hook01 29.12.2016 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Z tego co się orientuję to lg na tą chwilę jest dużo tańsza ok 10k więc to jest jej duży plus. Muszę sobie jeszcze poprosić żeby mi policzyli z OZC zapotrzebowanie na moc dla temp takie jak podają w pompach wtedy będę mógł zobaczyć dokładniej która pc będzie odpowiedniejsza bo tak jak staram sobie porównać to Tcap 12kw można porównać z lg 16kw a i tak panas lepiej wypada w tym porównaniu jednakże nawet tak porównując lg nadal jest dużo tańsza na dzień dzisiejszy ciekawe jak to będzie wyglądało za pół roku bo pewnie wtedy będzie się u mnie montowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mate166gmail.com 29.12.2016 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Przy calych tych dywagacjach nie znamy tylko jednego - kosztow ewentualnych serwisow. Panasy przewiajaja sie juz kilka lat i nic powaznego sie nikomu nie stalo, a co bedzie z LG ? Ten sam problem jak juz pisalem jest z samsungiem. Maja fajny sterownik , cenowo tez ok ale zadnych informacji w necie na temat dzialania i zuzycia pradu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.12.2016 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Panasy przewiajaja sie juz kilka lat i nic powaznego sie nikomu nie stalo, a co bedzie z LG ?LG pracowały na długo przed Panasem :)Normalnie nie wiem co wy z tą awaryjnością...zepsuje się to się zepsuje,naprawi się i jedzie się dalej,tak samo jak z autem i każdą rzeczą mechaniczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hook01 30.12.2016 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Ta, co ciekawe w materiałach reklamowych pojawia się info iż lg jak się zepsuje to przechodzi się na grzanie grzałkami niby że inne tak nie mają ale kto tam wie to tylko marketing. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 30.12.2016 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Ta, co ciekawe w materiałach reklamowych pojawia się info iż lg jak się zepsuje to przechodzi się na grzanie grzałkami niby że inne tak nie mają ale kto tam wie to tylko marketing. W Panasie o automacie na grzałeczkiw trybie awaryjnym nie pomyśleli.... Ale na szczęście , podczas awarii PC-wciśniesz magiczny przycisk i będzie w półautomacie pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mate166gmail.com 30.12.2016 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 W Panasie o automacie na grzałeczkiw trybie awaryjnym nie pomyśleli.... Ale na szczęście , podczas awarii PC-wciśniesz magiczny przycisk i będzie w półautomacie pzdr Mozesz rozwinac temat ? W to sie nie zaglebialem, a jest to dosc istotne w przypadku awarii. Da sie w panasie grzalke wlaczyc sama jak padnie pompa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 30.12.2016 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 30.12.2016 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Tylko musi być sprawny sterownik PC- w LG też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hook01 30.12.2016 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 v...... jakbym nie patrzył na cenę to pewnie bym wybrał althermę jednakże cenę również muszę uwzględnić w rozważaniach na chwilę obecną skłaniam się raczej ku Panasowi mimo iż lg kusi ceną jednakże tak jak szacuję na obecną chwilę po uwzględnieniu dotacji jak różnica będzie w granicach 4k to mimo iż panas będzie droższy to go wybiorę. Na minus lg przemawia to iż nie bardzo są instalatorzy lg w okolicy no a po zapytaniu przez stronę lg o jakiegoś instalatora juz 3 dni czekam na odpowiedź z atlantica na drugi dzień mi polecili kolesia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hook01 30.12.2016 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 V....... nie chcę żadnego zbiornika na cwu. grzanie czystym prądem wody bardzo mi odpowiada więc zbiornik odpada. Czy mi wystarczy 12kw wątpię muszę jeszcze dopytać kobity co mi robiła ozc czy jak ocieplę sobie inaczej poddasze to na ile mi zejdzie wtedy zapotrzebowanie i jakie ono będzie przy konkretnych temperaturach i wtedy przemyślę czy może coś mniejszego starczy niemniej tak jak piszę już w innym poście lg słabo trzyma moc w niskich temp i będzie musiało grzać grzałkami tcap ładnie trzyma moc więc to jest jej duży plus. Altherma jest najlepsza ale ta cena. Ogólnie to jak ktoś lubi ryzyko to na all jest używana altherma 16kw za 10k kurde jakbym miał taką kasę to nie wiem czy bym nie zaryzykował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hook01 30.12.2016 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 O tu się mylisz bo A przy -20C ma dużo wyższą moc i tak dla temp zasilania 55C: Panas ma 4kw zaś alt 7kw a dla temp 35C panas ma 8 zaś alt ponad 10. Ale mniejsza z tym. Szkoda że Panas nie robi 14kw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hook01 30.12.2016 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Powiem ci że patrzę na to co jest na pewnym blogu i tam właśnie są takie etykietki porównujące alt i panasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hook01 30.12.2016 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Nie no to w tym przypadku jak podajesz w tabelkach to rzeczywiście alt wypada podobnie pod względem mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hook01 30.12.2016 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Dobra a teraz pytanie do mających Panasa. Czy jest w pansie jakaś możliwość zdalnej komunikacji pomiędzy pc a falownikiem instalacji pv? Albo inaczej czy da się wymusić w ciągu dnia np pracę z pobieraną mocą rzędu 2kw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hook01 30.12.2016 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 No szału nie ma dlatego raczej wybór padnie na Panasa. Chyba że mnie ktoś bardziej przekona do jakiejś lepszej pc w rozsądnych pieniądzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 30.12.2016 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Ogólnie to jak ktoś lubi ryzyko to na all jest używana altherma 16kw za 10k kurde jakbym miał taką kasę to nie wiem czy bym nie zaryzykował. Nie polecam używanego Daikina, bo jego ewentualne naprawy kosztują krocie. A niemal każda usterka w tych urządzeniach kończy się spaloną płytą główną, za którą dystrybutor liczy sobie średnio 6 tys. pln. Jeszcze nigdy nie wyrzuciłem na złom uszkodzonego daikina. W ciągu jednego dnia znajduje się chętny na skraplacz, sprężarkę lub wentylator itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hook01 30.12.2016 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Czyli wnosisz że althermy są aż tak awaryjne nie mówiąc o drogich częściach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert75ka 30.12.2016 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Witam, ślędzę wątek od paru dni i nasuwa mi się pytanie o PC gruntową. Czy praca na parametrze 40-45 deg nie wpłynie negatywniena działanie dolnego źródła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oberwatorPC 30.12.2016 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Witam, ślędzę wątek od paru dni i nasuwa mi się pytanie o PC gruntową. Czy praca na parametrze 40-45 deg nie wpłynie negatywniena działanie dolnego źródła? Praca z temp. 45C jest lepsza dla dolnego źródła niż np. z 30C. Po prostu mniej ciepł "wyciągane" jest z ziemi. Mniejszy COP i większy udział energii elektrycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert75ka 30.12.2016 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Może się mylę, ale wydaje mi się że jeżeli D Z pracuje na niższej temp. to ma więcej czasu na regenerację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts