coachu13 03.12.2016 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2016 Cześć. Mam balkon wylany ze stropem. I teraz co dalej ?Czy tu ma być jakaś papa na to kolejna wylewka i np płytki ?Czy ktoś może mi pomóc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielw 03.12.2016 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2016 Proponuję na początek poczytać wątki z linku poniżej https://www.google.pl/search?q=wyszukiwanie+stron&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&gws_rd=cr&ei=wOk5UrL1FOqT4AS94YDgAQ#q=izolacja+balkon+site:http:%2F%2Fforum.muratordom.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigor 08.12.2016 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 U mnie było tak: 1. wylanie warstwy spadkowej bo przy laniu stropu tego nie zrobiono. 2. montaż obróbek blacharskich na tyle wystających poza płytę tarasu by powstał okapnik po ociepleniu płyty od czoła. 3. papa elastyczna 4. ocieplenie styrodurem - płyty balkonowe wystają nawet 2m poza ścianę ale są ocieplone z góry styrodurem a z dołu i od czoła styropianem żeby nie było mostka termicznego. 5. na styrodur membrana elastofol zamiast papy. 6. warstwa wykończeniowa jeszcze nie wybrana. Jesli będzie gres to albo postawię bezpośrednio na elastofolu na podstawkach regulowanych albo kolejne 4cm wylewki , uszczelnienie i klejenie gresu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 11.12.2016 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Cześć. Mam balkon wylany ze stropem. I teraz co dalej ? Czy tu ma być jakaś papa na to kolejna wylewka i np płytki ? Czy ktoś może mi pomóc ? Na beton bezpośrednio papa na lepiku lub termozgrzewalna. Na papę styropian. Nic nie wiadomo jaka jest wysokość progu okna balkonowego ale musi się zmieścić jeszcze folia i wylewka betonowa 6cm ze spadkiem. Na wylewkę betonową obróbki blacharskie uwzględniające grubość ocieplenie z boku lub zrobione po ociepleniu boku i spodu. Balustrada balkonowa. Wylewka zabezpieczona izolacją przeciwwilgociową Mapelastic lub inną. Na to bezpośrednio płytki gresowe lub terakota na kleju odkształcalnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 11.12.2016 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 ZADNEGO lepiku pod styropian !Balustrade balkonowa proponuje zrobic od czoła balkonu, zeby nie dziurawic hydroizolacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusmaster 03.01.2017 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Witam,podłączę się pod watek a mianowicie potrzebuję podnieść balkon o jakieś 5 cm w górę, a na to wszystko położyć płytki.Otóż moje pytanie brzmi czym/jak mam to zrobić?? Mowię z góry że jestem laikiem i nie nzma się!!proszę o jakieś rozsądne porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majdan91 15.11.2020 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2020 Witam, mam balkon nad gankiem i czas go wyremontować. Aktualnie na płytę balkonu położona jest papa asfaltowa co teraz? Czy na papę mogę kłaść styropian i robić wylewkę idt czy zrywać papę i zaczynać od zera? Jeśli tak to jakie warstwy kłaść krok po kroku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts