Darkat 11.11.2016 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Mam piony kanalizacyjne z polipropylenu. Czym najlepiej uszczelnić przejście takiej rury przez przepust w stropie betonowym. Przepust z kolei jest zrobiony z rur pcv.W przypadku stropodachu płaskiego zależało by mi jeszcze na izolacyjności cieplnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.11.2016 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 ja mam pianką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkat 11.11.2016 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Ale zdaje się , że pianka nie trzymie się dobrze materiałów typu polipropylen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 11.11.2016 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Wszystkiego się trzyma tylko spryskaj najpierw przed piankowaniem wodą używając np. spryskiwacza do mycia okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qba30 12.11.2016 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Dobrze piszesz- stosując piankę na rurę z PP raczej przejście nie będzie szczelne...Rozumiem, że PP przechodzi przez stropodach stąd wymóg szczelności? Niestety o szczelności przejść takich materiałów jak PP i PE należy pamiętać na etapie betonowania.Mimo wszystko możliwości jest sporo- od materiałów typu CX5+ masy pęczniejące po bardziej przemysłowe rozwiązania (moim zdaniem najbardziej skuteczne) np. łańcuchy uszczelniające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.11.2016 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 A przez strop zewnętrzny nie mam żadnych przepustów, a tym bardziej PCV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkat 13.11.2016 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2016 (edytowane) Rozumiem, że PP przechodzi przez stropodach stąd wymóg szczelności? Niestety o szczelności przejść takich materiałów jak PP i PE należy pamiętać na etapie betonowania. Chodzi o odpowietrzenia kanalizacji (mam aż cztery ) i zależy mi bardziej na szczelności cieplnej ale również żeby rura w przepuście była ustabilizowana mechanicznie. Chyba rury obwiąże wełną (takie coś stosuje się np. na rury Spiro do wentylacji) przy przejściu przez stropodach, mocowanie mechaniczne zrobię na obejmie poniżej przepustu. Z kolei przy przejściu przez strop parteru zastosuję piankę, bo tu tak na szczelności mi nie zależy Edytowane 13 Listopada 2016 przez Darkat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 13.11.2016 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2016 Przy przejściu przez stropodach możesz zastosować dodatkowo taśmę z butylem, tę do ciepłego montażu okien. PozdrawiamCezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 13.11.2016 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2016 Podepnę się.Czy przejście wod-kan w fundamencie uszczelnić tylko pianem czy jakoś inaczej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts