Ksosik 12.11.2016 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Witam, mam prośbę o radę...elektrycy dzisiaj zrobili przewiert przez ścianę zewnętrzną i ocieplenie, żeby wyprowadzić na zewnątrz uziom i inne kable no i zostawili mnie z dużą dziurą w ścianie, tzn. został otwór o średnicy ok. 4 cm...i pytanie, czym najlepiej to załatać, żeby w przyszłości nie było problemów...ściana z porothermu i ocieplenie ze styroduru. Ubytki w styrodurze uzupełnię pianką i xps, a co ze ścianą? Jakoś nie przemawia do mnie uzupełnienie tej dziury pianką, jak to radził elektryk... Pozdrawiam i z góry dziękuję za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 13.11.2016 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2016 Otwór 4 cm nie jest jakąś tragedią i wielkim osłabieniem ściany aby go łatać materiałami ściennymi.Poza tym już chyba na tym etapie widziałeś wielkie bruzdy w ścianie pod instalacje wodno-kanalizacyjne tak więc otwór w całości załataj pianką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 03.12.2016 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2016 Szanowny Panie, do wypełnienia ubytku polecam użycie pianki montażowej oraz elastycznej zaprawy klejowej. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts