chemical 22.11.2016 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Tu jest pusto, więc proszę komentować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meggi56 22.11.2016 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Będę pierwsza :). Ile osób mieszka w domku? Jaki masz zmiękczacz? Życzę zrealizowania wszystkich planów :) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemical 23.11.2016 06:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 Puki co 2, planowo +1. Zmiękczacz Erie Maxima 15. Woda przed zmiękczeniem ok. 26 a teraz 1-2 jedn. francuskich. Na nitkę do kuchni dałem jeszcze filtr węglowy. Dzięki, nawzajem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 23.11.2016 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 Nie wiedziałem, że można adoptować dom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 25.11.2016 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2016 Fajnie że założyłeś własny wątek. Szafy w sypialniach robiłeś zabudowane? 70cm wnęki starczyło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemical 26.11.2016 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2016 Nie wiedziałem, że można adoptować dom... no to mi się udało i tak musi zostać, nie można edytować tytułu wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemical 26.11.2016 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2016 jeśli chodzi o szafy, to zmierzyłem i głębokość robocza to 50cm, jest OK, dla spodni, koszulek, swetrów itd.tę mini garderobę mam na całą głębokość wnęki i przesuwane lustra ,wrzucę fotkę jak to wygląda i przy okazji parę z etapów budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 17.12.2016 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2016 Jakiej srednicy masz anemostaty wywiewne ? ps. fajna dachowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemical 18.12.2016 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 125 łazienka - do tego 2 rury 75, wiatrłop/spiżarnia 125 i rura 75 , ale anemostat skręcony bardzo mocno, kuchnia 160 i 3 rury 75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubek86 18.12.2016 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 Fajny stól do jadalni, krzesła i ławka. Gdzie to wszystko kupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemical 19.12.2016 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Chciałem w sklepie, a że nie było takich jak mi odpowiadały (masywny stół z dodatkową dostawką 60cm, masywne krzesła) to zleciłem stolarzowi.Sam tylko olejowałem czarnym olejem, wycierałem nieregularnie szmatką, a dzień później na to olej bezbarwny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cerber 27.12.2016 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 witam mam pytanie odnośnie wylewki na kable jaka jest wysoka i z czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemical 28.12.2016 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 wylewka samopoziomująca (tylko z nazwy kreisel wysokość ok. 6-8mm, w łazience, wiatrołapie, kuchni, spiżarni - mam kable zatopione tylko w kleju do płytek , bioflex czy coś takiego żaden z linków ze stopki Ci nie robi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 03.01.2017 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Jak sobie radzi split LG?? Rozwiązałeś ten problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemical 04.01.2017 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Instalator sprawdził wszystkie parametry i akurat było - 2st.C więc pojawił się problem, że jedn. zewn. chodziła a wewnętrzna nie dawała ciepła, pomiar prądu był na wyraźny, instalator stwierdził, że musi być za mało czynnika, ale jak pokazałem, że po włączeniu funcji TURBO klima grzeje jak oszalała to zmienił zdanie.Zamienił mi lokalizację czujnika temperatury pomieszczenia, dał ją nad lamelami i wydaje mi się, że działa już znacznie stabilniej (przepracował nockę przy -5st. co wcześniej się nie zdarzało...), ale od tygodnia miałem 3 razy zawieszenia jak poprzednio, tym razem jedn. zewn. nie chodziła, a wewnętrzna bezsensownie lekko dmuchała :/ Coś musi być nie tak z elektroniką albo jakimś czujnikiem tylko diabeł wie co :/ W kolejnym tygodniu mam rozmawiać z serwisem głównym LG, puki co twierdzą, że jak nie pokazuje błędu to musi być OK, a niestety nie jest ! W temperaturach dodatnich problemy nie występują i nie mam zastrzeżeń do pracy, na najniższym biegu w grzaniu jest cicho, przy chłodzeniu na najniższym jest bardzo cicho - a tak używam jak jestem w salonie, jak jestem poza domem to dmuchach na max. aby lepiej rozprowadzić ciepło po domu (np. codziennie 13-15 w taniej). W nocy pracuję na średnim biegu, nie przeszkadza w spaniu, tylko delikatny szum dociera do sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemical 06.01.2017 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Załączyłem na całą noc - ustawienie na 24st, 8h pracy wyknął sporo bo 16kWh, temperatura na zewnątrz była od -10 do -12 nad ranemtemperatura w domu teraz 22 st.C, dziś w nocy ma być powyżej -15st. więc zbadam kres pracy klimatyzatora Rekumperator natomiast ma ustawione rozmrażanie gdy powietrze wywiewane dojdzie do 4st. C, raczej się nie załączyło, teraz wywiewa 6st. C, było juz koło 5st.C. Rozmrażanie grzałka 0,5kW i bypass. Wcześniej miałem ustawione bypass na 5st.C a grzałka na 4st. C, ale jednak wolę włączyć grzałkę równolegle i wspomóc ten proces, przeważnie zimniej jest w nocy więć też praca grzałki w tanim prądzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 06.01.2017 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 wczoraj rozmawiałem z inżynierem LG i się dowiedziałem że ich klimy nie mają blokady i działają poniżej deklarowanych -15. Byłem nastawiony na ich Lg Deluxe 3.5kw (4kw w grzaniu) bo w katalogu wyglądała b.dobrze i przy -7 dmucha 3.8kw. Ale jak się okazało wkradła się mały błąd Dostałem DTR tej klimy i tam jest jasno napisane ze przy -7 jest ok 2.8kw.. natomiast -15 to tylko 2.3 kw ... Trochę to było podejrzane od początku bo można ją wyrwać za ok. 2500zł.. choć ma kilka b.fajnych funkcji niedostępnych u innych w tym przedziale cenowym tj, automatyczny ruch żaluzji lewo/prawo, nawiew 4-stronny.... korzystasz z tych funkcji??? p.s. Model prestige wraca do nowego katalogu 2017.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemical 06.01.2017 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Z reguły mam ustawienie na auto, klima wisi jakby na końcu korytarzu ale już w salonie, jak zależy mi na wyraźniejszym ogrzaniu drugiej części domu to ustawiam żaluzie na stałe w prawo - czyli na korytarz a dalej pokoje. Rzadko to robię, bo i tak dom nagrzewa się powoli cały. O tak ? a ja myślałem, że coś może jest nie do końca w porządku i przez to wycofali. Teraz na zewnątrz - 14 klima chodzi bez problemu, brak zawieszeń itp jak było wcześniej, przed zmianą lokalizacji czujnika temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 06.01.2017 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Dziwne z tym czujnikiem. Jeżeli to byłoby faktycznie źródłem tego problemu to myślę że LG uruchomiloby jakas powszechna akcje serwisową.. w sumie teraz większość klim ma chyba czujnik temp. wew w pilocie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemical 07.01.2017 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Klima robiła wczoraj do -17st. C, później już tylko buczenie jednostki zewnętrznej i koniec, próbowało coś robić, lepiej jakby już przy -15 następowało automatyczne odcięcie. Dzisiaj wrócicłem do domu o 16, i było -16st. próbowałem odpalić klimę i niestety nie chce ruszyć, na różne sposoby. W nocy ma być -25st. więc dzisiaj kable będą musiały się wykazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts