coachu13 04.11.2016 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 Cześć, Jaką membranę możecie polecić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raine 04.11.2016 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 Dołączam się do pytania. Też mnie to interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qba30 04.11.2016 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 Ja kupiłem Ventia q 230. Sprzedawca zachwalał a w ofercie miał też inne- tańsze, droższe itp. Może lepszą marżę na niej miał nie wiem. W każdym bądź razie jest bardzo mocna, dekarz nie narzekał i potwierdził że jest bardzo fajna. Jak będzie dalej? Czas pokaże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin34_Śl 04.11.2016 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 Ja miałem Tyvek SUpro i polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 04.11.2016 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 Żadną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 04.11.2016 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 Jak żadna to nie musisz pisać. Ja pytam się o takie, które możecie polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 04.11.2016 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 JA brałem pod uwage aby wazyła ponad 150g/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muskat 13.06.2018 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 Witam, czy ktoś może napisze jakąś opinie, ewentualnie zdanie którą wybrać (i dlaczego) membranę? Membrana przyjdzie na łaty, bez pełnego deskowania.Do wyboru mam: Najtańszą Koramic Plus za 295złVentia Q premium 230g za 430złTyvek Pro lub Supro odpowiednio 510 i 600złCena za rolkę. Skłaniam się iść na kompromis i wybrać Ventia Q ale może warto dopłacić do Tyveka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaisaa 13.06.2018 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 Ja dotykałam i wahałam się między Tyvec Supro, a Dorkenem. Tyvec daje gwarancję na piśmie (podobno), jest tańszy od Dorkena. Dla mnie decyzja była prosta. Dach bez deskowania. Decyzja podejmowana na oko. Warto podjechać i dotknąć, bo różnica w jakości jest.Moi wykonawcy mówią, że membrana jest jedną z niewielu rzeczy na budowie do której na prawdę warto dopłacić. Na dachu wyjdzie ok 1000-1500zł co w skali budowy nie jest dramatem. Piszę jako kompletny laik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 21.08.2018 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2018 Podbijam temat. Jaką polecacie? Andrzej Wilhelmi liczę też na Twoją podpowiedź Dach bez deskowania - dlatego musi być jakiś mercedes ta membrana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 21.08.2018 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2018 Corotop Power albo Dorken Delta Maxx. Andrzej z membran to zapewne zaleci papę termozgrzewalną I koniecznie na deskowaniu, bo się do membran zraził stykając się tylko z tandetą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 22.08.2018 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2018 Wczoraj właśnie poczytałem trochę tutaj w dziale i jestem przerażony Deskowanie i papa to dla mnie kwota astronomiczna! Z drugiej strony jak za parę lat mam sobie w twarz pluć, bo pożałowałem 5 000 zł na deski + nie wiem pewnie z 3 000 zł na papę to nie za wesoło. Do tego dojdzie robocizna i 10 tys robi się jak nic. Do tego dochodzi jeszcze sprawa późniejszego ocieplenia. Gościu od piany powiedział, że nie kładzie się pianki bezpośrednio na deski, bo nie będzie wentylacji A wełną nie chcę mi się ocieplać całego poddasza.... Będzie chyba jednak ta membrana! Jakiś dokładny model polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 22.08.2018 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2018 Corotop Power albo Dorken Delta Maxx. Andrzej z membran to zapewne zaleci papę termozgrzewalną I koniecznie na deskowaniu, bo się do membran zraził stykając się tylko z tandetą. I moim zdaniem ma rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slyder 22.08.2018 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2018 Wczoraj właśnie poczytałem trochę tutaj w dziale i jestem przerażony Deskowanie i papa to dla mnie kwota astronomiczna! Z drugiej strony jak za parę lat mam sobie w twarz pluć, bo pożałowałem 5 000 zł na deski + nie wiem pewnie z 3 000 zł na papę to nie za wesoło. Do tego dojdzie robocizna i 10 tys robi się jak nic. to teraz policz po kowalskiemu. Deski nie dość że trochę przegiąłeś z ceną to dodatkowo około połowa jak nie więcej zostanie ci z zalewania stropu. Papa sądzę ze w 2000 kupisz. Robocizna własna. Odejmij sobie koszt membrany to już kwota trochę bardziej akceptowalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 22.08.2018 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2018 Membrana Corotop to z tego co widzę jakieś 8-9zł/m2. Dorken jakieś 10zł/m2. Za papę Icopala płaciłem równo 10,38zł/m2. Wszystkie ceny z 23% VAT. Tak więc tu różnicy dużej nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 22.08.2018 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2018 290 m2 dachu mam.Desek ze stropu nie mam bo robiłem strunobeton i gary... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 22.08.2018 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2018 Dlatego nie da się zrobić uniwersalnego porównania cenowego obu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 22.08.2018 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2018 Corotop Power albo Dorken Delta Maxx. Andrzej z membran to zapewne zaleci papę termozgrzewalną I koniecznie na deskowaniu, bo się do membran zraził stykając się tylko z tandetą. Na poddasze nieużytkowe też trzeba tak inwestować? Nie mam potrzeby ochrony ocieplenia, chyba, że tej płasko ułożonej na suficie podwieszonym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 22.08.2018 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2018 NIe ma to jak Janusz Januszowi na forum doradza. Membrana tak jak mówimy max 10 lat i traci swoje właściwości. Górna półka zaczyna się od 20zł/m2. Czyli dla mnie jako dekarza za 10zł to dla kowalskiego który i tak z czasem będzie żałować. Remontując dachy na membranie i przybijając deski ma się juz jakieś podstawy do opinii. Co do Pianki to Niemcy już ją wycofują ponieważ u nich nie zdała egzaminu Może i dociepli wszędzie i wszystko ale warto zagłębić się jej wady 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 22.08.2018 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2018 NIe ma to jak Janusz Januszowi na forum doradza. Membrana tak jak mówimy max 10 lat i traci swoje właściwości. Jak w takim razie Corotop nie splajtował, skoro na Power daje 15 lat gwarancji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts