Kamila. 17.01.2017 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 No to jeszcze raz.[ATTACH=CONFIG]378785[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]378786[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 17.01.2017 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 I kilka zdjęć wiosenno-letniej działki [ATTACH=CONFIG]378787[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]378788[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]378789[/ATTACH] Z nowości - na wiosnę będziemy mieli prawdziwy prąd W pozostałych tematach w dalszym ciągu wiele nudą. Wciąż czekamy na PNB, odesłanie umowy z PGE i wyceny różnych różności. Jest tyle opcji i tyle możliwości że samo podejście do danego tematu powoduje mętlik w głowie. Do tego pojawia się stres czy aby na pewno niczego nie przeoczyliśmy (oczywiście że przeoczyliśmy ale co, to wyjdzie wtedy gdy będzie potrzebna decyzja na wczoraj ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 18.01.2017 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Dziś wpadliśmy na działkę i znaleźliśmy tropy dwóch łosi, nornicy i czegoś pośredniego, bliżej nie zidetyfikowanego Ogrodzenie nie tknięte więc pewnie wygłodniały łoś po prostu przeszedł sobie bez większego wysiłku. Wszędzie biało, czysto, wręcz sterylnie. Po prostu pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 18.01.2017 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Dobry wieczór Działka piękna, widać że ogród to jest Twoje oczko w głowie . Projekt domu prosty i bardzo funkcjonalny, czyli tak jak lubię. Jaka będzie elewacja, jaki dach? Masz jakąś wizualizację? Zaczynacie z wiosną? Pozdrawiam i pozwolę sobie zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 19.01.2017 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Cześć Dana Miło Cię widzieć Chcielibyśmy na wiosnę ale czekamy na ekipę. Może uda się zrobić tak żeby wylali nam płytę jakoś w maju/lipcu a z murami weszli pod koniec września. Niestety takie terminy i musimy się dostosować ale co się odwlecze... Elewacje nie mają jeszcze koncepcji, jest tylko ogół. Mam pod ręką elewację północną resztę wrzucę w miarę możliwości. [ATTACH=CONFIG]378997[/ATTACH] Wczoraj nasz projekt trafił do inspektora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 19.01.2017 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Właśnie okazało się że projekt ma braki uniemożliwiające wydanie PNB Odechciewa się wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 19.01.2017 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Uszy do góry, będzie dobrze! Poprawią i wydadzą PnB, zobaczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 19.01.2017 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Uszy do góry, będzie dobrze! Poprawią i wydadzą PnB, zobaczysz Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 20.01.2017 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 Uszy do góry, będzie dobrze! Poprawią i wydadzą PnB, zobaczysz Dokładnie Dzięki dziewczyny, zobaczymy Poprawki zostały wniesione, architekt zadziałał bardzo szybko Projekt złożyłam ponownie po dwóch godzinach od jego "wypożyczenia" chociaż w postanowieniu napisano że mamy na to 30 dni Tak sobie myślę że ktoś u góry bardzo chce sprawdzić moją cierpliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 20.01.2017 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 No widzisz , już teraz będzie dobrze:DTylko nie nerwowo;) ...szkoda zdrowia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 22.01.2017 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Monkey tree to jedno z moich ogrodowych marzeń. Czy ktoś z Was kochani posiada takowe i mógłby napisać coś więcej na temat pielęgnacji, wymagań i doświadczeń z tą piękną rośliną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 22.01.2017 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Tylko nie nerwowo;) ...szkoda zdrowia! Tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 23.01.2017 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Hurrraaaa!!! Właśnie się dowiedziałam że mamy pozwolenie na budowę :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pesce 25.01.2017 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Kamilo, ogromne gratulacje:) widzisz szybko poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 25.01.2017 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Wiedziałam kiedy przyjść Witam się serdecznie i jednocześnie gratuluję pozwolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 25.01.2017 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Kamilo, ogromne gratulacje:) widzisz szybko poszło Dziękuję Pesce :hug: Wiedziałam kiedy przyjść Witam się serdecznie i jednocześnie gratuluję pozwolenia Mari :hug: cieszę się że wpadłaś mam nadzieję że będziesz się tu czuła jak u siebie Dopadła mnie niemonotonna monotonia. Całymi wieczorami siedzimy, czytamy, cytujemy, dyskutujemy, sprawdzamy... do bólu I tak z dnia na dzień coraz bardziej wiem że nic nie wiem. W przyszłym tygodniu spotykamy się z panem od okien bo okazało się że w pomieszczeniu nad garażem będzie tyle światła tyle co i nic. W projekcie są 3 okna od południa i 3 od północy ale zmieściły się tylko 80x80. Mało... myślimy więc nad oknem dachowym, ale to znowu mostek termiczny. No i okno byłoby od północnego wschodu więc niewiele światła przez nie wpadnie. Idę planować ogród, to brzmi zdecydowanie lepiej niż okna, rekuperatory i wentylacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 25.01.2017 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Ojej! Może lepiej żebym jednak nie czuła się jak u siebie bo ostatnio nie za fajnie jest, ale chętnie się rozgoszcze w nowym wątku milej gospodyni która tak tryska budowlanym szaleństwem ze aż łza się w oku kręci bo każda z nas to przeżywała. Poczułam się jak stara pudernica. Tyle młodych teraz na forum Dziewic, że się tak wyrażę Wiem, że nic nie wiem to normalna faza. Czeka Was jeszcze wiele innych. Każda ma swój urok i prowadzi do jednego... WLASNEGO DOMU. Nie chcę się mądrzyc ale posłużyć pewną radą. Nie dajcie się zwariować. Nie silcie się na oryginalność, nie ładujcie w nowe i nie sprawdzone technologie, nie dajcie się naciągnąć specom z branży. Na spokojne, chłodno i z rozwagą. Buduje ie się dla siebie i na całe życie. Warto czasem poczekać czy nawet zrobić reset, po to aby spojrzeć na dany problem z nieco innej strony i świeżym okiem. Na rzeczach podstawowych i najważniejszych nie oszczędzać bo to się przekłada na rachunki czy nawet możliwości aranżacyjne. Ja się nie budowałam, ale miałam to robią z milion razy także co nieco wiem W końcu kupiliśmy dom z drugiej lub trzeciej ręki ale zabawa w budowlanke mnie nie ominie. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 25.01.2017 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Jak miło znowu być dziewicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 25.01.2017 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Może i Ja zacznę się budować... choćby nawet kurnik bo jak widać z wbiciem łopaty co nieco odrasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 25.01.2017 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Jeszcze niczego nie wbiłam :D Przynajmniej nic mi na ten temat nie wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts