lasagna 09.11.2016 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Kupiłam mieszkanie. Kilka tygodni wcześniej, zanim stałam się jego właścicielem w mieszkaniu była wymiana pionów centralnego ogrzewania. W dniu zakupu mieszkania w jednym pokoju na ścianie była wzdłuż dziura po tej wymianie pionów a drugi pokój był już zagipsowany/zatynkowany, nie znam się, ale dziury nie było. Jak już się wprowadziłam przyszli panowie załatać dziurę , która pozostała. I wczoraj mi oznajmili, że mam zapłacić za gipsowanie również tego drugiego pokoju, bo poprzedni właściciele tego nie uregulowali. No i teraz mam zgrzyt. W momencie zakupu mieszkania dziura była załatana, w akcie notarialnym mam standardowy zapis, że mieszkanie jest wolne od zadłużeń i obciążeń, poprzedni właściciele nie uprzedzili mnie, że będę musiała coś dopłacić. Czy powinnam płacić za coś co działo się w moim mieszkaniu zanim stałam się jego właścicielem? Jeśli nie to co powinnam zawrzeć w piśmie, które zamierzam do nich wystosować? A może nie mam racji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_Wisznia Mała 09.11.2016 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Jeżeli to poprzedni właściciele zlecili te prace i to przemilczeli to powinni koszty pokryć. Jeżeli jednak prace wykonuje spółdzielnia w ramach swojej działalności i teraz właśnie nadszedł czas zapłaty to chyba raczej Twój problem. Do poprzednich właścicieli możesz mieć ewentualnie żal, że Cię o tym fakcie nie poinformowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasagna 09.11.2016 16:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Spółdzielnia ponosi koszty wymiany pionów, kosmetyczne poprawki ściany to już właściciele mieszkań robili na własny koszt. Można było załatać dziury samemu a można było uzgodnić z robotnikami i oni to robili. Załatali jedną z dziur i stało się to zanim kupiłam to mieszkanie. Chodzi o ok 300zł ale czuję się trochę jak frajerka. Nic im nie zlecałam i nie było to wtedy moje mieszkanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.11.2016 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 ja bym nie płaciła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts