Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak? pralk? macie? Jakiej zdecydowanie nie polecacie....

Magdalenka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 260
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wlasnie kupilem ostatniego Siemensa ze sklepu "made in Germany" za 1370 zl - tak ze nie umiem ocenic jeszcze ....ale byl prawie 2 x tanszy od Siemensa stojacego obok (2600 cos) a roznil sie tylko kolorem bebna (bialy vs srebrny)

obecnie uzywam Whirlpoola - taki ladowany od gory

Przez 10 lat ciezkiej orki zepsul sie 1 raz - za to powaznie - naprawa 500 zl. Nie polecam - glosna, drzwiczki - gilotyna spadaja na glowe, rdzewieje..

W rodzinie pracuje jeszcze 13 letni Brandt - ladowany od gory - super praleczka - zadnych awarii, cuchutka.

I absolutny HIT - pralka wloskiej firmy San Giorgio - moja mama kupila ja w 1975 roku i pracuje do dzisiaj !! ...i wyglada lepiej niz ten moj Whirlpool 10 letni.

(Y)

Wlasnie kupilem ostatniego Siemensa ze sklepu "made in Germany" za 1370 zl -

(Y)

widzialem, widzialem pralke. bardzo ladnie sie prezentuje.

ale dlaczego akurat zagraniczna? i w dodatku Germany?

moj kolega, by nie rzec sasiad uwaza "ale jak jest cos polskie i dobre i w rozsadnej cenie to trzeba brac" ;)

polskie sa naprawde dobre i w rozsadnej cenie.

ja mam od 6 lat Whirpoola ładowanego od góry z regulacją obrotów do 800 i drugiej takiej nie kupię . głośna co jakiś czas trzeszczy jakbym złom w niej prała. jestem na nie

U mnie też tak trzeszczało bo "opadnięty" bęben wycierał zbiornik. O kosztach naprawy pisałem w poście powyżej.

Umów się z jakimś przystojnym :wink: mechanikiem.

• 2 months później...
A ja mam bodaj że 10 cio letnią pralkę Amica z ręcznym programatorem . W tym roku zepsuła się pompa . Co uważam za normalne po tylu latach . Koszt naprawy coś około 80 zł i pierze dalej . Generalnie uważam , że sprzet Amici poprawił się zdecydowanie w ostatnich latach . Moja matka ma Amicę z elektronicznym programatorem od 3 lat i hula że hej . Jestem naprawdę zadowolony z mojej pralki .

pierwsza to wiatka(tak ta super radziecka)brzydka bo stara ale nie zardzewiała używana do gospodarskich takich tam szmat,ma tyle lat,że tabliczka znamionowa spadła dokładna nie musi być ale jest no nistety pochłania wodę ,prądu mniej bo korzysta z cipłej zewnętrznej.Druga ładna Amica ładna bo zadbana choć ma ma 9 lat od nowości pierze 6 razy w tygodniu wymieniłem fartuch bo się przetarł.Nigdy nie nawaliły.Nie mają klas AAAAA bo takich nie wymyślono wtedy.Nie mają bajerów i być może to jest to.

A my mamy candy od 14 lat i wczoraj zaczal nawalac programator.Odmawia plukania i zatrzymuje sie z woda w pralce.[Pierwszy problem ]Moze filtr brudny?

Znajomy naprawiacz pralek nie poleca wyrobow "Made in EU"

Wg niego pralka musi miec poday kraj produkcji bo EU swiadczy o tym,ze pralka jest skladakiem.

Nie wiem ile w tym prawdy.