coachu13 04.11.2016 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 Hej. Czy opłaca się robić odprowadzenie wody z rynien przez jakis drenaż i do zbiornika ?Czy raczej zastosować tradycyjne rynny i odpływ na powierzchnię ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 04.11.2016 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 Hej. Czy opłaca się robić odprowadzenie wody z rynien przez jakis drenaż i do zbiornika ? Czy raczej zastosować tradycyjne rynny i odpływ na powierzchnię ? A jaki masz grunt? Ja mam 4m gliny a później warstwa przepuszczalna z wodą gruntową, zrobiłem studnie chłonna z kręgów na 4,6m i do tego wszystkie rynny. Od tej pory problek wody zniknął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 04.11.2016 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 Ja mam może z 30 czarnej ziemi a potem sam piach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 15.11.2016 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Woda z rynien albo do zbiornika, razem z rozsączaniem.Tradycyjne rynny tak czy inaczej ale aby podczas większych opadów koło rynien nie tworzyły się kałuże które następnie podtapiają twój fundament woda z nich musi być zagospodarowana na własnej działce w formie studni rozsączającej, tuneli chłonnych itp.Mając piasek na całej działce nie masz z tym żadnych problemów i wystarcza ci zwykła rura drenarska zakopana wraz ze żwirem wokół budynku w jakiejś odległości od fundamentów oraz doprowadzenie do niej wszystkich rur spustowych rynien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts