dykus17 10.11.2016 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 Chciałabym mieć DGP grawitacyjne, strop zalany, w miejscach w których zaznaczyłem są dane pustaki wentylacyjne fi 150mm, przy kominku skąd ma być "zabrane" ciepłe powietrze dałem trzy pustaki. Ciepłe powietrze miałoby dostawać się do 3 pokoi i dwóch łazienek. Dołączam rozmieszczenie pomieszczeń, zastanawiam się czy gdybym z każdego pomieszczenia przy posadzce powrót powietrza i doprowadził go pod kominek czy to znacznie nie usprawniłoby całej instalacji ? kanały na strope zamierzam zrobić 15cm x 7, ocieplenie stropu 12 cm (2cm styropianu pod kanałem i 3 nad kanałem). Zastanawiam się też nad montażem wentylatora łazienkowca w pokojach najbardziej oddalonych od kominka. Mile widziana pomoc i również KRYTYKA!! jest to moja wizja nie podparta niczym bo nie jestem fachowcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 10.11.2016 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 Grawitacja jest sprawna jeśli powietrze ma do pokonania odległości poziome max. 3 - 3,5m tak więc aby nie skończyło się z niespodzianką zastosuj turbinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 10.11.2016 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 3 cm izolacji nad kanałem skutecznie zniszczy działanie całej instalacji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 10.11.2016 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 na tak duży obieg musisz dać turbinę i to sporą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts