slaw2006 03.11.2016 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 (edytowane) Mam pytanie, myślę że architekt za dużo się nie zastanawiał i efektem tego mam np. pion w salonie;) 1. Naszkicowałem proponowane zmiany, proszę o ocenę czy jest OK czy może coś zmienić. 2. Cy wystarczą 2 odpowietrzenia - na szkicu oznaczone K4 lub K4' (czy może być w połowie nitki czy musi być na końcu) oraz K5 1 i 2 zdjęcie - wg adaptacji przez architekta 3,4 i 5 - moje wypociny Wejście kanalizy do budynku projektant z zakładu wodociągów każe zrobić pod garażem (studzienka 2na szkicu) ze względu na jakiś luk rewizyjny. Studzienka nr 1 jest już na działce wyciągnięta - dlatego taka kombinacja Proszę o sugestie i uwagi. Edytowane 3 Listopada 2016 przez slaw2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 07.11.2016 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 Wszystko wygląda na dobrze. W łazience na poddaszu zrezygnuj z czwórnika łaczącego dwie umywalki i kabinę na rzecz jednej rurki łączącej szeregowo wszystko w narożniku podłogi i odejściach z jednym lub dwoma trójnikami.Odpowietrznik zrób w miejscu K4' oraz K5. Rura prowadząca do zmywarki jest 110 więc ewentualnie możesz zrobić punkt w K4 zamiast K4' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw2006 11.02.2017 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Wszystko wygląda na dobrze. W łazience na poddaszu zrezygnuj z czwórnika łaczącego dwie umywalki i kabinę na rzecz jednej rurki łączącej szeregowo wszystko w narożniku podłogi i odejściach z jednym lub dwoma trójnikami. Odpowietrznik zrób w miejscu K4' oraz K5. Rura prowadząca do zmywarki jest 110 więc ewentualnie możesz zrobić punkt w K4 zamiast K4' Proszę zerknijcie jeszcze na schemat zdjęcie 4 Czy w punkcie K4 lub K4' mogę iść z poziomu parteru (zdjęcie 5) rurą w ścianie zewnętrznej (porotherm 25P+W + styro 20cm) na strych i nad dach i zakończyć to dachówką z kominkiem wentylacyjnym. Jeśli tak to jaką średnicą rury - w gruncie będzie FI110 lub 160. Fi 50 byłaby wystarczająca? Czy może lepiej zamontować na parterze pod zlewem zawór napowietrzający? - nie będzie wtedy śmierdziało w kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts