grzeniu666 14.11.2016 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 Jakiej masy gipsowej użyć, aby była twarda i mocno złączyła się ze rdzeniem płyty GK? Chcę punktowo "połapać" płyty GK które kleiłem do ścian (klej grzebieniem po całości), a zdaje się nie trzymają za dobrze (słychać pustkę w wielu miejscach). Chwilowo nie mogę nic "grubszego" z tym zrobić, a nie chcę aby mi na łeb spadło. Robię tak: nawiercam szerokim wiertłem (ca fi 2cm) otwory w GK, później w mur fi8 pod kołek, łeb wkręta chcę zostawić w przekroju płyty, i otwór wypełnić jakąś masą gipsową (no bo chyba nie inną). Pytanie jaką? Załączam rysunek. Wiem że to proteza, ale tymczasowo tak musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 03.12.2016 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2016 Szanowny Panie, dobrym rozwiązaniem będzie zastosowanie kleju gipsowego ACRYL-PUTZ® KG 31. Klej jest bardzo przyczepny do podłoża, wykazuje dużą wytrzymałość oraz elastyczność. Zawarte włókna celulozowe zapobiegają powstawaniu pęknięć i uelastyczniają jego strukturę. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts