Jaro0106 29.11.2016 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 Jestem przed wyborem producenta bloczków z gazobetonu na scianę jednowarstwową. Do wyboru Ytong ,termalika,hh. Jedni twierdza żeby wybierać tańsze inni że ytong jest bardziej równy ( takie stwierdzenie wykonawcy ) , Czy ma ktoś jakieś doświadczenie w tej dziedzinie i mógłby się podzielić nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peppawutz 30.11.2016 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 Obawiam się, że nie ma tu nikogo, kto by murował w tak niszowej technologii... Jeszcze z ceramiki (Porotherm 44 cm) to ktoś by się znalazł. Ale 48 cm beton komórkowy to naprawdę dziwny i drogi pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 30.11.2016 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 Mnie tam jeden potencjalny wykonawca przekonywał, żeby zrezygnować z ocieplenia, i dać Ytong Energo+ 48cm co ma wspaniałe U=0,17W/(m2K), bo to dużo taniej mnie wyjdzie a to niewiele gorsze, niż mam w projekcie (a mam 0,125). Nawet był dosyć przekonujący ale przeliczyłem i dla mnie 36% to spora różnica.Ale dla wykonawcy to wygodne. Temu podziękowałem, wybrałem innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 30.11.2016 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 Tego Ytonga jak by dać w poprzek .. na 59 cm .. to by co może z tego zrobił.Pewnie całkiem nie głupie by to mogło być. Tyle że - bez izolacji i w takiej technologi - łatwiej o złapanie mostka termicznego i nie chodzi o straty ciepła, a o możliwe grzybki. Teraz nikt nie chce mieć 20-30% wilgotności wewnątrz,50 do 60%. Sama czysta ściana - to nie wszystko właśnie.Spoiny ? przecież to trzeba jak w aptece zamurować, aby nie narobić sera, też nie przesadzić z ilością kleju itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 30.11.2016 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 Dziwny pomysł z tą jednowarstwową ścianą, ale kto bogatemu zabroni? Zaraz, zaraz od kiedy wchodzą nowe zaostrzone normy, bo być może taki dom zabronią wkrótce zbudować?Więcej zależy od jakości wykonania, niż od równości bloczków. Im staranniej wykonana będzie ściana, tym szybsze, dokładniejsze i tańsze będzie tynkowanie.Tylko po co utrudniać sobie życie, lepsza i tańsza ściana 2W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts