.fotosik.pl/138/a487b3c99e0251cdmed.jpg Edytowane 5 Listopada 2016 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz156 04.11.2016 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 O tak coś takiego bardzo mi się podoba i jak najbardziej do zrobienia chociaż te wcześniejsze jeszcze raz przemyśle. Dzięki bardzo za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 05.11.2016 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 (edytowane) Jeśli to nie ma być dom letniskowy(w którym przechodnie pomieszczenia nie będą stanowić problemu) tylko mieszkalny to jednak zalecałabym przeniesienie wejścia. 1)Wejście w miejscu jednego z okien, wiatrołap wydzielony z wnętrza domu ale można też dobudować zewnętrzny jak na jednej z propozycji kinki. Łazienka w miejscu kotłowni - ogrzewanie kominkiem. Problem z włazem do piwnicy - może dałoby się go zrobić w dawnym wiatrołapie lub ewentualnie w miejscu tego zaplanowanego przeze mnie(jeśli dobudować wiatrołap na zewnątrz). Ta piwnica w ogóle warta zachodu? Jest pod całym domem i wystarczająco wysoka żeby w niej chodzić bez schylania się? Przybliżone wymiary pomieszczeń(nowe ściany grubości 8cm): salon z jadalnią - 384x547 sypialnia - 320x300 pokoje dzieci - 270x320 garderoba dzieci - 150x160 kuchnia - 320x240 wiatrołap - 210x190 2)Kotłownia i wejście do domu w dotychczasowym miejscu. Właz do piwnicy w pralni - nie wiem jak otwiera się klapa(?) i z której strony zostawić więcej miejsca na dojście do niej. Zaznaczyłam dwie możliwości umiejscowienia wejścia do pralni - z łazienki drzwi suwane lub z przedpokoju dwuskrzydłowe. Edytowane 5 Listopada 2016 przez alicyja dodana druga propozycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts