Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem z kranem

barteeko

Recommended Posts

Odkręć słuchawkę od węża , sprawdź czy przez wąż leci woda ( może zakamieniona tylko słuchawka. Jeżeli nie leci odkręć ten przewów od baterii i sprawdź czy z baterii leci woda w pozycji ciepła. Jeżeli nie leci to zakręć wodę, zdemontuj baterię , wyczyść sitko w uszczelce na dolocie do baterii. Przed montażem baterii sprawdź drożność baterii dmuchając po prostu do wężyka ( po odkręceniu słuchawki) w pozycji ciepła woda. Jeżeli nie ma przedmuchu to mieszacz w baterii ( inaczej głowica ) do wymiany ( o ile ciepła woda dochodzi do miejsca podłączenia baterii). Nie wiem, czy w tym wypadku opłacalnym jest jego wymiana. Najlepiej kupić nową baterię.

Odkręć słuchawkę od węża , sprawdź czy przez wąż leci woda ( może zakamieniona tylko słuchawka. Jeżeli nie leci odkręć ten przewów od baterii i sprawdź czy z baterii leci woda w pozycji ciepła. Jeżeli nie leci to zakręć wodę, zdemontuj baterię , wyczyść sitko w uszczelce na dolocie do baterii. Przed montażem baterii sprawdź drożność baterii dmuchając po prostu do wężyka ( po odkręceniu słuchawki) w pozycji ciepła woda. Jeżeli nie ma przedmuchu to mieszacz w baterii ( inaczej głowica ) do wymiany ( o ile ciepła woda dochodzi do miejsca podłączenia baterii). Nie wiem, czy w tym wypadku opłacalnym jest jego wymiana. Najlepiej kupić nową baterię.

Wymiana baterii to raczej ostateczność (chyba, że kolega sam nie potrafi zmienić głowicy lub ma bardzo drogiego hydraulika) - koszt głowicy to 20-50pln sensowna bateria prysznicowa to ok 150 pln.

• 3 weeks później...
Co by nie była to za przyczyna to i tak trzeba ją wymontować i wtedy się okaże co jest grane. A tak to tylko możemy gdybać a założyciele postu to już pewnie potraktowali ciepłą ,,cieczą,, z góry.Wiecie co Panowie ja już zaczynam mieć dość na tym Forum takich niewypałów . Chodzi mi o takie posty które zostaną zainicjowane, forumowicze wypowiadają się , głowią , dwoją i troją aby pomóc rozwiązać problem a szanowni założyciele lub podpinający się pod temat nawet nie raczą zakreślić kilku słów potomnym o sposobie rozwiązania problemu , przyczynie. Pomogłoby to potomnym w przyszłości.