Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Pomogl by mi ktos w projektowaniu? Tak wyglada moj pokoj: https://drive.google.com/file/d/0B6x9BzothUOHV1BiWkdNUGJjVVE/view?usp=docslist_api

Posiadam lozko 90x200cm. Chcialbym biurko zrobione z blagu kuchennego o wym 60x150 cm i sciany pomalowane na bialo ale totalnie nie mam pojecia jak to ustawic zeby wygladalo to ciekawie, jaka tapete wybrac ale chcialbym w stylu ciemnego drewna lub jakisch bardzo jasnych cegiel i jaka szafe do tego dokupic bo obecnie posiadam mebloscianke i te lozko. Jesten otwarty na wiele propozycji ;)

Zostaje na styk 60 cm, trochę mało :(. Można dać płytszą szafę 55 cm i potem biurko, jak tu:

http://img.shmbk.pl/rimgsph/2291_f8c528cd-46e1-4485-a7cd-67882e90f236_max_900_1200_-pokoj-dziecka-styl-nowoczesny.jpg

A po przeciwnej stronie łóżko.

http://images82.fotosik.pl/45/9f9427f0b43bee9fgen.jpg

216c5d8af610154e3304832a7e11b92a.jpg

• 3 weeks później...
  • 1 month później...

Witam. Tak wyglada obecnie moj pokoj:

plan.jpg

W tym miejscu miedzy lozkiem a szafa jest taki brak swobody, przed lozkiem jest przestrzen ale nie wiem co mogl bym tam zrobic. Na tej scianie gdzie jest lozko w poziomie jest tapeta w biale cegielki.

Chcialbym aby pokoj nabral takiej otwartej przestrzeni. Myslalem cos nad tym aby zrobic tu cos w stylu sypialni, aby lozko bylo w pionie na srodku sciany z tapeta jak w takiej prawdziwej sypialni, lecz co z szafa i dlugim biurkiem? Pomoze ktos? Moge zainwestowac w jakis niedrogi mebel, cos co by nadac nastroju i uroku. Raczej chcialbym aby bylo to cos z jysk, ikea odpada poniewaz jest to ode mnie sklep oddalony o ok 300km.

W poniedzialek bede mogl podawac zdjecia z tym jak to wyglada ;)

Polaczyles temat z kuchnia z tematem od pokoju. Maly blad, przepraszam za zamieszanie. Jestem jeszcze mlody (16) i brak mi,troche doswiadczenia w madrym komunikowaniu z ludzmi. To jak z tym? Ten plan u gory ktory podal mi Elfir nie wiem czy mogl by byc poniewaz mam tam rura od grzejnika, albo dal bym tam oparcie do lozka z dwoch europalet. Co o tym sadzicie?

• 9 months później...

Witam, mam pokoj taki jak na schemacie. Do tego mam szafę rozsuwaną oraz łózko z palet (wym na grafice). Chce do tego zrobic biórko z blatem o X wymiarach tylko nigdze nie moge dopasować tych mebli. Chciałbym aby łózko znalazlo swoje miejsce gdzieś na środku sciany tak jak jest w sypialniach. Kompletnie brak pomysłu po wielu kombinacjach. Moze wy mi pomożecie?

Przechwytywanie.jpg