bagi69 29.01.2017 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 łojniewiem zerknij na priv proponuje taki wkład Dziękuję za rady i w takim razie trzymam się wersji "light" w granicach Hajduk Smart XLT lub KV HEAT 2G 59.44.13 - interesująca opcja, dziękuję Zdun Darek B. Rozumiem, że to wystarczy do ogrzania tych 50 m2 w okresie przejściowym, tak??? I dodatkowe pytanie do kolegi Zdun Darek B. jak doradziłbyś dobór materiału do tej akumulacji? Pytam, bo pierwotnie odrzuciłem ciepłą zabudowę kominka, którą przedstawili w salonie kominkowym, z prostej przyczyny - KOSZT - wyliczyli do mojej wersji 10.000 zł. To stanowczo za dużo, aniżeli mogę wydać. Jest jakiś "złoty środek"?? Może mniej skomplikowany i wyrafinowany?? Połowę tańszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiruK 22.11.2017 22:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 (edytowane) Minął prawie rok odkąd użytkuje hajduka ,pali się w nim fajnie ale mam kilka zastrzeżeń. W sumie to zastanawiam się nawet czy go nie reklamować . Chodzi o to że bardzo opadły drzwi, tzn jak był nowy to zamykały się pięknie, z czasem zaczęły opadać i teraz żeby je zamknąć trzeba podciągać do góry przy domykaniu bo obcierają dołem. Druga sprawa to łączenie szyb, były spasowane idealnie ale po czasie zrobiła się między nimi szczelina prawie na pół centymetra. Jak myślicie czy to normalne ? W kominku było palone kilkadziesiąt razy po 3-4 godziny, a nadal przy mocniejszym paleniu czuć z niego lekki smród farby. Edytowane 22 Listopada 2017 przez MiruK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 23.11.2017 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2017 Minął prawie rok odkąd użytkuje hajduka ,pali się w nim fajnie ale mam kilka zastrzeżeń. W sumie to zastanawiam się nawet czy go nie reklamować . Chodzi o to że bardzo opadły drzwi, tzn jak był nowy to zamykały się pięknie, z czasem zaczęły opadać i teraz żeby je zamknąć trzeba podciągać do góry przy domykaniu bo obcierają dołem. Druga sprawa to łączenie szyb, były spasowane idealnie ale po czasie zrobiła się między nimi szczelina prawie na pół centymetra. Jak myślicie czy to normalne ? W kominku było palone kilkadziesiąt razy po 3-4 godziny, a nadal przy mocniejszym paleniu czuć z niego lekki smród farby.Nikt w tym wątku nie ukrywał, że z łączonymi szybami mogą być problemy...http://forum.muratordom.pl/showthread.php?333176-Kt%C3%B3ry-wk%C5%82ad-b%C4%99dzie-dla-mnie-lepszy&p=7354848&viewfull=1#post7354848 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MD. 23.11.2017 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2017 Rok temu pytałeś o wkłady. Koledzy doradzali szybę giętą. Przyoszczędziłeś na zakupie 1,5k to teraz możesz mieć pretensje tylko do siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiruK 23.11.2017 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2017 No jakoś z tym będę musiał żyć, nic się przez nią nie kopci tak że nie jest źle, najbardziej martwi mnie ten smród jakby przypalonej farby, mam nadzieje że to minie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 23.11.2017 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2017 To czasem od farby, czasem od wełny, którą wyizolowano obudowę, ewentualnie od dziwnych uszczelniaczy, jakim niektórzy uszczelniają czopuch wkładu.Jeśli któryś z dwóch ostatnich przypadków, to smored tak szybko nie minie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 24.11.2017 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 Napal raz a porządnie przez kilka godzin... Zobacz czy masz szczelne doprowadzenie powietrza do spalania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michalgosc 26.11.2017 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 Witam a jaki wkład polecacie do mojego domu? Kominek będzie w rogu salonu, salon dosyć duży 175m3 ,wysoki na 6m, z antresolą otwarty na kuchnie i jadalnie doprowadzenie powietrza fi160. Szukam kominka panoramicznego z dużą szybą (100/50) o małej mocy, jeśli takie istnieją. Proszę o na kierowanie mnie na jakiś model. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 26.11.2017 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 Witam a jaki wkład polecacie do mojego domu? Kominek będzie w rogu salonu, salon dosyć duży 175m3 ,wysoki na 6m, z antresolą otwarty na kuchnie i jadalnie doprowadzenie powietrza fi160. Szukam kominka panoramicznego z dużą szybą (100/50) o małej mocy, jeśli takie istnieją. Proszę o na kierowanie mnie na jakiś model. Pozdrawiam.Jak spalisz w tym wielkoludzie 2 kg drewna, będzie miał małą moc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 26.11.2017 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 Witam a jaki wkład polecacie do mojego domu? Kominek będzie w rogu salonu, salon dosyć duży 175m3 ,wysoki na 6m, z antresolą otwarty na kuchnie i jadalnie doprowadzenie powietrza fi160. Szukam kominka panoramicznego z dużą szybą (100/50) o małej mocy, jeśli takie istnieją. Proszę o na kierowanie mnie na jakiś model. Pozdrawiam. A czym masz zamiar palić w tej panoramie małej mocy, zapałkami czy świeczki wstawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michalgosc 26.11.2017 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 wiem wiem przesadziłem z tym rozmiarem szyby. a znając pomysłowosc mojej kobity napewno wstawi tam świeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 28.11.2017 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2017 (edytowane) Witam a jaki wkład polecacie do mojego domu? Kominek będzie w rogu salonu, salon dosyć duży 175m3 ,wysoki na 6m, z antresolą otwarty na kuchnie i jadalnie doprowadzenie powietrza fi160. Szukam kominka panoramicznego z dużą szybą (100/50) o małej mocy, jeśli takie istnieją. Proszę o na kierowanie mnie na jakiś model. Pozdrawiam. Romotop Heat H2X012 ? Wymiar 80 x 50 otwierany Szyba 100x 50 podnoszona to jednak większa moc , zasadniczo jak szyba jest tak wielka to i spalanie musi być intensywniejsze . Poczytaj zamieszczone opisy... Edytowane 28 Listopada 2017 przez Zdun Darek B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts