sunrise933 16.11.2016 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2016 (edytowane) [1 Edytowane 17 Listopada 2016 przez sunrise933 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.11.2016 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2016 Nie rozumiem dlaczego chcecie się budować 200 km od miejsca gdzie obecnie pracujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalisa 16.11.2016 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2016 Ale dlaczego pomysł z przeniesieniem się do miasta gdzie będzie budowa jest zły ? To chyba najlepszy pomysł w takiej sytuacji. Bo po skończeniu budowy i tak się przeniesiecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sunrise933 16.11.2016 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2016 Mieszkam w Gdyni tzn teoretycznie ,bo ja większosc jestem zagranicą udało nam się dostać fajną działeczkę pod Toruniem, kolega zaproponował działki prawnie uregulowane ,a że wczesniej wtopiłem siano w jedną na pomorzu z nieznajomosci prawa budowlanego wiec wziąłem poprawkę na to!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sunrise933 16.11.2016 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2016 Masz rację ! Lecz przekonać do tego Moją to nielada wyzwanie! Ja bym schęcią tak zrobił jak mówisz ,ale z nią na taki kompromis nie da rady!! Dlatego szukam alternatywy ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalisa 16.11.2016 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2016 Dość chaotycznie piszesz. Przecież po skończonej budowie przeniesiecie się pod Toruń ! Dlaczego nie teraz żeby nadzorować budowę ? Teraz nie, ale za rok czy dwa już ok ? Jeśli pracujesz zagranicą niemal cały czas to kto będzie jeździł na budowę ? Wolicie mieszkać w przyczepie ( i na to się żona zgodziła ?) , ale nie możecie wynająć na miejscu mieszkania ? Czy ty sam masz w tej przyczepie mieszkać ? Tylko jak jeśli pracujesz zagranicą ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.11.2016 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2016 Żona znajdzie prace w Toruniu? A ty? Dla mnie to jakiś dziwaczny pomysł.Też znalazłabym tanią działkę pod Przemyślem, tylko co bym miała tam robić, jak mąż prace ma pod Poznaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sunrise933 17.11.2016 04:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 (edytowane) Logiczne że niezabrałbym rodzinki do przyczepy bo co to za warunki! Ja to co innego dam radę Ogólnie rozkminiliśmy sobie takie coś aby ominąć tą stancję w Gdyni,że Moja z małym pójdzie Do Babci z Gdyni i wtedy niebedziemy musieli płacic za stancję a ja bym na czas kiedy chciałbym robić etap noclegował bym w przyczepie tzn pilnował przepraszam za złe wyrażenie ,lecz rozmyslałem jeszcze nad wynajęciem jakiegoś pokoju w pobliżu na czas kiedy wypadnie jakis etap! Chyba nawet lepij bym wyszedł na tym Edytowane 17 Listopada 2016 przez sunrise933 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 17.11.2016 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Ale kręcisz, a nie możesz zamiast wynajmować w Gdyni wynająć czegoś dla calej rodziny w Toruniu? Zona pracuje w Gdyni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B_i_U 17.11.2016 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Budowę zleć jakiejś pewnej firmie. Niech robią zdjęcia z postępów prac i wysyłają ci na maila. Budowy niech pilnuje też kierownik budowy. Jak się nie znasz to Twoja obecność i tak niewiele pomoże. PozdrawiamBartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalisa 17.11.2016 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Czyli będziesz sam mieszkał w przyczepie a rodzina 200 km dalej ? Dlaczego żona nie chce się przeprowadzić pod Toruń skoro po budowie musi się przeprowadzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sunrise933 17.11.2016 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 B_i_U Jakbym chciał zlecic komuś to byśmy teraz niedyskutowali tutaj! a po drugie skąd masz tą informację ze się nieznam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sunrise933 17.11.2016 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Jajmar czemu kręcę ,własnie sobie odpowiedziałes na pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalisa 17.11.2016 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Ja nadal nie rozumiem w czym problem. Chcecie budować dom 200 km od aktualnego miejsca zamieszkania ale żona nie chce się przeprowadzić. Bo ? Nie bo nie czy ma jakieś argumenty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 17.11.2016 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Jajmar czemu kręcę ,własnie sobie odpowiedziałes na pytanie To mnie uświadom. Ja nadal nie rozumiem w czym problem. Chcecie budować dom 200 km od aktualnego miejsca zamieszkania ale żona nie chce się przeprowadzić. Bo ? Nie bo nie czy ma jakieś argumenty ? Mam wrażenie że ktoś nas wkręca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.11.2016 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Ja nadal nie rozumiem w czym problem. Chcecie budować dom 200 km od aktualnego miejsca zamieszkania ale żona nie chce się przeprowadzić. Bo ? Nie bo nie czy ma jakieś argumenty ? Mnie przychodzi pierwszy - w okolicach Gdańska jest dla niej praca Drugi - 7-latek ma na miejscu szkołę, kolegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalisa 17.11.2016 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Ok, ale po skończeniu budowy trzeba będzie się przeprowadzić. Za rok czy dwa siedmiolatek będzie miał jeszcze więcej kolegów i będzie jeszcze trudniej się przenieść .Wolałabym wynająć mieszkanie blisko budowy niż przez cały czas trwania budowy mieszkac z dzieckiem 200 km od męża. Nie chcę oceniać bo nie znam sytuacji , ale nie rozumiem pomysłu z kupnem działki tak daleko od aktualnego miejsc zamieszkania jeśli nie było to konieczne, np. związane z pracą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.11.2016 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 (edytowane) Ale dlaczego mają się przeprowadzać?Bo pod Toruniem mozna okazyjnie kupić działkę?Pewnie pod Białymstokiem i na jakimś totalnym zadupiu będą jeszcze tańsze. Czy to jest powód dla którego należy się przeprowadzać?Jak dla mnie to zona akurat przedstawia podstawę zdroworozsądkową, bo autora poniosła wizja "taniości". Edytowane 17 Listopada 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalisa 17.11.2016 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Ale przecież o tym piszę . Działkę jak rozumiem już kupili pod Toruniem więc po budowie muszą się tam z Gdyni przeprowadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.11.2016 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 mogą ją sprzedać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts