Kamila. 27.04.2018 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Na płytę też dałabym styrodur. Ja jestem fanką styroduru Na dzień dzisiejszy planujemy styrodur basf (tak jak pod płytą i wokół niej) ale nie wykluczamy innych materiałów o ile będą miały one właściwy/lepszy współczynnik przenikania ciepła. Część instalacji będziemy robić sami, część wykonają nam ekipy. I tak: Elektrykę zrobimy sami, moja gorsza połowa nie wyobraża sobie żeby ktoś z zewnątrz robił nam ten kawałek roboty . Kable do alarmu także rozłożymy sami, fachowiec przyjedzie podłączyć wszystko w całość. Resztę zrobią umówione ekipy Chyba jeszcze nie pisałam że wprowadziliśmy wodę do domu Na razie jest sama rura, ale żeby zaczęło się lać, wystarczy podpiąć ją w studni i zamocować kranik na drugim jej końcu. Takie rozwiązanie przyda nam się przy wylewkach, nie będziemy męczyć się z rozciąganiem węża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 03.05.2018 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2018 Zakwitły nam glicynie Kolor, zapach... aż się chce żyć, czuć, cieszyć się tym wszystkim co nas otacza. Teraz czekamy na irysy i konwalie A z nowości budowlanych ostatni strop zalewamy 9 maja, dwa dni później zalejemy wieniec i na tym kończymy etap murowania i betonowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 09.05.2018 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 Czekamy na beton. Pompa spóźnia nam się już o 40 minut, dobrze że grucha nie przyjechała jako pierwsza... Liczę na to że reszta już będzie w porządku tak jak poprzednio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 09.05.2018 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 Czekamy na beton. Pompa spóźnia nam się już o 40 minut, dobrze że grucha nie przyjechała jako pierwsza... Liczę na to że reszta już będzie w porządku tak jak poprzednio. Lepiej później niż wcześniej. U mnie zawsze wcześniej przyjeżdżał beton, przez to np. nie zdążyłem posprawdzać zbrojenia wszystkich miejsc, bo jak zajechałem to połowa już była zalana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 09.05.2018 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 Myjku, zbrojenia sprawdzane były wczoraj także luuuuuz Martwię się bo przyjechała pompogruszka która miała na sobie jedynie 5 m3 betonu a reszta dopiero się ładuje i wyjeżdża z Grodziska Pogoda jest jaka jest, za godzinę wylany beton będzie twardy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 09.05.2018 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 Myjku, zbrojenia sprawdzane były wczoraj także luuuuuz Martwię się bo przyjechała pompogruszka która miała na sobie jedynie 5 m3 betonu a reszta dopiero się ładuje i wyjeżdża z Grodziska Pogoda jest jaka jest, za godzinę wylany beton będzie twardy No to faktycznie ktoś dał dupy w betoniarni -- u mnie przyjeżdżali wcześniej ku mojej irytacji, ale potem szło na bieżąco. No i faktycznie pogoda była nędzna, nie to co teraz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 09.05.2018 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 (edytowane) Na razie mamy wylanych 12 m3 betonu. Chłopaki wieniec nad garażem wyposażają w kotwy do murłaty. Górny strop zalany częściowo czeka. My tez czekamy na kolejną betoniarkę. Słońce pali jak wściekłe. Woda zalewa nam parter. Krew zalewa nas. A już było tak pięknie Edytowane 9 Maja 2018 przez Kamila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 09.05.2018 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 Cóż za ekscytująca relacja na bieżąco Powodzenia Kamilo! No i wrzuć jakieś zdjęcie. No chyba, że celowo napięcie budujesz bez fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 09.05.2018 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 Aniu chciałam wrzucić ale forum nie chce współpracować z moim smarkfonem. Foch. Wrzucę wieczorem po powrocie do... domu? Nie, przecież mój dom jest już tu. Nie można mieć dwóch domów bo ponoć tam dom Twój gdzie serce Twoje. A moje jest tu, w wodzie po kostki, lejącym się betonie, wraz z kwitnącymi czosnkami i białą porzeczką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 09.05.2018 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 09.05.2018 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 Zbrojenie piętra Czy ktoś z Was posiada schody stropowe Fakro? Pytam, bo zostawiliśmy otwór 142x72 cm na schody passive house i mam nadzieję że dokonaliśmy dobrego wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bepo 09.05.2018 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 Gratulacje! Podlewajcie regularnie, to Wam ładny dom wyrośnie w oka mgnieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 09.05.2018 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 O cześć Bepo, miło Cię widzieć Dziś podlewała ekipa, jutro też będą lać a pojutrze pójdziemy tropem Myjka i zamontujemy automatyczny podlewacz stropowy Mamy przygotowane węże, automatyczny wyłącznik, drut wiązałkowy i deski do mocowania. Bardzo bym chciała żeby w weekend padało I jeszcze parę innych ujęć zdjęcia wiązania stropów jeszcze się nie zgrały więc nie będę dziś z nimi walczyć Tańczący z pompami Pierwsze czerwone truskawki Po raz pierwszy mamy na działce kwitnące czosnki ozdobne. Pachą cudownie, wyglądają jak duże dmuchawce Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bepo 10.05.2018 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 O cześć Bepo, miło Cię widzieć Dziś podlewała ekipa, jutro też będą lać a pojutrze pójdziemy tropem Myjka i zamontujemy automatyczny podlewacz stropowy Mamy przygotowane węże, automatyczny wyłącznik, drut wiązałkowy i deski do mocowania. Bardzo bym chciała żeby w weekend padało Automatyczny podlewacz stropowy! Kurka, że też o takich bajerach rok temu nie wiedziałam. A tak było dwoje podlewaczy tradycyjnych - moja mama i brat. Podzielmy się pogodą- u Ciebie niech sobie kropi, a u mnie niech będzie słonko lekko za chmurami, bo musimy skończyć porządki na działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bepo 10.05.2018 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 Tańczący z pompami [ATTACH=CONFIG]412723[/ATTACH] PS: Ta fotka wygląda, jakbyś miała na działce wielką, mechaniczną modliszkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 11.05.2018 05:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2018 Podzielmy się pogodą- u Ciebie niech sobie kropi, a u mnie niech będzie słonko lekko za chmurami, bo musimy skończyć porządki na działce. Dobra, umowa stoi Modliszek na działce nie mam ale znowu widzę pasikoniki. Wielkie toto jak diabli i potrafi dotkliwie ugryźć. Koniec więc chodzenia na bosaka w części ogrodu w której rośnie trawa. Zmykam na działkę, dziś ostatnie lanie wieńca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bepo 12.05.2018 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2018 Trzymam kciuki za powodzenie wszelkich działkowych działań!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geedymin 14.05.2018 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2018 Takie czysto, że myślałem że na zdjęciu z rusztowaniem, że to wizualizacja... Gratki Piętro: [ATTACH=CONFIG]412008[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]412009[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]412010[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 14.05.2018 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2018 Trzymam kciuki za powodzenie wszelkich działkowych działań!!! Bardzo dziękujemy, przydadzą się nam tym bardziej że nasza ekipa idzie sobie dalej i zostawia nas na łaskę i niełaskę budowlanej drogi... Mają jeszcze wpaść żeby wymurować do końca kominy (przy więźbie) a w połowie czerwca zdejmą szalunki stropu. Skończył się pewien etap i nie pozostaje nam nic innego jak wziąć na klatę dalszy ciąg tej przygody Takie czysto, że myślałem że na zdjęciu z rusztowaniem, że to wizualizacja... Gratki Cześć geedymin miło, prawda? Czystość czystością, dla nas najważniejsza była jakość prac, z której ekipa wywiązała się na mocną piątkę. Mimo kilku małych niedociągnięć z czystym sumieniem polecę naszą ekipę każdemu kolejnemu inwestorowi. Tak, naszą, bo ona już na zawsze pozostanie nasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bepo 23.05.2018 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2018 Bardzo dziękujemy, przydadzą się nam tym bardziej że nasza ekipa idzie sobie dalej i zostawia nas na łaskę i niełaskę budowlanej drogi... Mają jeszcze wpaść żeby wymurować do końca kominy (przy więźbie) a w połowie czerwca zdejmą szalunki stropu. Skończył się pewien etap i nie pozostaje nam nic innego jak wziąć na klatę dalszy ciąg tej przygody Będzie dobrze! My też budowaliśmy z różnymi ekipami i daliśmy radę w rok postawić dom do zrobienia elewacji. Teraz wykańcza nas wykończeniówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts