Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TYLKO DLA KOBIET...

Monika L.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 172
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Maxtorka,

oprócz Campari kobiety uwielbiaja Malibu

i wiele , wiele innych rzeczy :wink: :wink: :wink:

Ja podobnie jak Honorata wolę Campari . Ale a propos caipiroski czy to jest drink z limonką , cukrem , kruszonym lodem i oczywiście wódką ( w oryginale chyba Finlandia ) ? Jeśli tak to dla mnie jest to zdecydowanie Nr 1 w drinkach na lato . Chłodzi , orzeźwia i jaka przyjemność picia , nie mówiąc o miłym wyglądzie .

Pozdrowionka :)

Ja oprócz Campari lubię wiele innych trunków i też nie jestem amatorką bardzo słodkich , tzw. kobiecych wynalazków . Przez długi czas pijałam Finlandię Cranberry zarówno czystą jak i w drinkach ale odkąd jej kolor zmienił się z żurawinowego na biały mam wrażenie , ze to już nie to samo . A że pijałam to z sokiem grapefruitowym mam nadzieję , że właśnie Danzka o tym smaku przypadnie mi do gustu .

Pozdrowionka

Maxtorka-orginalny drink brazylisjki Caipirinia powstaje na bazie bimbru z trzciny cukrowej -cashasy, i jest z kruszonym lodem, brązowym cukrem i limonką -pycha, jego europejską wariacją jest Caipiroska -zamiast bimbru z dowolną biłą wódką, często z białym cukrem i cytryną zamiast limonki, podobny , ale nie ma to jak orginał, i jeszcze zeby wódka była u ans tak tania jak w Brazylii, ech...to se ne wrati!

Z tym bimbrem z trzciny cukrowej może być problem ale brązowy cukier jest jak najbardziej dostepny , limonki również . A może i ten bimber uda mi się dostać ( mam szwagra marynarza ).

Dzięki Honorata za przepis , dam znać jak spróbuję oryginału ( chociaż i ta marna imitacja jest niczego sobie :wink: )

Pozdrowionka :)

No proszę jak miło się zrobiło. Zamiast toczyć boje z mężem o niezakręconą tubkę pasty do zębów, lepiej z nim wypić kieliszek zmrożonej Danzkiej i to będąc razem w saunie :wink: