maxima12 02.11.2016 03:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 (edytowane) Witam, nie wiem co mogę mu zrobić prawnie... Ja mieszkam na parterze, on na piętrze...wspólne wejście przez moj parter ...Jak ktoś do mnie przychodzi, to może dzwonić z ulicy / mam osobny dzwonek/ , zwłaszcza że w domu mam psy i przed wpuszczeniem gościa muszę je zamknąć. Facet jest "obywatelsko poprawny" i jak ktoś stoi pod furtką, nieważne że nie do niego - to go wpuszcza do domu...Gość łomocze mi w drzwi sypialni... Ostatni piątek odsypiałam pracę w nocy -o 10 rano wpuścił "kogoś z elektrowni" - do mojego licznika...jak ja mam licznik na doładowania Pomijam fakt iż nie sprawdził kogo wpuszcza... Gość walił mi w drzwi, nie dość że byłam w łóżku i mnie obudził to jeszcze psy dostały amoku... To już nie pierwszy raz, trwa od lat i co chwilę coś wymyślam /jak ostatnio osobny dzwonek/ , mam psy które nieraz wypuszczam drzwiami od ogrodu tak więc mogą obcego pogryżć...mam za to odpowiadać ? Na bramie jest o psach ostrzeżenie ale jak ktoś psa nie widzi/słyszy to wchodzi. Jest na to paragraf ? Zastanawiałam się nad kolejną tabliczką na bramie - "kto wejdzie na teren bez mojej wiedzy i zgody będzie odpowiadał za wtargniecie na posesję " ale czy to się sprawdzi jeśli wpuści go współwłaściciel ? Edytowane 2 Listopada 2016 przez maxima12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 02.11.2016 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Najlepiej pogadać i się dogadać. Jak wyskoczysz z paragrafem to możesz sobie zrobić piekło na ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.11.2016 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 nie możecie jakoś przebudować wejścia? Podzielić terenu i zrobić dwie furtki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 28.12.2016 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 Może spojrzyj na to z innej strony - on stara się być uczynny, zaś empatia to niestety Twój problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chichot_23 31.12.2016 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2016 Jak wygląda ten podział własności? ?Możesz to w jakiś sposób zobrazować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts