bubba 06.11.2016 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 witam potrzebuje pomocy w kwestii jak odpowietrzyc podlogowke. zdjęcie w załączeniu. z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 06.11.2016 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 witam potrzebuje pomocy w kwestii jak odpowietrzyc podlogowke. zdjęcie w załączeniu. z góry dziękuję to jest prosty zawór RTL umieszczony na powrocie podłogówki. Ta podłogówka jest zapewne podłączona do obiegu grzejników. Jeśli więc tak jest to odpowietrzamy grzejniki ścienne które są umieszczone wyżej i tam najpewniej zbiera się powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bubba 06.11.2016 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 dzięki za odpowiedź. a ten zawór z lewej strony do czego służy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teres1719510421 06.11.2016 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 Na moje oko to będzie odpowietrznik właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 07.11.2016 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 dzięki za odpowiedź. a ten zawór z lewej strony do czego służy? Tak...... to zaworek odpowietrzająco płuczący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bubba 07.11.2016 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 Tak...... to zaworek odpowietrzająco płuczący. A czy mogę prosić o wskazówkę jak odpowietrzyć ten zawór? Kolega powyżej stwierdził że prawdopodobnie podłogówka jest wpięta pod ogrzewanie grzejnikowe i zastanawiam się - skoro odpowietrzyłem wszystkie grzejniki w domu - nie czuję by podłoga grzała. Na termostacie podłogi mam ustawione max. nastaw i mimo to nie grzeje. Za bardzo nie mam pomysłu co może być tego przyczyną i stwierdziłem że być może odpowietrzenie instalacji coś pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 07.11.2016 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 Wyłącz pompę podstaw kubek i delikatnie otwórz ten zaworek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bubba 07.11.2016 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 Wyłącz pompę podstaw kubek i delikatnie otwórz ten zaworek. otworzyć rozumiem od nasady tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teres1719510421 08.11.2016 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 Na górze masz pokrętło (widać ząbki pionowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 08.11.2016 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 Pokrętełko z lewej strony. Z boku powinna lecieć woda lub ulatniać się powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts