80x86 14.12.2016 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2016 Mieszkam w okolicy w jakiej mieszkam, znajomy wydaje na filtry dedykowane do centrali korcie i chciałem się zapytać, do których rekuperatorów można stosować filtry kupowane jako mata na metry? Jakie rodzaje filtrów można stosować (G4, F5, F7)Wstępnie, interesują mnie urządzenia Airpack, Onyx Dream, Jan-Gaz, Mistral o wydajności 300-400 m3/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmsg 14.12.2016 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2016 Chyba powinieneś podejść do tematu odwrotnie. Wybierz sobie centralę, ze względu na parametry, a nie na filtry. Możesz sobie dodać dwa zewnętrzne filtry skrzynkowe z wkładami umożliwiającymi wstawianie włókniny filtracyjnej z metra.(wkłady z centrali wtedy wywalasz) PozdrawiamGREGOR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 14.12.2016 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2016 Chyba powinieneś podejść do tematu odwrotnie. Wybierz sobie centralę, ze względu na parametry, a nie na filtry. Możesz sobie dodać dwa zewnętrzne filtry skrzynkowe z wkładami umożliwiającymi wstawianie włókniny filtracyjnej z metra. (wkłady z centrali wtedy wywalasz) Pozdrawiam GREGOR To zdecydowanie najlepsze rozwiązanie dla terenów o sporym zapyleniu powietrza. Na czerpni montujesz dodatkową skrzynię filtracyjną. Im większą tym lepiej. Centrale wentylacyjne są standardowo wyposażone w filtry g4. Chcąc montować bardziej dokładne filtry (np. F7), dobrze jest zwiększyć ich powierzchnię by nie wprowadzać dodatkowych oporów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 14.12.2016 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2016 U mnie EU7 po miesiacu byl zabity na amen. Teraz mam EU4 i wymieniany raz na kwartal jest w lepszym stanie niz ten EU7 po miesiacu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts