Honorata 02.09.2004 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 ja zdecydowanie wolę Campari i nie lubię słodkich trunków tzw. kobiecych, caiprinia, czy caipiroska, magrarita lemon to jest to, mniam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 02.09.2004 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 Maxtorka, oprócz Campari kobiety uwielbiaja Malibu i wiele , wiele innych rzeczy Ja podobnie jak Honorata wolę Campari . Ale a propos caipiroski czy to jest drink z limonką , cukrem , kruszonym lodem i oczywiście wódką ( w oryginale chyba Finlandia ) ? Jeśli tak to dla mnie jest to zdecydowanie Nr 1 w drinkach na lato . Chłodzi , orzeźwia i jaka przyjemność picia , nie mówiąc o miłym wyglądzie . Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika L. 02.09.2004 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 Nie lubię Campari ani Malibu; wolę Danzką lub Finlandię...Hmm,a może nie jestem kobietą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 03.09.2004 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 o i pojawiła się pierwsza smakozka Danzkiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 03.09.2004 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Ja oprócz Campari lubię wiele innych trunków i też nie jestem amatorką bardzo słodkich , tzw. kobiecych wynalazków . Przez długi czas pijałam Finlandię Cranberry zarówno czystą jak i w drinkach ale odkąd jej kolor zmienił się z żurawinowego na biały mam wrażenie , ze to już nie to samo . A że pijałam to z sokiem grapefruitowym mam nadzieję , że właśnie Danzka o tym smaku przypadnie mi do gustu . Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 03.09.2004 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Maxtorka-orginalny drink brazylisjki Caipirinia powstaje na bazie bimbru z trzciny cukrowej -cashasy, i jest z kruszonym lodem, brązowym cukrem i limonką -pycha, jego europejską wariacją jest Caipiroska -zamiast bimbru z dowolną biłą wódką, często z białym cukrem i cytryną zamiast limonki, podobny , ale nie ma to jak orginał, i jeszcze zeby wódka była u ans tak tania jak w Brazylii, ech...to se ne wrati! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 03.09.2004 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Z tym bimbrem z trzciny cukrowej może być problem ale brązowy cukier jest jak najbardziej dostepny , limonki również . A może i ten bimber uda mi się dostać ( mam szwagra marynarza ). Dzięki Honorata za przepis , dam znać jak spróbuję oryginału ( chociaż i ta marna imitacja jest niczego sobie ) Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 03.09.2004 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 zgadzam się i , przynajmniej w Łodzi, jest to jeden z najtańszych drinków, w knajpach ok 8-9 zl , tanszy jest tylko wsciekły pies ale ten jak an mój gust, trochę za szybko bierze , bo nie da się go wolno sączyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 03.09.2004 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Maxtorka, oprócz Campari kobiety uwielbiaja Malibu Kurcze bardzo lubię Malibu czy to znaczy że jestem kobietą ??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 03.09.2004 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 inwestor,spoko- faceci też mają prawo pić różne trunki i napoje, ja również nie odmawiam jak mnie częstują malibu bądź campari czy baileys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 03.09.2004 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 No proszę jak miło się zrobiło. Zamiast toczyć boje z mężem o niezakręconą tubkę pasty do zębów, lepiej z nim wypić kieliszek zmrożonej Danzkiej i to będąc razem w saunie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edusiek 05.09.2004 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2004 Tola trafiiłaś w sedno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 06.09.2004 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 w łazience na parterze zostawiam sobie miejsce na saunę, ale przez najblizszych pare lat zapowiada sie, ze bedzie to tylko miejce na saune...a sama sauna pojawi sie tam pewnie za jakis czas chyba wolę miec najpierw taras czy podjazd albo agd w kuchni niz saune , ale czas pokaże! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 06.09.2004 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 a ja wolę saunę niż lepszy sprzęt agd, ale to kwestia podejścia - dla mnie względy zdrowotne sa tu istotniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 07.09.2004 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 ja też wolę saunę niż lepsze agd, ale wole jakiekolwiek agd niz zadne zamiast sauny, jezeli mam wybierac, czy miec na czym ugotowac obiad i gdzie schlodzic produkty czy wygrzac sobie pupcie, wybieram jedzonko , a pupcie ogrzeje mąż zamaist sauny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 07.09.2004 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 to jest argument Honorato - tylko nie kazdy facet może tak dobrze grzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 07.09.2004 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 to jest argument Honorato - tylko nie kazdy facet może tak dobrze grzać I dlatego tak długo szukałyśmy aż wybrałyśmy tych właściwych , prawda Honorato ? Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 07.09.2004 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 moja praktyka zyciowa mówi, że to kobieta jest większym grzejnikiem od faceta, ale nie każdy jest doskonały - może moja źle wybrała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 07.09.2004 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 Nie jest ważne czy to kobieta czy facet jest większym grzejnikiem, ważne , żeby ciepło dawane przez jedną osobę było przez drugą osobę odbierane . Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 07.09.2004 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 może moja źle wybrała? Spokojnie Wojtek , skoro Twoja żona się nie skarży i razem budujecie domek , to chyba wszystko w porządku . Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts