Kon111 23.08.2004 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Czy jest gdzieś w przepisach wyznaczona minimalna odległość kuchni gazowej od krawędzi okna. W rozporządzeniu dot. budynków i ich usytuowania nic na ten temat nie znalazłem, ale wydaje mi się, że gdzieś słyszałem o takim ograniczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damiang 23.08.2004 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 ROZPORZĄDZENIEMINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 12 kwietnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie. (Dz. U. Nr 75 poz. 690 z dnia 15 czerwca 2002 r. z późniejszymi zamianami) § 173. 1. Przy instalowaniu urządzeń gazowych należy spełnić następujące warunki:....3) kuchnie i kuchenki gazowe należy instalować w odległości co najmniej 0,5 m od okien do boku urządzenia, licząc w rzucie poziomym, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 23.08.2004 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 12 kwietnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie. (Dz. U. Nr 75 poz. 690 z dnia 15 czerwca 2002 r. z późniejszymi zamianami) § 173. 1. Przy instalowaniu urządzeń gazowych należy spełnić następujące warunki: .... 3) kuchnie i kuchenki gazowe należy instalować w odległości co najmniej 0,5 m od okien do boku urządzenia, licząc w rzucie poziomym, Wielkie dzięki, a wydawało mi się, że przeszukałem to rozporządzenie dość dokładnie. damiang a czy może wiesz kto i kiedy egzekwuje ten przepis, pasuje mi żeby lekko kuchenkę przysunąć do okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 23.08.2004 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Pracownik gazowni przy odbiorze inst. gazowej Ja bym się zastanowił nad przesuwaniem kuchenki bo to niezgodne z przepisami no i możliwość zdmuchnięcia płomienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzikusisko 10.03.2019 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Niech mi ktoś powie czy ten przepis dalej obowiązuje? Skoro odcięcie gazu po zdmuchnięciu płomienia to już chyba standard w nowoczesnych kuchenkach. Pytam bo jestem jeszcze przed odbiorem a kuchnia już praktycznie gotowa a odległość około 35 cm od okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemty 11.03.2019 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 O którym odbiorze mówicie - o tym do podłączenia licznika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.03.2019 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 a mając indukcję mógłbyś ulokować płytę nawet w oknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 11.03.2019 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 przepis obowiazuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystek Strange 19.08.2022 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2022 Cześć! Ta odległość 50cm liczy się od okna? Bo widziałem w Internecie grafiki pokazujące 50cm jakby od hmmm "parapetu wewnętrznego" https://instsani.pl/upload/image/montga12.jpg i tu się rodzi pytanie bo mam to wgłębienie aż 20cm... Co w takim przypadku? Liczę od okna czy od ściany? Dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts